What's hot? ΑΟΖ· ENI· ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ· ΤΡΑΜΠ·

INFO

25.04.2013 | 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2013 | 14:02

Ο Αλέξης Γαλανός για την Προεδρία στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το γράμμα του νόμου απαγορεύει στον Αλέξη Γαλανό να αναλάβει την προεδρία του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, αλλά το πνεύμα, όπως ο ίδιος έχει τονίσει, του επιτρέπει.

Ο κ. Γαλανός αναφερόταν στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη, κατά πόσο θα ήταν συμβατό ο Αλέξης Γαλανός να είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και δήμαρχος Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο μετά από συνάντηση του με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, ο κ. Γαλανός τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να αναλάβει τη προεδρία της Τράπεζας Κύπρου, προσθέτοντας ότι η πρόθεση του να αποδεχθεί το διορισμό, εκπηγάζει από το γεγονός ότι ο ίδιος προτιμά να μην κοιμάται παρά να βλέπει εφιάλτες.

«Προτιμώ» είπε «να είμαι βάρδια τέσσερις πέντε μήνες. Επιπρόσθετα για μένα θα ήταν και προς ανάμνηση του μακαρίτη του προπάππου μου Ιωάννη Οικονομίδη που ήταν ο ιδρυτής της Τράπεζας Κύπρου».
Η τελική απόφαση για το διορισμό του στην προεδρία της Τράπεζας Κύπρου, θα ληφθεί ενδεχομένως εντός της ημέρας, μετά από συνεννόηση του διοικητή της ΚΤ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Εισαγγελέα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε δεν θα μπορούσε να εκτιμήσει ποια θα είναι η κατάληξη του θέματος του, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου καθώς όπως εξήγησε είναι εκλελεγμένος για τέσσερα χρόνια και αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο καθώς θεωρεί τη δημαρχία της Αμμοχώστου ως μία έπαλξη.
Εκτίμησε ότι το νομικό κώλυμα που εμφανίστηκε δεν επηρεάζει, καθώς η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, κατά την περιορισμένη θητεία του στο ΔΣ δεν θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

«Τώρα είπε είναι περίοδος εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου για να μπει σε ορθή πορεία. Ανεξάρτητα τι θα αποφασιστεί ή όχι, προσωπικά είμαι αισιόδοξος για την Τράπεζα Κύπρου. Είναι δυνατή η βάση πάνω στην οποία στέκεται. Απλώς εμείς οι ίδιοι να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την τράπεζα μας για να πάει καλά και η Κύπρος. Αν δεν πάει καλά η Κύπρος θα έχει πρόβλημα και ειδικότερα σε σχέση με το ευρώ».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλείδωσε και ανακοινώνεται σήμερα το προσωρινό Δ.Σ της Τρ. Κύπρου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η.Ε.: Το μέλλον της Κύπρου εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις των δύο μερών
  2. Στη διάθεση των φιλάθλων τα εισιτήρια της Εθνικής Κύπρου για τον αγώνα με τη Βοσνία
  3. Στα -2,4€ δις διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Κύπρου για το πρώτο εξάμηνο του 2017
  4. Τσίπρας σε Μογκερίνι: Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. πέρνα μέσα από το Κυπριακό
  5. Τσίπρας για εισβολή «Αττίλα»: Δεν ξεχνάμε τα θύματα, δεν λησμονούμε τις συνέπειες της κατοχής
  6. Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Τσίπρα για την ΑΟΖ και οργή για την εμφάνιση του Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»