What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

22.04.2013 | 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 22.04.2013 | 20:40

Επιστολή-σοκ από σύζυγο ποδοσφαιριστή – «Θέμα επιβίωσης οικογενειών»!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Επιστολή-σοκ έφτασε στα γραφεία του ΠΑ.Σ.Π! Σύζυγος ποδοσφαιριστή εκφράζει κραυγή αγωνίας για το αύριο. Με τη γραπτή τοποθέτησή της συγκλόνισε, αφού έθεσε θέμα επιβίωσης οικογενειών!

Έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα της οικονομικής ασυνέπειας των συλλόγων. Μας θύμισε κάτι που πολλές φορές κάποιοι ξεχνούν. Ένας ποδοσφαιριστής πολλές φορές είναι και γονιός, οικογενειάρχης, σύζυγος… Ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όταν μένει απλήρωτος μέχρι και πέντε μήνες.

Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε άλλα. Θα αφήσουμε την επιστολή να «μιλήσει» από μόνη της. Διαβάστε την:


Αγαπητοί κύριοι,

Επικοινωνώ μαζί σας σε μια απέλπιδα προσπάθεια για ουσιαστική στήριξη για την επιβίωση μας πλέον. Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια που καταβάλλετε κάθε χρόνο ειδικά αυτή την εποχή για την προάσπιση των δεδουλευμένων των ποδοσφαιριστών, όμως, πλέον τίθεται σοβαρότατο θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας.

Είναι απαράδεκτο ομάδες που ξεκινούν τη χρόνια με μειωμένο προϋπολογισμό να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Πού είναι οι διοικήσεις, ποιός διαχειρίζεται αυτούς τους πάντα προβληματικούς προϋπολογισμούς και γιατί αυτό πρέπει να απασχολεί τους ποδοσφαιριστές; Γιατί πρέπει να δέχονται την απλή εξήγηση πως δεν υπάρχει μια; Δεν μιλάμε για ένα ή δυο μήνες, αλλά για 5 ολόκληρους μήνες που συμπληρώνονται με το τέλος του τρέχοντος μήνες! Μισό συμβόλαιο! Και μάλιστα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν να παίρνουν από την περσινή χρόνια!

Πώς θα επιβιώσουμε όταν αυτό είναι το μοναδικό εισόδημα που μπαίνει στο σπίτι μας; Οι πλείστες σύζυγοι από μας δεν μπορούν να εργαστούν ή έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους για να αναθρέψουν τα παιδιά τους, αφού το ακανόνιστο και άλλοτε βεβαρημένο προγράμματα των συζύγων, δεν δίνει περιθώρια σε όσες είναι μητέρες να εργαστούν. Και με ποιο θάρρος οι οπαδοί εκδίδουν ανακοινώσεις αναφέροντας πως «δε μας ενδιαφέρει αν οι παίκτες είναι απλήρωτοι, αφού σε όλες τις ομάδες είναι».

Ντροπή! Πραγματικά. Σαν να μην είμαστε άνθρωποι.

Οι ποδοσφαιριστές, Κύπριοι, ξένοι ή μη, δουλεύουν για να ζήσουν, όπως όλος ο κόσμος. Το ίδιο προσπαθούν όλοι. Άλλοι αφήνουν πατρίδες και οικογένειες για να βρουν ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας. Πού είναι όμως αυτό; Κρίση υπάρχει παντού όμως ο κάθε εργαζόμενος πληρώνεται στο τέλος του μήνα, βρέξει χιονίσει. Στο ποδόσφαιρο ποια είναι η διάφορα; Δεν ζούμε στα χρόνια της φανέλας. Η φανέλα από μονή της δεν αποτελεί κίνητρο. Ο καθένας παίζει για την οικογένεια του, για το γόητρο της νίκης, για ένα καλύτερο αύριο και αυτά είναι πιο ισχυρά κίνητρα.

Ας μην ξεχνάμε πως οι ποδοσφαιρικές καριέρες έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν όλες μας οι οικονομίες εξανεμίζονται για τις τρέχουσες μας ανάγκες, τι μέλλον θα παρέχουμε στα παιδιά μας; Πώς θα ζήσουμε μετά αν δεν τα βγάζουμε πέρα ούτε καν τώρα;

Οι διοικούντες δυστυχώς ξέρουν να προσφέρουν μόνο λόγια και να «δίνουν» τόσο εύκολα τους ποδοσφαιριστές τους στους οπαδούς, ως τους μόνους υπαίτιους των αποτυχιών, όταν οι ίδιοι είναι εξαφανισμένοι από την όλη προσπάθεια της ομάδας τους ως προς την επίτευξη των στόχων της. Αυτοί πρέπει  να συμπαρατάσσονται με τους παίκτες και όχι να είναι απέναντι τους. Αυτοί δεν έχουν οικογένειες και παιδιά; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε όλους τους διοικητικούς παράγοντες, υπάρχουν ομάδες ναι μεν με προβλήματα, αλλά με εξαιρετικούς διαχειριστές και επαγγελματικές διοικήσεις.

Ελπίζω πως θα ενσκήψετε στο όλο πρόβλημα άμεσα και ελπίζω σε πρακτικές πλέον λύσεις και όχι άλλα λόγια.

Ως Σύνδεσμος θα κάνουμε ό,τι περνάει απ΄ το χέρι μας προκειμένου να δώσουμε λύσεις για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΛ: Ο χρόνος κυλάει με το μέρος της - φιλικό παλαίμαχων

ΑΕΚ: Της έλειψε η ουσία - η προσπάθεια για Ευρώπη συνεχίζεται

Ανόρθωση: Δεν είναι καιρός για δάκρυα - βάρος στη ψυχολογία

Ομόνοια: Όλα ΓΣΠ για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο

ΑΠΟΕΛ: Μια βολίδα… έδωσε το σύνθημα

ΑΠΟΕΛ: Δυναμική τίτλου σε ολόκληρη τη Κύπρο

Οι τελικοί της ΣΤΟΚ: Πρωταθλητής ο Κέδρος Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

Moto GP: Έγραψε ιστορία ο Μάρκεζ!

Ολυμπιακός Πειραιώς: Μια ιστορία γεμάτη τίτλους - σήκωσε το 40ο του πρωτάθλημα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο