What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

30.04.2013 | 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 30.04.2013 | 22:25

Επικυρώθηκε οριακά το Μνημόνιο- 29 ψήφοι υπέρ 27 κατά

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Υπέρ: ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Δ. Συλλούρης
-Κατά: ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Ζ. Κουλίας, Ν. Κουτσού
-Σημειώθηκαν μικρής έκτασης, αλλά έντονα επεισόδια έξω από τη Βουλή με τραυματία αστυνομικό
-Συνεχής ενημέρωση από το newsit.com.cy


18:10

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας, ως ιστορικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας, έκρινε ότι η ψήφιση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα καθορίσουν εάν η οικονομία μας, θα εξασφαλίσει την αναγκαία και απαραίτητη χρηματοδότηση της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά και τα αναγκαία ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση, του υπόλοιπου χρηματοπιστωτικού μας τομέα και κυρίως του συνεργατισμού. 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει και επιβάλλεται να συνεχιστεί η σκληρή προσπάθεια της εξυγίανσης και μεταρρύθμισης, τόσο του χρηματοπιστωτικού μας τομέα, όσο και της οικονομίας μας, ώστε να περάσουμε από την βαθιά ύφεση, στην μεσοπρόθεσμη σταθεροποίηση και στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Προειδοποίησε ότι, εάν κυριαρχήσουν οι συναισθηματισμοί αντί της λογικής, θα οδηγήσουμε την χώρα μας σε μια καταστροφική χρεοκοπία και , παρατεταμένη εξαθλίωση.

Απέδωσε τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, σε εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έφεραν στην επιφάνεια και τα δικά μας διαχρονικά προβλήματα και στρεβλώσεις, τις λανθασμένες δημοσιονομικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, αλλά και τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού μας τομέα.


Παραδέχθηκε ότι ο κυπριακός λαός, έχει ενώπιον του ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο, που συνεπάγεται οδυνηρές θυσίες για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τα ευρύτατα στρώματα του λαού, της Κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, τους μικρομεσαίους και εν συνεχεία το σύνολο της κοινωνίας μας.

Αποτυπώνοντας ξεκάθαρα τη θέση του κόμματος του, ο κύριος Νεοφύτου, χαρακτήρισε την ψήφιση του Μνημονίου ως μονόδρομο, γιατί αποτρέπει, όπως εκτιμά, την άτακτη χρεοκοπία και δίνει έστω και με πολλές δυσκολίες την συγκρατημένη, όπως την χαρακτήρισε, προοπτική να οδηγηθούμε στην απαραίτητη εξυγίανση, μεταρρύθμιση και ανάκαμψη της οικονομίας.

«Θα παρουσιαζόμασταν μικρότεροι των περιστάσεων εάν κυριαρχούσαν τα μικροκομματικά του υπέρτατου εθνικού καλού. Είναι ώρα αυτοκριτικής. Ώρα ευθύνης. Ώρα σκληρών αποφάσεων που εύχομαι να αποβούν σωτήριες για την χώρα μας» είπε ο κύριος Νεοφύτου.

Με διάθεση αυτοκριτικής, επέρριψε διαχρονικά ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις, αφού για χρόνια και δεκαετίες αναλώναμε, όπως είπε, τον χρόνο και την ενέργεια μας διυλίζοντας το χθες, με άγονες αντιπαραθέσεις μέχρι που φτάσαμε σε μια ημικατεχόμενη και προ της χρεοκοπίας πατρίδα.
Η επέκταση του κράτους πέραν των οικονομικών του δυνατοτήτων, η σημαντική επέκταση του τραπεζικού μας τομέα τα τελευταία 20 χρόνια μακράν πέραν των συνόρων αλλά και του ΑΕΠ της χώρας, οι λανθασμένες δημοσιονομικές πολιτικές κυβερνήσεων, αλλά και σοβαρότατων λαθών συγκεκριμένων διοικήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα και εποπτικών ελλειμμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα να σπαταλούμε συνεχώς πέραν των δυνατοτήτων και εισοδημάτων μας, τόσο το κράτος όσο και τα νοικοκυριά, υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, γι’ αυτό και βιώνουμε σήμερα ωμές οικονομικές πραγματικότητες, όπως τη διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και το υπερβολικό κρατικό και ιδιωτικό δανεισμό.

