What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

20.04.2013 | 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2013 | 22:46

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η κυβέρνηση τείνει χείρα συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Επιδιώκουμε συνεργασία και όχι διχαστική αντιπαράθεση
-Οι δύσκολες ώρες, είναι δύσκολες ώρες για όλους
-Σεβαστές οι διαφωνίες του ΑΚΕΛ, όποιος έχει προτάσεις να τις καταθέσει

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να υπάρχουν όραμα, συγκεκριμένες προτάσεις και προσαρμοστικότητα, έτσι ώστε να βελτιώνεται η όποια πρόταση έχει κατατεθεί για την Οικονομία είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «μετά την εξαγγελία για την πρώτη δέσμη των μέτρων εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση, ήδη, όρισε δια στόματος του Προέδρου, το πλαίσιο συνεργασίας με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

"Ορίστηκε στη διατύπωση ότι επιδιώκουμε δημιουργική συνεργασία και όχι διχαστική αντιπαράθεση. Επιμένουμε ότι αυτές οι δύσκολες ώρες είναι δύσκολες ώρες για όλους. Η Κυβέρνηση τείνει χείρα συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο ως η εκλεγμένη Κυβέρνηση, αλλά πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το κοινό καλό. Όλοι χρειάζονται. Για όλους υπάρχει θέση για συνεργασία, για όλους υπάρχει θέση προσφοράς και συνεισφοράς", ανέφερε.

Είπε στη συνέχεια πως κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχουν διαφωνίες, και πολιτικές και ιδεολογικές, αλλά και σε επίπεδο χειρισμών. Ωστόσο, πρόσθεσε "είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν οι βηματισμοί εκείνοι έτσι ώστε να κινηθεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα μπροστά και μαζί. Αυτό, άλλωστε, είναι που θέλει και επιδιώκει ο ίδιος ο πολίτης, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.

Πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, το σύνολο των επιχειρήσεων, των Πανεπιστημίων, των κοινωνικών φορέων, όλων των πολιτών, δεν μπορεί κανείς να ανακόψει αυτή την πορεία της δημιουργικής συνεργασίας".

Αναφορικά με την υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων, τόνισε ότι ήδη, στα Υπουργεία έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες προς το σκοπό αυτό, έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες για να διαχειριστούν λεπτομέρειες και επιμέρους ζητήματα, για να υπάρξει ολοκλήρωση του προγράμματος κατά Υπουργείο με στόχο την εφαρμογή και ολοκλήρωση των μέτρων. Την ίδια στιγμή, επεσήμανε, υπάρχουν ομάδες που εργάζονται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία για να διαμορφωθούν νομοτεχνικά και στην τελική τους μορφή τα νομοσχέδια που θα προωθηθούν στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινές αναφορές από πλευράς του ΑΚΕΛ για τα μέτρα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «η Κυβέρνηση δεν θα μπει στο παιγνίδι "της διχαστικής αντιπαράθεσης. Επιμένει στη δημιουργική συνεργασία. Αντιλαμβανόμαστε τις επιφυλάξεις και οποιεσδήποτε αντιδράσεις και διαφωνίες εκ μέρους του ΑΚΕΛ. Σεβαστές οι διαφωνίες.

"Είναι ευπρόσδεκτος όποιος έχει συγκεκριμένες προτάσεις να τις υποβάλει και η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη και να τις ακούσει και ακόμα να τις υιοθετήσει. Δεν θα απορρίψουμε τίποτα που θα είναι προς την κατεύθυνση επανεκκίνησης της οικονομίας και για το κοινό καλό. Δεν λειτουργούμε ούτε με παρωπίδες ούτε με ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Γενικού Εισαγγελέα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι πολύ θετικό ότι ο Υπουργός Οικονομικών συζητά με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Γενικό Εισαγγελέα με στόχο να έχουμε επιτέλους ηγεσία στην Τράπεζα Κύπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Υποσχεθήκαμε βελτιωμένο μνημόνιο και τα καταφέραμε»

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για το μνημόνιο

Δ.Παπαδάκης: Η κυβέρνηση υποχώρησε άτακτα στις απαιτήσεις της Τρόικας   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  2. Τηλεοπτική βόμβα! Ο Ντάνος ξεκινά συνεργασία που δεν φαντάζεστε!
  3. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  4. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Νέα μπηχτή στον Τάσο Ευαγγέλου για τη συνεργασία του με την Κωνσταντίνα Ευριπίδου [vid]
  5. Κατεχόμενα: Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» - Τα σενάρια για «πρωθυπουργό» και «υπουργεία»
  6. Κατεχόμενα: Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν