What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

29.04.2013 | 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 30.04.2013 | 07:00

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση ενόψει επίσκεψης στο Ισραήλ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η κυβέρνηση καταστρώνει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην πρώτη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη, στο Ισραήλ στις 5 - 8 Μαΐου. Η επίσκεψη θα έχει χαρακτήρα εργασίας αφού θα τεθούν επί τάπητος θέματα ενέργειας και στρατηγικής των δυο χωρών.

Μετά την εξαγγελία σήμερα του δεύτερου πακέτου μέτρων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο τέθηκαν επί τάπητος οι στρατηγικές της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης μετά τη συνεδρία δήλωσε ότι «είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στο Ισραήλ. Αναμένω ότι στις επόμενες μια-δυο μέρες θα καταλήξουμε οριστικά για τον τρόπο που θα χειριστούμε την επίσκεψη μας εκεί» είπε.

Στο μεταξύ σύσκεψη για θέματα ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο. 

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά των Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κληθείς να απαντήσει εάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα σήμερα συζητήθηκε το μέλλον της ΚΡΕΤΥΚ και της ΔΕΦΑ, είπε ότι «με τον Πρόεδρο συζητήσαμε διάφορα θέματα περιλαμβανομένου και αυτού του θέματος. Έχουμε συμφωνήσει ότι στη συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού του κράτους, την οποίαν εξήγγειλε και προηγουμένως ο Πρόεδρος, θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα».

Για το θέμα συγχώνευσης ΔΕΦΑ-ΚΡΕΤΥΚ έχει αρχίσει ήδη μια μελέτη από τη Νομική Υπηρεσία, με κάποιους Νορβηγούς συμβούλους, η οποία θα καταδείξει συνολικά το νομικό πλαίσιο, τις αρμοδιότητες του κάθε οργανισμού, και οι οποίες να είναι διακριτές. Δηλαδή να ξέρουμε τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και τις αρμοδιότητες του οποιουδήποτε άλλου Οργανισμού και θα εμπίπτει μέσα σε αυτό που ονομάζουμε οικοσύστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχεδιασμό του τερματικού είπε ότι «ακούσατε τις εξαγγελίες του Προέδρου την προηγούμενη φορά για την πρώτη δέσμη μέτρων, το τερματικό είναι στο επίκεντρο, είναι βασικός πυλώνας της ενεργειακής μας στρατηγικής και προς εκείνη την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Το Υπουργικό ενέκρινε επίσης ακόμη τρία μνημονιακά νομοσχέδια, με στόχο να εγκριθούν αύριο από την ολομέλεια της Βουλής, πριν τη διακοπή των εργασιών της, για τις εορτές του Πάσχα..

Πρόκειται για τη θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκής οδηγίας για τους επί μακράν διαμένοντες στην Κύπρο, όπου ουσιαστικά περιορίζονται τα δικαιώματά τους σε επιδόματα
Αναθεώρηση ενιαίου στεγαστικού σχεδίου και στεγαστικά σχέδια για τους εκτοπισθέντες.

Ρεπορτάζ; Ηρώ Ευθυμίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σ. Χάσικος: Απύθμενο θράσος: Έκανε τον κτηματομεσίτη υπάλληλος κτηματολογίου


Η διάσωση της Κύπρου σε αριθμούς από τους FT


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  2. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  3. Τραμπ – Νετανιάχου ακόμα ψάχνονται με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
  4. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  5. Νετανιάχου: Σε λιγότερο από έναν χρόνο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
  6. Financial Times: Τουρκία η μεγάλη χαμένη των ενεργειακών εξελίξεων της Μεσογείου