Υποστήριξε ότι σε καιρούς ευμάρειας και ευφορίας έκρυβαν όλοι κάτω από το χαλί τα προβλήματα και όταν η διεθνής κρίση ανέδειξε περισσότερο τα προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό μας τομέα, η Κύπρος οδηγήθηκε αναπόφευκτα χωρίς άλλη επιλογή, στο αίτημα για χρηματοδοτική στήριξη από την Τρόικα.

Αφήνοντας αιχμές και για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης, υποστήριξε ότι αν αποφεύγονταν τα λάθη και οι καθυστερήσεις σήμερα δεν θα βρισκόμασταν μπροστά στις οδυνηρές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Υπενθύμισε ότι ο ΔΗΣΥ, ήταν η παράταξη που για 5 ολόκληρα χρόνια προειδοποιούσε και πρότεινε αναγκαία μέτρα για να αποφύγουμε την Τρόικα και σήμερα είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.


17:20
Άντρος Κυπριανού

Μετά από δέκα λεπτά καθυστέρηση λόγω διαφωνίας που προέκυψε μεταξύ των βουλευτών, για το χρόνο που έχει στη διάθεση του, το κάθε κόμμα για να καταθέσει τις θέσεις του, το βήμα της ολομέλειας πήρε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη συζήτηση που διεξάγει η Βουλή, ιστορικής σημασίας για το μέλλον της οικονομίας και του τόπου.

Ιδιαίτερα επικριτικός στο λόγο του ο κ. Κυπριανού αν και παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και από την προηγούμενη κυβέρνηση τόνισε ότι «ως ΑΚΕΛ γνωρίζαμε πολύ καλά τι είναι Μηχανισμός Στήριξης και τρόικα. Δεν είχαμε ούτε ψευδαισθήσεις ούτε αυταπάτες» υπέδειξε.

Σήμερα ωστόσο συνέχισε «σήμερα δεν συζητάμε τη διάσωση της οικονομίας αλλά τη διάσωση της χώρας από το μνημόνιο, το οποίο όπως διαμορφώθηκε απειλεί το μέλλον μας».

Στο δρόμο η συμφωνία του Δημήτρη Χριστόφια σε μνημόνιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη, προστέθηκαν τόσα ανυπόφορα μέτρα για την οικονομία και την κοινωνία που διαφοροποιούν τη βάση της συζήτησης, υπογράμμισε.

Τον Νοέμβριο είπε συζητούσαμε για οργανωμένη εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος σε βάθος μερικών χρόνων. Σήμερα οι πρόνοιες για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος που εφαρμόστηκε μέσα σε μια νύχτα προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά.
Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε εάν αξίζει τον κόπο να επιβάλλουν στον κόσμο βαθύτερες θυσίες υποδεικνύοντας ότι οι εμπειρίες άλλων χωρών αποδεικνύουν το αντίθετο και έφερε ως παράδειγμα τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία κατά μέσο όρο έχουν απολέσει το 38% του εισοδήματος τους, μέχρι σήμερα σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Τόνισε ακόμη ότι μέσα από το μνημόνιο και τη συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με το το Eurogroup δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
Σοβαρά ερωτήματα τίθενται είπε και ως προς τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, αφού οι υφιστάμενες προβλέψεις δεν λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τους κινδύνους της ύφεσης και της απώλειας εσόδων του κράτους.
Η εκτίμηση του ΑΚΕΛ είπε ότι θα δημιουργεί συνέχεια νέες και νέες απαιτήσεις και θα οδηγήσουν την Κύπρο σε μια νέα αποικιοκρατία.
Καταλήγοντας ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι ως ΑΚΕΛ θα καταψηφίσουμε το μνημόνιο όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις διαπραγματεύσεις του κ. Αναστασιάδη με το Eurogroup.

«Θεωρούμε ότι η απόφαση που θα λάβουμε τώρα θα δεσμεύσει τη ζωή όλων μας για τις επόμενες δεκαετίες, είπε, υπογραμμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει όσον επώδυνη είναι μια λύση για έξοδο από το ευρώ».

