What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

23.04.2013 | 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2013 | 23:17

Α. Δαμιανού: ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ αντί να εργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων διχάζουν τον λαό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τόσο δια στόματος ΓΓ του ΑΚΕΛ όσο και άλλων στελεχών του Κόμματος, καυτηριάσαμε την προσπάθεια των κυβερνώντων να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, επιχειρώντας να κατευθύνουν την ερευνητική διαδικασία και να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα αναφέρει ο κ. Δαμιανού.

Τις πολιτικές ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ καταδίκασε σε γραπτή του δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, στέλνοντας το μήνυμα ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενότητα, είναι οι πρώτοι που σπέρνουν την διχόνοια στον τόπο.

Αναφέρει επίσης ότι η παραίτηση του κ. Κάλλη από την ερευνητική επιτροπή, καθόλου δεν σχετίζεται με το ΑΚΕΛ και είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους κυβερνώντες καθώς είναι η δεύτερη, μετά και την παραίτηση προς εβδομάδας του κ. Κωνσταντινίδη

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του βουλευτή:

Από την πρώτη στιγμή του διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής και παρά τις ενστάσεις μας αναφορικά με κάποιος όρους εντολής της, εκφράσαμε τη θέση ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει να διεξαχθούν χωρίς τις οποιεσδήποτε πολιτικές παρεμβάσεις. Οι συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου είναι εκείνες που οδηγούν στην πολιτικοποίηση ενός θέματος που θα έπρεπε να τύχει χειρισμού με αποκλειστικό γνώμονα την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συντελέστηκε ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας.

Τόσο δια στόματος Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ όσο και άλλων στελεχών του Κόμματος, καυτηριάσαμε την προσπάθεια των κυβερνώντων να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, επιχειρώντας να κατευθύνουν την ερευνητική διαδικασία και να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα.

Σε μια περίοδο που όλοι δηλώνουμε ότι χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, που ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας, είναι λυπηρό τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ αντί να εργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων, χρησιμοποιούν γλώσσα απαράδεκτη και υιοθετούν λόγο διχαστικό. Οι κυβερνώντες θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι ο λαός τους ενέταξε να κυβερνήσουν και θα πρέπει να κυβερνήσουν εγκαταλείποντας την προεκλογική τους προπαγάνδα. Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει υπεύθυνο και σίγουρα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες των νέων ηγετών του Συναγερμού.

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση του κ. Καλλή, αυτή προστίθεται σε εκείνη του κ. Κωνσταντινίδη, κάτι το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους κυβερνώντες. Είναι ξεκάθαρο μέσα από τη δήλωση του κ. Καλλή ότι η παραίτηση ουδόλως σχετίζεται με το ΑΚΕΛ όπως κάποιοι προσπαθούν να υποβάλουν. Χαιρετίζουμε το βασικό μήνυμα που περιλαμβάνει η παραίτηση του κ. Καλλή, που δεν είναι άλλο από μήνυμα ευσυνειδησίας αλλά και έμπρακτης εφαρμογής της αρχής της διαφάνειας, που θα έπρεπε να αφορά όλα τα δημόσια πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άναψε φωτιές ο Α. Δαμιανού: Ο Υπουργός Εργασίας στην επιχείρηση του εργοδοτεί αλλοδαπούς! - video

Ερευνητική Επιτροπή: Αναλαμβάνει αύριο η Ηλιάνα Νικολάου- Αναβλήθηκαν οι αυριανές ακροάσεις
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νικόλας 2018: Θεσμοί του Κράτους μετατρέπονται σε όργανα προεκλογικής εκστρατείας Αναστασιάδη
  2. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  3. Αν. Κυβ. Εκπρόσωπος: Οι δενδροφυτεύσεις που εξήγγειλε ο Ν. Παπαδόπουλος έχουν ήδη γίνει από την Κυβέρνηση
  4. Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα αλλά το περιεχόμενο της ΔΔΟ»
  5. «Κατσάδα» Κληρίδη σε Επιτροπή Θεσμών για διαρροή εγγράφων
  6. ΠΕΟ: Επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας ο Πάμπης Κυρίτσης