What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

25.04.2013 | 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2013 | 15:19

Πράσινο φως για δημιουργία νέου αρχαιολογικού μουσείου στη Λευκωσία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Θέματα αναζωογόνησης και ανάπτυξης της Λευκωσίας συζήτησε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος, σε συνάντηση που με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναφορικά με το θέμα ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία του Μουσείου με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα.

«Υπάρχει όλη η πολιτική βούληση για να προχωρήσουμε στη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου», είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών.

Σχετικά με την εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για δίκτυο τραμ στη Λευκωσία, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι ο Δήμος της πρωτεύουσας θα καλύψει τη σχετική δαπάνη ύψους 350.000 ευρώ.

Από πλευράς του ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «η ιδέα της δημιουργίας μέσων σταθερής τροχιάς στη Λευκωσία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί το τραμ είναι φιλικό προς το περιβάλλον και προς τον άνθρωπο».

Για την προώθηση της σχετικής μελέτης, ανέφερε πως υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με τη Γαλλική Πρεσβεία, ώστε να ληφθούν υπόψη οι προηγούμενες εμπειρίες στην Ευρώπη και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η μελέτη.

Επίσης, αναφέρθηκε πως θα συσταθεί μια Μικτή Επιτροπή του Δήμου Λευκωσίας και του Τμήματος Δημοσίων Έργων, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης της μελέτης.

Παράλληλα, θα εξεταστούν τρόποι άντλησης κονδυλίων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ό,τι αφορά τη δρομολόγηση μικρών λεωφορείων στο κέντρο της Λευκωσίας, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα προχωρήσει άμεσα.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε ακόμα ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χρήσης ηλεκτρικών λεωφορείων, για την εξυπηρέτηση του κοινού στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και για το θέμα της μονοδρόμησης της λεωφόρου Μακαρίου Γ΄ και της Καλλιπόλεως.

Επίσης, αποφασίστηκε η προώθηση της κατασκευής πεζοδρομίων σε τμήμα της λεωφόρου Λάρνακας, μετά από επιτόπου εξέταση του δρόμου από αρμοδίους του Τμήματος Δημοσίων Έργων και νοουμένου ότι εξασφαλιστούν τα σχετικά κονδύλια.

Τέλος, αναφορικά με την κατασκευή του νέου Δημαρχείου της Λευκωσίας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών υπογράμμισε ότι υπάρχει κάθε καλή διάθεση από πλευράς του Υπουργείου, ώστε να επιταχυνθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

«Εντός της επόμενης εβδομάδας αρμόδιοι του Τμήματος Αρχαιοτήτων θα εξετάσουν σφαιρικά το όλο θέμα και θα δώσουν το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω υλοποίησης του έργου», κατέληξε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φορολογούν ακόμη και τα σπίτια των 40.000 ευρώ ! Δείτε πόσα θα πληρώνετε για φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας

ΚΕΒΕ: Στο Ισραήλ με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικός προορισμός επενδυτικών ευκαιριών   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Καρναβάλι με πετροπόλεμο στη Λευκωσία - Χάος και 8 συλλήψεις!
  2. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού λόγω τροχαίων
  3. Τραγωδία στη Λευκωσία - Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 57χρονος
  4. Fitch: Η ανάπτυξη της Κύπρου παραμένει ισχυρή - Βασική πρόκληση οι τράπεζες
  5. ΥΠΟΙΚ: Η επιβεβαίωση ρυθμού ανάπτυξης 4% για το 2017 δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο
  6. Προσοχή! Ουσία που ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα