What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

25.04.2013 | 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2013 | 13:45

Ζητάει και τα ρέστα για το φόρο ακινήτων το ΑΚΕΛ – Βουλευτές επικρίνουν τη νομοθεσία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αποτέλεσμα της καθυστέρησης στη συζήτηση και συνομολόγηση του νομοσχεδίου φορολόγησης των ακινήτων, το οποίο βρισκόταν ενώπιον και της προηγούμενης κυβέρνησης για αρκετούς μήνες, ήταν σήμερα η Βουλή να έχει ενώπιον της μία πρόταση νόμου, με πολλά κενά και παραλείψεις. Το ΑΚΕΛ, μάλιστα το οποίο πριν από δύο μήνες βρισκόταν στο πηδάλιο της διακυβέρνησης, επέκρινε έντονα το νομοσχέδιο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΔΗΣΥ.

Για μνημείο πολιτικής υποκρισίας, φαρισαϊσμού και αφηνίασης του ΑΚΕΛ, έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνει το κόμμα, για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που αφορά την φορολόγηση ακινήτων.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατηγόρησε το ΑΚΕΛ, ότι επιχειρεί να πείσει πως η χώρα δεν διακυβερνήθηκε από το ίδιο κόμμα για πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα, να φτάσαμε στην έλευση της Τρόικας και της χρεωκοπίας του τόπου.

Συνέστησε, σε αυτούς που κυβέρνησαν να διακατέχονται από μετριοπάθεια και σεμνότητα, υποστηρίζοντας ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση, είναι να σώσει τον τόπο από τους φόρους και τις καταστροφές που επισώρευσε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Απαντώντας στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το ΑΚΕΛ, στήριξε σε διάφορες περιπτώσεις νομοθετικές ρυθμίσεις, για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

«Η έννοια της επιβολής της φορολογίας επί της ακίνητης ιδιοκτησίας δεν είναι να φορολογηθούν τα βοηθητικά κτίσματα, ή τα διαμερίσματα των 85 τετραγωνικών, με τον ίδιο τρόπο που φορολογείται μια έπαυλη», εξήγησε ο κύριος Λαμάρης.
Υποστήριξε ότι για το κόμμα του, η έννοια της φορολογίας της ακίνητης ιδιοκτησίας είναι να φορολογηθούν εκείνοι που κατέχουν και συσσωρεύουν ακίνητη ιδιοκτησία, καθώς άλλο είναι να δηλώνεις, ότι θα πρέπει να συνεισφέρουν όλοι, από 50 ή 75 ευρώ, γιατί είναι ιδιοκτήτες κατοικίας και άλλο να φορολογηθεί η μεγάλη ιδιοκτησία.

Έντονα επικριτικός απέναντι στη στάση της κυβέρνησης και της Βουλής, παρουσιάστηκε ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Κατηγόρησε την πολιτεία ότι διακατέχεται από ελαφρότητα, για μία ακόμα φορά, αφού μετά από έξι μήνες συζητήσεων, η νομοθεσία δεν είναι ι έτοιμη και η κυβέρνηση δηλώνει ότι πρόκειται για νομοθεσία, που θα είναι προσωρινή για διάστημα δύο μηνών, καθώς παρουσιάζει πολλές ελλείψεις και κενά.

Παράλληλα υπέδειξε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να τύχει διεξοδικής συζήτησης και πολλών αλλαγών, πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει χρόνος, με ευθύνη της Κυβέρνησης αλλά και της Βουλής, η οποία αποφάσισε ότι δε θα έπρεπε να συζητείται προεκλογικά.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Περδίκης ανέφερε «Η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες “ξικαναούρισμα” δεν κατάφερε να πάει στο μύλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλη Τρίτη «Μεγάλο» Μνημόνιο στη Βουλή 

Διαβάστε τις 3 προτάσεις νόμου που έφτασαν στη Βουλή για ανακούφιση των οφειλετών

Νέα μέτρα: Οι τράπεζες θα αγοράζουν τα σπίτια στα οποία παρουσιάζεται καθυστέρηση στην αποπληρωμή δανείου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπόθεση Novartis: Το FBI στέλνει ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore
  2. Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Λυπηρή η στάση του ΑΚΕΛ
  3. ΔΗΣΥ - Εκλογές: Αυτοί «βλέπουν» υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία
  4. Εγκρίθηκε από τη ελληνική Βουλή η πρόταση για Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis
  5. Στα άκρα οδηγείται σήμερα η συζήτηση στην ελληνική Βουλή για τη Novartis
  6. ΔΗΣΥ: Εκλογές την άνοιξη