What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

24.04.2013 | 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2013 | 06:21

Γ. Ομήρου: Δραματική ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, μαζική φτώχεια και κοινωνική δυστυχία στην Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

.Αυτές οι πικρές διαπιστώσεις δεν είναι επινοήσεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα αλλά το αβίαστο συμπέρασμα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών είπε ο κ. Ομήρου

 Μιλώντας στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Αμμοχώστου της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου είπε πως η συμφωνία της 25ης Μαρτίου υπήρξε εξοντωτική αφού επέβαλε την ουσιαστική εξουθένωση των δύο «πνευμόνων» με τους οποίους ανέπνεε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, αναφερόμενος στις δύο μεγαλύτερες Κυπριακές Τράπεζες.

Η συμπεριφορά της Τρόικας και των ισχυρών ταγών της Ε.Ε. υπήρξε προμελετημένη, αδίστακτη και καταστροφική ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα και αποδέχθηκε η Κυβέρνηση, που διαπραγματεύθηκε ανέτοιμα και αμήχανα, η Κυπριακή οικονομία θα οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης, σε δραματική ανεργία, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, μαζική φτώχεια και κοινωνική δυστυχία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Ομήρου


Η θέση μας υπήρξε και παραμένει σταθερά ευρωπαϊκή. Σε αυτή τη θέση παραμένουμε αμετακίνητοι. Επιμένοντας σε μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Αγωνιζόμενοι με τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, για να αλλάξουν οι σημερινές άδικες και κοινωνικά ανάλγητες συμπεριφορές των κυρίαρχων ηγεμονικών κύκλων της Ε.Ε.

Ωστόσο μεταξύ αποδοχής της εξουθενωτικής μεταχείρισης που θα οδηγεί σε συνεχή υποδούλωση το λαό και τη χώρα μας και της εξέτασης μιας άλλης στάσης και θέσης της Κύπρου με όλες τις συνέπειες, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αμφιταλάντευση.

Το μεγάλο μας χρέος είναι να επιλέξουμε την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της ηθικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Ο επιχειρούμενος στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε την οριστική λύση των σημερινών προβλημάτων εκτός Μηχανισμού και εκτός Τρόικας. Προτεραιότητα τώρα είναι η προετοιμασία για ταχύτατη απαλλαγή από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του απεγκλωβισμού μας από τα δεσμά του μνημονίου είναι τώρα το μεγάλο μας χρέος. Η ΕΔΕΚ θα καταθέσει ολοκληρωμένη – τεκμηριωμένη πρόταση σύντομα.
Γ
ια τη σημερινή τραγική κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Ποινικές, αστικές και πολιτικές. Η ΕΔΕΚ απαιτεί άμεσα τον καταλογισμό ευθυνών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καλούμε όλους να τερματίσουν την όποια προσπάθεια αμφισβήτησης η υπόσκαψης του κύρους και της αξιοπιστίας της Ερευνητικής Επιτροπής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε αντίσταση και απεγκλωβισμό από το μνημόνιο καλεί ο Ομήρου

Γ. Ομήρου: «Οι Ευρωπαίοι αντί αλληλεγγύης μας έδωσαν χολή και όξον»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο