What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

18.04.2013 | 22:39
Τελευταία ενημέρωση: 18.04.2013 | 22:45

Μέτρα στήριξης των ΜμΕ θα ανακοινώσει αύριο η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΙΚΑ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν το Σύνδεσμο, όπως η νομοθεσία για απαγόρευση του καπνίσματος, η παράνομη λειτουργία κάποιων υποστατικών και το ύψος των ενοικίων.

 Η Κυβέρνηση μέσα από συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στηρίζει κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου ύστερα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ).

Ο Υπουργός είπε ότι «πρόκειται για μέτρα που έχουν να κάνουν με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με τη δυνατότητα που θα προσφέρουμε για να επανεκκινήσουν μετά από την οικονομική κρίση».

Σχετικά με το θέμα των ενοικίων, ο κ. Νικολάου είπε ότι η οποιαδήποτε μείωση στα ενοίκια, όπως απαιτείται από ορισμένους, πρέπει να γίνει βάσει νόμου και ότι η Κυβέρνηση δεν είχε τη δυνατότητα να εκδώσει τέτοιο διάταγμα. «Αν υπάρχει τρόπος αυτό να είναι συνταγματικό, τότε ως Κυβέρνηση δεν έχουμε κανένα απολύτως δισταγμό να εκδώσουμε τέτοιο διάταγμα», είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα της παρανομίας από μέρους κάποιων κέντρων αναψυχής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε:
«Σίγουρα μας ενδιαφέρει η νομιμότητα και τα καταστήματα να λειτουργούν νόμιμα, με όλες τις άδειες. Την ίδια ώρα θέλουμε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής να συνεργαστούν μαζί μας για πάταξη της παρανομίας εντός των κέντρων αναψυχής».

.Είναι απαράδεκτο, ξέρετε ότι απαγορεύεται, δεν μπορεί να δεχόμαστε κάποιον κάτω των 17 που δεν συνοδεύεται από ενήλικα, ούτε να του προσφέρουμε αλκοολούχα ποτά».

«Μπορεί να δέχεστε κάποιους νέους στα κέντρα σας, αλλά καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει στο να επιτρέπεται να καταναλώνουν ποτά. Είστε κι’ εσείς γονείς, σκεφτείτε τη νεολαία μας», είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του ΠΑΣΙΚΑ.

Από πλευράς του ΠΑΣΙΚΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φάνος Λεβέντης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι έχουν ανάγκη από διασκέδαση, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος έχει προτείνει τη δημιουργία κέντρων για νέους, είπε, «η οποία έχει περιληφθεί στη νέα νομοθεσία του ΚΟΤ και παραμένουν μικρές λεπτομέρειες ως προς την τελική μορφή που θα πάρει, τις ηλικίες που θα αφορά, τις ώρες λειτουργίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!

Στα καζίνο τύπου resorts ανταποκρίνεται το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ιωνάς Νικόλαου: Η κυβέρνηση πιστεύει στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών

Διαφωνία Νικολάου με Αρχηγό Αστυνομίας- Τον καλεί να αναλογισθεί τις ευθύνες του

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αν. Κυβ. Εκπρόσωπος: Οι δενδροφυτεύσεις που εξήγγειλε ο Ν. Παπαδόπουλος έχουν ήδη γίνει από την Κυβέρνηση
  2. Νεκρός ο εισαγγελέας που άσκησε τις διώξεις στην Καταλανική κυβέρνηση
  3. Τριμερής: Μέτρα ασφαλείας για επίσκεψη Τσίπρα - Αλ Σίσι
  4. Ιωνάς για τετραπλό φονικό Αγ. Νάπας: Συμπληρώνεται η διερεύνηση της υπόθεσης
  5. Ιωνάς: Δεν θα παραχωρηθεί το αγγείο στον Σίσι αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση
  6. Ιωνάς - Δαμιανού: Κόντρα για μεταχείριση Νεοκλέους - Παπακώστα! «Σάπισε στο νοσοκομείο...»