What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

26.04.2013 | 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 26.04.2013 | 16:01

Απίστευτο βγάλτε τα όργανα σας και καθαρίστε τα από τον καρκίνο !

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Σε κάθε ιατρικό δράμα το σκηνικό είναι το ίδιο: Ο χειρουργός τοποθετεί προσεκτικά το ευαίσθητο όργανο σε ένα ψυγείο γεμάτο με πάγο και το ασφαλίζει με ένα καπάκι. Η ομάδα μεταμόσχευσης στη συνέχεια τρέχει προς την έξοδο, ελπίζοντας να φτάσει το όργανο στον ασθενή σώο στο χρόνο του. 

Ο λόγος που υπάρχει η βιασύνη είναι επειδή οι γιατροί έχουν λιγότερο από οκτώ ώρες μέχρι να μεταφέρουν το όργανο στο χειρουργείο και να γίνει η εμφύτευση στον ασθενή.

"Πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα, υπάρχει σημαντική ζημία στο (όργανο), το οποίο το καθιστά ακατάλληλο προς χρήση," λέει ο Δρ Αbbas Ardehali, διευθυντής του UCLA στο πρόγραμμα για τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων .
Η τοποθέτηση υγιών οργάνων στο ίδιο δοχείο που χρησιμοποιούμε για να κρατήσουμε κρύα τα ποτά μας σε ένα πικνίκ φαίνεται αρχαϊκό. Όμως, μέχρι πρόσφατα, ήταν η μόνη επιλογή που είχαν τα νοσοκομεία.

Αυτό άλλαξε με την «καρδιά στο κουτί».

Το 2006, χειρουργοί στην Ευρώπη μεταμοσχευθούν την πρώτη καρδιά με το TransMedics Οργανικού Συστήματος Care, μια φορητή συσκευή που κράτησε την καρδιά "ζωντανή" με το αίμα και το οξυγόνο να ρέει μέσα της κανονικά κατά τη μεταφορά. Το 2011, οι γιατροί άρχισαν την επιτυχή μεταμόσχευση πνευμόνων χρησιμοποιώντας μια παρόμοια συσκευή.
Περίπου το 60% των δικαιούχων του πνεύμονα πεθαίνουν κατά τα πρώτα πέντε έτη μετά την χειρουργική επέμβαση, λόγω επιπλοκών, σύμφωνα με το National Institutes of Health. Επιστήμονες ελπίζουν να αλλάξει αυτό το στατιστικό στοιχείο αυτής της νέας τεχνολογίας.

Υπάρχουν τρία πιθανά οφέλη για τη διατήρηση των οργάνων του δότη να κρατηθούν «ζωντανά» δήλωσε ο Ardehali, ο οποίος είναι κύριος ερευνητής του UCLA για μία από τις μελέτες.
Ο πρώτος είναι προφανής: τα όργανα που διατηρούνται ζεστά και σε λειτουργία αντί να τοποθετούνται επί πάγου έχουν λιγότερη ζημιά, έτσι ώστε το σώμα του παραλήπτη δεν πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να την αποδεχθεί. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την έκβαση των ασθενών.

Οι γιατροί βλέπουν "πρωτογενής δυσλειτουργία του μοσχεύματος" ενός ασθενούς με μεταμόσχευση πνεύμονα κατά τις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, δήλωσε ο Neal Beswick, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ για το TransMedics. Αυτό είναι ουσιαστικά ένας δείκτης του πόσο καλά οι νέοι πνεύμονες εργάζονται. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με υψηλή βαθμολογία δυσλειτουργίας του μοσχεύματος στις πρώτες 48 ώρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο της απόρριψης οργάνων και πρόωρη θνησιμότητα αργότερα.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις μελέτες αναπνοής στις ΗΠΑ για μεταμόσχευση πνευμόνων δείχνουν ότι αυτή η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά την πρωτογενής δυσλειτουργία του μοσχεύματος. Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ζωντανή μεταμόσχευση οργάνων κατά τη διάρκεια της μελέτης πέρασαν επίσης λιγότερο χρόνο σε ένα μηχανικό αναπνευστήρα, λιγότερο χρόνο στην μονάδα εντατικής θεραπείας και είχαν λιγότερες επιπλοκές.

Το φορητό σύστημα μεταμοσχεύσεων δίνει επίσης τη δυνατότητα στους γιατρούς να κρατήσουν τα όργανα έξω από το σώμα περισσότερο. Περισσότεροι από 114.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν τη δωρεά οργάνων, σύμφωνα με το Organdonor.gov. 18 από αυτούς πεθαίνουν κάθε μέρα χωρίς μια δωρεά.

Οι επιστήμονες μπορούν ακόμη και να είναι σε θέση να βελτιώσουν τα όργανα δωρητών, που διαφορετικά θα απορρίπτονταν.
Επί του παρόντος, 75 έως 80% των πνευμόνων δοτών απορρίφθηκαν επειδή είχαν μολυνθεί ή είχαν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά. Εάν οι γιατροί είναι σε θέση να κρατήσουν τους πνεύμονες, ή άλλα όργανα, ζωντανά έξω από το σώμα για αρκετές ημέρες, μπορεί να είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε μόλυνση με αντιβιοτικά ή τη βελτίωση της αντοχής των οργάνων ».

Είναι ένα κομμάτι της "επιστημονικής φαντασίας" τώρα, αλλά οι γιατροί στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιήουν ακόμη και τη συσκευή TransMedics για την καταπολέμηση των χρόνιων ασθενειών. Για παράδειγμα, αν οι γιατροί θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τους πνεύμονες ενός ασθενούς με καρκίνο σταδίου IV και να επιτεθούν στα όργανα με την ακτινοβολία έξω από το σώμα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να τοποθετήσουν τα ίδια χωρίς καρκίνο πνευμόνων πίσω στον ασθενή λίγες μέρες αργότερα, ουσιαστικά εξαλείφοντας την ανάγκη για δότη πνευμόνων εντελώς.

Τα νοσοκομεία καταβάλουν περίπου € 45,000 - $ 58,000 για κάθε TransMedic. Αν και το υλικό μποροεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ο θάλαμος του οργάνου πρέπει να πετάγετε μετά από κάθε μεταμόσχευση και αυτό «Είναι ένα σχετικά υψηλό κόστος ανά ασθενή»

Το TransMedic ελπίζει να ολοκληρώσει τη δοκιμή στις επόμενες 90 ημέρες.Και η πρώτη μεταμόσχευση υπολογίζετε να γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία ελπίζει στη συνέχεια να υποβάλουν τη συσκευή τους με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικήστε τους εχθρούς των πνευμόνων σας!

Πως θα αναγνωρίσουμε τα σημάδια του γήρατος και της άνοιας

Επιστημονική εξήγηση γιατί γερνάμε και πεθαίνουμε - VIDEO   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νικόλας Ιωαννίδης: Ξανά στο πόστο του μετά την περιπέτεια με την υγεία του! [vid, pics]
  2. Θαύμα και θρίλερ με μωρό που παρέμεινε νεκρό επί 45 λεπτά - Επανήλθε πριν το νεκροτομείο!
  3. Νηστεία: Τι προσφέρει στην υγεία - Πού θέλει προσοχή
  4. Μήνυμα Κοτζιά προς Τουρκία: «Την επόμενη φορά δεν θα απαντήσουμε ειρηνικά»
  5. Άντρη Καραντώνη: Παιχνίδια με τη μικρή Αργυρώ στο κέντρο της Αθήνας! [pics,vids]
  6. Tι παθαίνει το σώμα, όταν ΔΕΝ κάνουμε σεξ…