What's hot? ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ· ΔΗΚΟ· ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ·

INFO

24.04.2013 | 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2013 | 06:27

Ν. Παπαδόπουλος: «Ο λόγος που χρεοκοπήσαμε είναι η κακοδιαχείριση των τελευταίων πέντε χρόνων»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε στη Λάρνακα σε ανοικτή συζήτηση με μέλη και ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους με θέμα την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

 Στη σημερινή κατάσταση μας οδήγησαν τα λάθη των τραπεζών αλλά πρωτίστως τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Βουλευτής Λευκωσίας και υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Είναι δικαιολογημένη η απορία που βασανίζει όλους τους πολίτες ως προς το πως γίνεται μια χώρα που πριν από 5 μόλις χρόνια είχε πλεόνασμα να χρεοκοπεί σήμερα. Η απάντηση είναι πως στη σημερινή κατάσταση μας οδήγησαν τα λάθη των τραπεζών αλλά πρωτίστως τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οπως είπε, «ο λόγος που χρεοκοπήσαμε είναι η κακοδιαχείριση των τελευταίων πέντε χρόνων η οποία σε συνδυασμό με
την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μας οδήγησαν στην καταστροφή την οποία μπορούσαμε να αποφύγουμε με συγκεκριμένες απλές κινήσεις. Δυστυχώς όμως πέσαμε θύματα του λαϊκισμού, της προχειρότητας και της ευθυνοφοβίας».
Ο κ. Παπαδόπουλος άσκησε κριτική και στην παρούσα κυβέρνηση για «ελλιπή προετοιμασία και λανθασμένη διαχείριση της κατάστασης στη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στο Eurogroup» αναγνωρίζοντας όμως ότι «η παρούσα κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί την κατάσταση στο παρά ένα, έχοντας ελάχιστα περιθώρια».

Σημείωσε δε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν επέδειξαν καθόλου αλληλεγγύη και μας επέβαλαν μια άδικη και παράλογη απόφαση».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, είπε ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και σημείωσε ότι «πρέπει να επεκταθούν και να διευρυνθούν ώστε να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας και απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλη επιλογή και θα πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αλλιώς, δεν θα έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα φάρμακα στα νοσοκομεία μας τον ερχόμενο Μάιο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος να μας δανείσει ή να μας χαρίσει αυτά τα χρήματα άμεσα, και τονίζω τη λέξη “άμεσα”», είπε.

Όμως, πρόσθεσε, «στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης νοουμένου ότι παράλληλα θα προωθηθούν και μέτρα στήριξης των κυπριακών επιχειρήσεων και νοικοκυριών».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προδιαγράφονται εξελίξεις στο ΔΗΚΟ μετά την παραίτηση Νικόλα Παπαδάπουλου

Με μία λιτή ανακοίνωση η παραίτηση Νικόλα Παπαδόπουλου από την Αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

Ν.Παπαδόπουλος : Καταγγέλλει τον Διοικητή για πνευματική τρομοκρατία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προς ολοκλήρωση η δίκη μεταξύ των δύο άλλοτε επιστήθιων φίλων Χριστόφια - Μιλτή - Όλα όσα ειπώθηκαν σήμερα στο δικαστήριο
  2. Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ «πυροβολώντας» Νικόλα Παπαδόπουλο και κύκλο συνεργατών του [vid]
  3. Συνεχίζονται οι υψηλόβαθμες επαφές του Νικόλα Παπαδόπουλου στις Βρυξέλλες
  4. Σε 9ετη κάθειρξη ο 37χρονος για την συμπλοκή με την ΥΚΑΝ σε καταδίωξη με πυροβολισμούς για διακίνηση κοκαΐνης
  5. Το τελευταίο αντίο της κόρης του αδικοχαμένου Γιώργου Κάτσιου: «Πάπα μου αγαπώσε πολλά...»
  6. Λάρνακα: Έκαψαν αυτοκίνητο ιδιοκτήτη φρουταρίας