Κρίνοντας ότι το Μνημόνιο καταστρέφει το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία, ο Άντρος Κυπριανού κατέστησε ξεκάθαρη την πρόθεση του ΑΚΕΛ για καταψήφιση του νομοσχεδίου, προτείνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα, είναι ανοικτό στη συζήτηση των όποιων εναλλακτικών προτάσεων.


16:40
Μάριος Καρογιάν

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, χαρακτήρισε άδικη, παράλογη βίαιη και εξοντωτική την απόφαση που λήφθηκε στα πλαίσια της συνεδρίας του Eurogroup της 15ης Μαρτίου, ενώ στο δεύτερο Eurogroup, δεν υπήρξε, όπως ανέφερε, μόνο σκλήρυνση της στάσης των ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και μία ακατανόητη τιμωρητική διάθεση.

Έκρινε ότι πίσω από τις εκβιαστικές προτάσεις, κάποιοι είχαν και την εκδίκηση για την ιστορική μας απείθεια στο σχέδιο Ανάν, ενώ σήμερα ορισμένοι, συνέχισε, επενδύουν στην παρούσα δυσχερή οικονομική θέση της Κύπρου και μεθοδεύουν την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της, με στόχο τη διασύνδεση της λύσης του κυπριακού με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Μάριος Καρογιάν, επιχειρηματολογώντας υπέρ της έγκρισης  της δανειακής σύμβασης, εξέφρασε την άποψη, ότι η Κύπρος δεν έχει παρά μία υποχρεωτική επιλογή από το να διασωθεί, πραγματοποιώντας θυσίες, για να κρατηθεί όρθια, κερδίζοντας τη μάχη με το χρόνο, που θα χρειαστεί για να διορθώσει την πορεία της ελπίζοντας ότι θα αλλάξει εν των μεταξύ, το παιχνίδι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δικαιολογόντας τη στάση του κόμματος του, εξήγησε ότι η σημερινή ψήφος του ΔΗΚΟ, υπέρ της έγκρισης της δανειακής σύμβασης, δεν είναι ψήφος με τους δανειστές μας, αλλά ψήφος σωτηρίας που δίνει προτεραιότητα στην προστασία του λαού μας και των ασθενέστερων στρωμάτων του, από την ολική καταστροφή, που κατά την εκτίμηση του, θα ήταν η συνέπεια της χρεοκοπίας του τραπεζικού μας συστήματος και της πτώχευσης του κράτους μας.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν έχασε την ευκαιρία, να επικρίνει με έντονο τρόπο την στάση του ΑΚΕΛ, αφού διερωτήθηκε γιατί το κόμμα, δεν παρουσίασε την πρόταση του για έξοδο από το Μνημόνιο, προτού η κυβέρνηση Χριστόφια προσφύγει για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, κρίνοντας ότι η όλη διαχείριση του θέματος από το ΑΚΕΛ, δεν δείχνει σταθερότητα.

Την ίδια ώρα έκρινε ότι ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, με την σταθεροποίηση της οικονομίας μας και του τραπεζικού μας συστήματος, με όποιο κόστος.

Ο κύριος Καρογιάν, υποστήριξε ότι το ΔΗΚΟ, εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή και δεν πρόκειται να αναλάβουν την ευθύνη της πτώχευσης της Κύπρου, τονίζοντας ότι στόχος είναι το ταχύτερο να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο και την Τρόικα.

Ολοκληρώνοντας, απαίτησε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά,  όσοι ευθύνονται για την οδυνηρή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.


16:20
Γιαννάκης Ομήρου

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι καλούμαστε να εγκρίνουμε ένα νόμο το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που μετατρέπουν τη Βουλή σε τυπικό σώμα επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων, υποθηκεύουν τόσο την οικονομική όσον και την κρατική κυριαρχία της Κύπρου.

