What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

28.04.2013 | 08:32
Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2013 | 09:14

Νέα εποχή στο ΔΗΣΥ - Μέτρα για πιο φιλικό κράτος εξαγγέλλει ο Πρόεδρος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Οι Γιώργος Γεωργίου, Στέλλα Κυριακίδου και ο Σωτήρης Σαμψών είναι οι τρεις νέοι αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ
- Νέα δέσμη μέτρων, για εκσυγχρονισμό του κράτους εξαγγέλλει αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης 
- Δήλωση περιουσιακών στοιχείων για όλους τους πολιτειακούς αξιωματούχους και σύσταση επιτροπών ελέγχου στα υπουργεία

Χιλιάδες μέλη και φίλη του ΔΗΣΥ, προσήλθαν χθες στις κάλπες εξέλεξαν τους τρεις αντιπροέδρους του κόμματος. Ψήφισαν συνολικά 17,051 μέλη και φίλοι του κόμματος και τα 14 στελέχη που διεκδίκησαν μία από τις 3 θέσεις Αντιπροέδρων.

Βάσει των αποτελεσμάτων, στις 3 θέσεις των Αντιπροέδρων του κόμματος εκλέχθηκαν οι Γιώργος Γεωργίου (6113 ψήφους), Στέλλα Κυριακίδου (5782 ψήφους) και Σωτήρης Σαμψών (4787 ψήφους).
 
Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος, με τη στήριξη και την καθοδήγηση της νέας ηγεσίας του, θα σταθεί στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και θα στηρίξει ορθές κυβερνητικές και άλλες πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης και θα ξαναδημιουργήσουν ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας».

Η Παράταξη, συνεχίζει, « προχωρά με δύναμη, σθένος και ευαισθησία στη νέα εποχή, με γνώμονα το καλό του τόπου και του λαού μας».

ΟΙ εκλογικές διαδικασίες του κόμματος για την Κεντρική Ηγεσία της παράταξης θα ολοκληρωθούν στις 11 Μαΐου 2013 με τη διεξαγωγή του 15ου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού και την εκλογή των 20 Μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ.

Η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ θα κληθεί να δώσει σοβαρές εξετάσεις, που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το μέλλον αυτού του τόπου, δήλωσε  χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Νέα μέτρα για πιο φιλικό κράτος...

Νέα δέσμη μέτρων, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, εξαγγέλλει αύριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τα οποία θα στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Με τα νέα μέτρα θα προωθηθούν η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, που θα περιλαμβάνει και θέματα εναλλαξιμότητας και μετατάξεων.

Τα μέτρα θα αποσκοπούν επίσης στον εκσυγχρονισμό των θεσμών με ρύθμιση της θητείας πολιτειακών αξιωματούχων και ενσωμάτωση προνοιών, που να ελέγχουν τις ευθύνες και την ασυλία κρατικών αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση και λειτουργία Σώματος Συντονισμού του κυβερνητικού έργου και των μνημονιακών αναγκών.

Το συντονιστικό αυτό όργανο θα υποβάλλει μηνιαίες και τριμηνιαίες εκθέσεις.

Μεταξύ των μέτρων που θα εξαγγελθούν περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων για όλους τους πολιτειακούς αξιωματούχους, καθώς και η σύσταση επιτροπών ελέγχου στα υπουργεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίζουν στο ΔΗΣΥ για τρεις αντιπροέδρους

Ν. Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των κομμάτων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αβέρωφ: Όχι σε πισωγυρίσματα στο αμαρτωλό παρελθόν
  2. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  3. Bullying σε 8χρονο: «Πρέπει να μου σκοτώσει το παιδί για να λάβουν μέτρα;»
  4. Προεδρικές Εκλογές: Το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης»
  5. Καμία αναφορά στο Κυπριακό από Γκουτέρες στις τοποθετήσεις του στη Γεν. Συνέλευση και σε διάσκεψη Τύπου
  6. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας