What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

23.04.2013 | 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2013 | 14:46

Αλλαγή ημερομηνίας της παρέλασης ομοφυλόφιλων στην Κύπρο…

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες της Κύπρου, τη δεδηλωμένη στήριξη του Δημάρχου Λευκωσίας και με γνώμονα το καλύτερο δυνατό συλλογικό αποτέλεσμα όσον αφορά την πρώτη ''Pride March", το Διοικητικό Συμβούλιο της accept ΛΟΑΤ Κύπρου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της accept ΛΟΑΤ Κύπρου προς τα μέλη της κοινότητας των Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών, Τράνς, Queer στην Κύπρο και στον κόσμο, η προσπάθεια με στόχο την οργάνωση του πρώτου Cyprus Pride με κύριο θέμα την «ορατότητα» ως μέσον ενδυνάμωσης της ΛΟΑΤ κοινότητας και προώθησης μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις είναι γεγονός...
Πρώτιστο μέλημα τους είναι όλες οι δραστηριότητες του Pride, συμπεριλαμβανομένης και μιας πορείας ''Pride March", να παρέχουν ασφάλεια στους συμμετέχοντες από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, τη δυνατότητα προσωπικής ελεύθερης έκφρασης, την μέγιστη δυνατή συμμετοχή ΛΟΑΤ προσώπων και των φίλων υποστηρικτών, και φυσικά την ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Η ανακοίνωση της accept ΛΟΑΤ Κύπρου, μπορεί να συνεισφέρει με κάποιο τρόπο με στόχο την οργάνωση του πρώτου Cyprus Pride με κύριο θέμα την «ορατότητα» ως μέσον ενδυνάμωσης της ΛΟΑΤ κοινότητας και προώθησης μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις αναφέρει τις προσπάθειες διοργάνωσης πορείας ''Pride March" στην Κύπρο, και καλεί σε επικοινωνία με την οργάνωση οποιονδήποτε.

Η ανακοίνωση:
«Αγαπητά μέλη της accept ΛΟΑΤ Κύπρου, μέλη της κοινότητας των Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών, Τράνς, Queer στην Κύπρο και στον κόσμο, υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ προσώπων και μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, αγαπητοί φίλοι,
Όπως πιθανώς να γνωρίζετε, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχουμε αρχίσει μια προσπάθεια με στόχο την οργάνωση του πρώτου Cyprus Pride με κύριο θέμα την «ορατότητα» ως μέσον ενδυνάμωσης της ΛΟΑΤ κοινότητας και προώθησης μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις. Πρώτιστο μέλημα μας είναι όλες οι δραστηριότητες του Pride, συμπεριλαμβανομένης και μιας πορείας ”Pride March”, να παρέχουν ασφάλεια στους συμμετέχοντες από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, τη δυνατότητα προσωπικής ελεύθερης έκφρασης, την μέγιστη δυνατή συμμετοχή ΛΟΑΤ προσώπων και των φίλων υποστηρικτών μας, και φυσικά ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επιθυμούμε επίσης όπως το πρώτο Cyprus Pride έχει τη συμμετοχή και στήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο αλλά και εκτός, όχι μόνο στον τομέα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ προσώπων αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πρόσφατες σοβαρές εξελίξεις, που αφορούν τόσο στην οικονομία της Κύπρου όσο και στην καθημερινότητά μας, επηρεάζουν σημαντικά πολλές πτυχές της οργάνωσης του πρώτου Cyprus Pride. Αυτό μας έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο, μια και οι όποιες οικονομικές ή άλλες συνθήκες δεν θα πρέπει να οδηγούν την κοινωνία μας σε εκπτώσεις όταν αυτές αφορούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να μας σπρώχνουν σε εντονότερη αλλά και πιο καλά οργανωμένη διεκδίκηση μιας κοινωνίας όπου όλοι μας θα απολαμβάνουμε τα ίδια δικαιώματα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την τρέχουσα πραγματικότητα, τη δεδηλωμένη στήριξη του Δημάρχου Λευκωσίας και με γνώμονα το καλύτερο δυνατό συλλογικό αποτέλεσμα όσον αφορά το πρώτο Cyprus Pride, το Διοικητικό Συμβούλιο της accept ΛΟΑΤ Κύπρου με τη σοβαρότητα που το διέπει, αποφάσισε ομόφωνα την μετακίνηση της ημερομηνίας του πρώτου Cyprus Pride που αρχικά είχε ανακοινωθεί για τις 25 Μαΐου 2013, σε χρόνο που θα αποφασιστεί από κοινού μετά από μια σειρά προγραμματισμένων κινήσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ετήσια Γενική μας Συνέλευση και την αξιολόγηση των απόψεων και προτάσεων που θα μας υποβληθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σας καλούμε λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μας, στέλνοντας μας στο pride@acceptcy.orgτις προτάσεις σας για συνεργασία, οργάνωση δράσεων, συμμετοχή, υποστήριξη, πιθανές χορηγίες και εθελοντική προσφορά το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου 2013».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα βήμα πριν τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων

Διπλό εξώφυλλο για τη νίκη των γκέι από το «Time»(ΒΙΝΤΕΟ)

Ζευγάρι γκέι παππούδων παντρεύεται...on line

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Διακήρυξη της Λευκωσίας» στην 5η Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και στο «βάθος»... τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ [vids, pics]
  2. Τρ. Κύπρου: Ζημιές €553 εκατ. για το ενιάμηνο και δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Ακινήτων
  3. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  4. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Γιατί απουσίαζε από το πάρτυ του «Star Κύπρος 2017»;
  5. Εν αναμονή απόφασης Ανωτάτου αναβλήθηκε η 2η υπόθεση Τρ. Κύπρου
  6. Ερντογάν: «Έτσι αντιδρούσαν και όταν εισβάλαμε στην Κύπρο»