What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· C STAR· ΜΙΣΘΟΣ·

INFO

20.04.2013 | 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2013 | 21:12

Καρογιάν: Τα μέτρα της Κυβέρνησης, βάση για καλύτερες μέρες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε ικανοποίηση γιατί στη δέσμη μέτρων περιλαμβάνονται και εισηγήσεις που κατά καιρούς είχε καταθέσει το κόμμα του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενώ παράλληλα εξέφρασε και ευαρέσκεια γιατί η Κυβέρνηση σκοπεύει να εξαγγείλει και νέα δέσμη μέτρων σε τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία.

 Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του σχεδίου δράσης που θα φέρει τις καλύτερες μέρες που όλοι προσδοκούμε, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, απευθύνοντας την ίδια ώρα έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο και αποφυγή λαϊκίστικων και μικροπολιτικών προσεγγίσεων.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ ο κ. Καρογιάν αφού κάκισε τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας , κάνοντας λόγο για σκαιότατη, στυγνή και κυνική αντιμετώπιση αντί αλληλεγγύης, τόνισε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για να εξυγιάνουμε, να εξορθολογήσουμε, να ορθοδρομήσουμε και να ανορθώσουμε την οικονομία μας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν , τα μέτρα της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων επιμερίζουν κατά δίκαιο τρόπο τα βάρη της κρίσης, διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή και στηρίζουν τις ευάλωτες και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, εξορθολογίζουν τις κοινωνικές παροχές, προσδιορίζοντας με αυστηρότητα τους πραγματικούς δικαιούχους, αποτρέποντας παράλληλα το σφετερισμό τους από αλλοδαπούς, Τ/κ κ.α , στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης, δημιουργούν κλίμα για μια δημιουργική αντιμετώπιση της κρίσης και από νέους ανθρώπους και ανοίγουν το δρόμο για καθορισμό μιας εθνικής στρατηγικής στο τομέα της ενέργειας.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλα μέτρα κυρίως προς την κατεύθυνση της στήριξης όσων οι νέες οικονομικές συνθήκες έχουν περιορίσει τις δυνατότητες τους να ανταποκριθούν σε ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις είτε έναντι των τραπεζών, είτε προς εκπλήρωση καθημερινών αναγκών.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η σταθεροποίηση το ταχύτερο δυνατό του τραπεζικού συστήματος και η ομαλοποίηση της λειτουργίας του, ώστε να αρχίσει να αιμοδοτείται η οικονομία από την αναγκαία ρευστότητα.

Είπε ότι το ΔΗΚΟ αναμένει ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Κεντρική Τράπεζα και το αρμόδιο Υπουργείο θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, «έγκαιρα, μελετημένα και αποφασιστικά».

Είπε παράλληλα ότι χωρίς καθυστέρηση πρέπει να διοριστεί το προσωρινό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, να προχωρήσει η έκδοση μετοχών στους νέους δικαιούχους και σε εύλογο χρόνο θα γίνει και η εκλογή του νέου ΔΣ από τους μετόχους. Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει διεκδικήσει πιο αποφασιστικά την αναγκαίο ρευστότητα προς το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μ. Καρογιαν: «Δεν είναι τρόπος να προσπαθείς με ετσιθελισμό να χρησιμοποιήσεις μια χώρα ως πειραματόζωο»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έτρωγε μόνο μπανάνες για 12 μέρες. Δείτε το αποτέλεσμα! [vid]
  2. Αδιέξοδο στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης - «Ταφόπλακα» στις διαπραγματεύσεις από τους Φιλελεύθερους
  3. Τριμερής: Μέτρα ασφαλείας για επίσκεψη Τσίπρα - Αλ Σίσι
  4. Εμπλοκή στο σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία ένεκα Προσφυγικού
  5. Εθνικό πένθος και άμεσα μέτρα για στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία στη Δ. Αττική
  6. Συνεχίζει να μας «πνίγει» η σκόνη - Μέτρα προστασίας για εργαζομένους και ευπαθείς ομάδες