What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

23.04.2013 | 07:19
Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2013 | 22:29

Ερευνητική Επιτροπή: Αναλαμβάνει αύριο η Ηλιάνα Νικολάου- Αναβλήθηκαν οι αυριανές ακροάσεις

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έπειτα της παραίτησης του Παναγιώτη Καλλή, αναλαμβάνει αύριο η Η. Νικολάου σε μια προσπάθεια διερεύνησης με διαφάνεια των αιτιών που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν τη δεινή κατάσταση

Το όλο θέμα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς την παραίτηση του από την επιτροπή είχε υποβάλει προ ημερών και ο Γιαννάκης Κωνσταντινίδης, για να ανατικατασταθεί από τον Ανδρέα Κραμβή. Ο κύριος Κωνσταντινίδης είχε επικαλεστεί στην παραίτηση του λόγους υγείας.

Ο κ. Καλλής φέρεται να ενοχλήθηκε για την αμφισβήτηση που τυγχάνει η Επιτροπή  μετά και από τη πρώτη δημόσια ακρόαση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω ότι ο κ. Καλλής παραιτήθηκε επειδή ενημερώθηκε πως τα παιδιά του, που διατηρούν δικηγορικό γραφείο, χειρίζονται υποθέσεις ενώπιον των διακστηρίων που σχετίζονται με την δυσμενή οικονομική κατάσταση του τόπου.

Η απρόσμενη  παραίτηση  του Παναγιώτη Καλλή από την ερευνητική επιτροπή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η οποία και έγινε αποδεκτή. 

Αύριο αναμένεται να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση η πρώην Επίτροπος Διοικήσεως και Δικαστής Ηλιάνα Νικολάου, η οποία ορίζεται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο ως αντικαταστάτρια του παραιτηθέντος χθες Προέδρου της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, Παναγιώτη Καλλή.

Σε νέα εξέλιξη, ανακοινώθηκε αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο και μεθαύριο δημόσιας συνεδρίας της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ενώ η επόμενη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Απριλίου.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή του κ. Καλλή για τους λόγους παραίτησής του:

1. Μετά το διορισμό μου η δικηγορική εταιρεία ΚΑΛΛΗΣ & ΚΑΛΛΗΣ Δ.Ε.Π.Ε, η οποία ανήκει στα τέκνα μου Κωνσταντίνο και Διομήδη Καλλή, άσκησε προσφυγή με αιτήτρια εταιρεία αποκλειστικών συμφερόντων της εν λόγω δικηγορικής εταιρείας. Επίσης, καταχώρησε αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα.

2. Η προσφυγή στρεφόταν κατά του διατάγματος ημερομηνίας 29/03/2013 με το οποίο είχαν απομειωθεί οι καταθέσεις της αιτήτριας στην Τράπεζα Κύπρου. Αντικείμενο της αγωγής ήταν αποζημιώσεις για παράβαση σύμβασης και διάφορες παρεμφερείς θεραπείες.

3. Όταν έλαβα γνώση των πιο πάνω δικαστικών διαβημάτων προβληματίστηκα κατά πόσο εγειρόταν οποιοδήποτε ζήτημα ασυμβίβαστου. Αφού ενημερώθηκα για το περιεχόμενο των δυο διαβημάτων διαπίστωσα ότι αναφερόταν κυρίως στο θέμα της παραβιάσεως του δικαιώματος ιδιοκτησίας. Έκρινα ότι δεν σχετιζόταν με τους όρους εντολής της Επιτροπής.

4. Σήμερα – 22/04/2013 – πληροφορήθηκα ότι η αιτήτρια εταιρεία καθώς και μερικοί άλλοι αιτητές, σε προσφυγές που έχουν ασκηθεί από άλλα δικηγορικά γραφεία, προτίθενται να καταχωρήσουν ανταπάντηση, δυνάμει του Κανονισμού 6 του Περί Ανωτάτου Δικαστηρίου Διαδικαστικού Κανονισμού του 1962, στην Ένσταση της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία θα ισχυριστούν:

Ότι τα γεγονότα τα οποία σύμφωνα με την ένσταση της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας δικαιολογούν την επίκληση του Δικαίου της Ανάγκης έχουν προκύψει λόγω:

(α) Της απουσίας επιτήρησης και εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
(β) Της πλημμελούς και ανεπαρκούς επιτήρησης της Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
(γ) Της λήψης αποφάσεων από τη Κεντρική Τράπεζα στη βάση εξωγενών και πολιτικών κριτηρίων
(δ) Στη μη λήψη των ενδεδειγμένων δημοσιονομικών μέτρων από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας.
(ε) Παραβάσεως καθηκόντων που υπαγορεύονται από το Νόμο.
(στ) Της αμέλειας και των παράνομων πράξεων της Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Δημοκρατίας.

5. Είχα αναλάβει την εντολή για διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος της «ΗΛΙΟΣ» αφού πρώτα είχα βεβαιωθεί ότι τα τέκνα μου είχαν δεχθεί την εισήγηση μου όπως παύσουν να εκπροσωπούν τους ενάγοντες που τους είχαν αναθέσει να εγείρουν αγωγές σε σχέση με το ατύχημα. Δυστυχώς, δεν έχει καταστεί δυνατό να υιοθετηθεί η εισήγηση μου για απόσυρση των πιο πάνω δυο δικαστικών διαβημάτων.

6. Στη βάση της δικής μου θεώρησης των ζητημάτων της διαπλοκής, αμεροληψίας, ανεξαρτησίας και προσωπικής ευθιξίας, η οποία ομολογώ είναι πιο αυστηρή από εκείνη της νομολογίας, αισθάνομαι ότι δεν δικαιούμαι να διερευνώ συμπεριφορές, πράξεις και παραλήψεις οι οποίες αποτελούν επίδικα θέματα σε προσφυγή που έχει ασκηθεί από μέλη της οικογένειας μου για προώθηση των συμφερόντων τους. Συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή θα αποβεί καταλυτική για το κύρος των συμπερασμάτων της Επιτροπής. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση θα κατηγορηθεί ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι μολυσμένο με διαπλοκή.

7. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσχερειών που θα προκαλέσει η παραίτηση μου και λυπούμαι ειλικρινά. Από την άλλη αδυνατώ να λειτουργήσω κάτω από συνθήκες που μου δημιουργούν συνειδησιακό πρόβλημα και μου αφαιρούν την ελευθερία δράσεως που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων που έχω αναλάβει.

Διατελώ Με τιμή,
Παναγιώτης ΚαλλήςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πρώτη δημόσια ακρόαση της ερευνητικής επιτροπής ο Γ. Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ

Ξεκινάει σήμερα με ακροάσεις η Ερευνητική Επιτροπή - Ένταλμα σύλληψης σε όποιον αρνηθεί να καταθέσει   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ακιντζί: «Κοινή Επιτροπή για φυσικό αέριο»
  2. Αγνώριστος ο Κούλλης Νικολάου - Δείτε την αλλαγή του [pics]
  3. ΔΗΚΟ: Παραιτήθηκε ιδρυτικό μέλος! [επιστολή]
  4. ΔΗΚΟ: Νέα παραίτηση στελέχους με «βολές» κατά Νικόλα
  5. Άδοξο τέλος για τους ληστές χρυσαφικών από εκκλησιαστική επιτροπή - Έπεσε σε μπλόκο κι άρχισε να «κελαηδά»
  6. Παραίτηση βόμβα της Ρέιτσελ Μπραντ από το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ...λόγω Τραμπ