What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

20.04.2013 | 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2013 | 08:21

Χάρης Γεωργιάδης: Από βδομάδας τα νεοτέρα για το νέο ΔΣ της Τρ. Κύπρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Στη σύσκεψη που προγήθηκε, συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαχείρισης της Τράπεζας Κύπρου, ο διορισμός προσωρινού ΔΣ και το θέμα των εξαιρέσεων.

 Την εκτίμηση πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με το διορισμό του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, διατύπωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης της τράπεζας ως σημαντικό βήμα προς την οριστική ομαλοποίηση της κατάστασης στο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τον Διοικητή της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη, το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη, το Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ Χρίστο Πατσαλίδη και στην παρουσία τεχνοκρατών του Υπουργείου και της ΚΤΚ.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η θέση της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει πως πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία εξυγίανσης και διαχείρισης της Τράπεζας Κύπρου και σε αυτό το ζήτημα συμφωνούμε με την Κεντρική Τράπεζα».

«Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε αυτόν το πάρα πολύ σημαντικό στόχο μέσα στις επόμενες λίγες μέρες ως ένα σημαντικότατο βήμα προς την οριστική ομαλοποίησης της κατάστασης στο τραπεζικό μας σύστημα και της πλήρους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης»,τόνισε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Σημείωσε δε πως ο «ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου είναι ένα από τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρώ πως στις αρχές της εβδομάδας θα υπάρχει και η σχετική ανακοίνωση».

Σε σχέση με το θέμα των εξαιρέσεων από το κούρεμα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει μια σειρά ζητημάτων τα οποία πρέπει να τύχουν χειρισμού και να υπάρξει και διαβούλευση με την Τρόικα. «Είναι θέματα τα οποία έχουν οικονομική σημασία και αφορούν οικονομικούς υπολογισμούς, αλλά και νομικά ζητήματα και εξού η παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα στη σύσκεψη», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο, ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση της Κυβέρνησης πως ο κατάλογος των εξαιρέσεων όχι μόνο δεν θα πρέπει να διευρυνθεί αλλά πρέπει να επανεξεταστεί με στόχο τη συγκράτηση και τον περιορισμό τους.

Τόνισε εξάλλου πως απώτερος στόχος είναι η ακόμη πιο αποφασιστική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τα μέσα Μαρτίου, μέχρι και την οριστική άρση τους.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει και νέα επικοινωνία με τον Διοικητή, ο κ. Γεωργιάδης χωρίς να γίνεται συγκεκριμένος, είπε ότι χωρίς αμφιβολία απαιτείται η συνέχιση της επαφής και του συντονισμού σε όλα τα επίπεδα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να έχει και αύριο νέα επικοινωνία με τον κ. Δημητριάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χ.Γεωργιάδης: Μια νέα συμφωνία είναι πιθανόν να επιτευχθεί για το Ρωσικό δάνειο

Γεωργιάδης: Άδεια τα κρατικά ταμεία


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  2. Έτσι της έδωσε η τράπεζα επιπλέον 40.000 ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!
  3. Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης: «Ντου» βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής
  4. Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας - Κοινή Διακήρυξη: «Ο συνεταιρισμός μας δεν αποκλείει άλλους»
  5. ΟΠΑΠ Κύπρου: Καταγγέλλει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη - Ελεγκτική Υπηρεσία: «Δεν εκφοβιζόμαστε»
  6. Οργή ΥΠΟΙΚ για τις προεκλογικές δηλώσεις Νικόλα: «Να διατηρηθούν τα ελάχιστα όρια υπευθυνότητας»