Επιπλέον έκανε λόγω για συνεχή κατολίσθηση της οικονομίας, δραματική αύξηση της ανεργίας, μαζική μετανάστευση της νέας γενιάς και ανεξέλεγκτη αύξηση του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Ομήρου υποστήριξε ακόμη ότι «σε τελική ανάλυση είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε ξανά τη δημοκρατία, ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, αλλά και τα εθνικά μας δίκαια αφού απροκάλυπτα πλέον, επιχειρείται η διασύνδεση της κρίσης τόσο με τη λύση του κυπριακού προβλήματος όσον και με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου».

Ο Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε το λαό να διατηρήσει την αυτοπεποίθηση, τις αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες του και την πίστη στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, ότι με συλλογικότητα, ομοψυχία και αγωνιστικό πνεύμα, μπορούμε βάσιμα να προσδοκούμε στη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, μακριά από δανειακές συμβάσεις και Μνημόνια.

Καταλήγοντας είπε ότι «η θέση του Κινήματος είναι απλή, μεταξύ της αποδοχής της ταπείνωσης και της εξουθενωτικής μεταχείρισης που θα οδηγήσει σε συνεχή υποδούλωση το λαό και τη χώρα μας, επιλέγουμε την εθνική κυριαρχία, την εθνική αξιοπρέπεια και την ηθική ακεραιότητα της πατρίδας μας.


16:00
Δημήτρης Συλλούρης

Από του βήματος της ολομέλειας στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης τόνισε ότι «σήμερα θα έπρεπε ομόφωνα να ψηφίσουμε το μνημόνιο και να κάνουμε ένα σχεδιασμό για έξοδο από αυτό».

Παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα του για ένα γόνιμο διάλογο για έξοδο από το μνημόνιο.

Όσοι δηλώνεται σήμερα αντιμνημονιακοί, δεν θα έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε σε ένα αγώνα για να σωθεί η Κύπρος σε ένα αγώνα που ολόκληρος ο κυπριακός λαός, θα δώσει από αύριο σημείωσε.

Ένας από τους λόγους που σήμερα βρισκόμαστε σε αυτό το κατάντημα είπε είναι ότι δεν μπήκαμε σωστά στη διαβούλευση με την τρόικα ενώ καθυστερήσαμε να λάβουμε αποφάσεις.

Ακόμη πρόσθεσε δεν διαχειριστήκαμε την κρίση σωστά είπε υπογραμμίζοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα για χαράξει πολιτικής για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Καταλήγοντας κάλεσε το σώμα να εγκρίνει το μνημόνιο ώστε σε λιγότερο από 100 ημέρες να εργαστούν για φύγει η Κύπρος από το μνημόνιο.

15:30
Γιώργος Περδίκης

Ακολούθως το λόγο πήρε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο οποίος τόνισε ότι ακόμη και οι υποστηρικτές του δρόμου του μνημονίου παραδέχονται ότι οι ήδη δυσοίωνες προβλέψεις της τρόικα δεν μπορούν να περιγράψουν την σκληρή πραγματικότητα που θα αναγκαστούμε να βιώσουμε.
Τα επόμενα χρόνια της εφαρμογής του μνημονίου το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα συρρικνωθεί κατά΄40% το χρέος, θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ και το κυριότερο η ανεργία θα σκαρφαλώσει από το 6%, που ήταν το2009 στο 40%.

Το σημερινό «Ναι» της Κυπριακής Βουλής, σημείωσε, θα αποτελεί την πιο μεγάλη ήττα του κυπριακού λαού, στα 8 χιλιάδες χρόνια της ιστορίας, αποκαλύπτοντας έτσι την πρόθεση του Κινήματος να καταψηφίσει το Μνημόνιο.

15:00 
Ζαχαρίας Κουλίας 


Πρώτος το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας χαρακτηρίζοντας την ώρα της έγκριση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, ως την πιο δύσκολη ώρα που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών μας για πρώτη φορά και κάλεσε όλους να αναλογιστούν τι θα πράξουν.

Δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ επέκρινε και τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αθέτηση των δεσμεύσεων του.

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι αποδέχθηκε, όσα του υπέδειξαν στο Eurogroup ενώ θα μπορούσε να μην αποδεχθεί το κούρεμα των καταθέσεων και να προσφύγει στο Συμβούλιο των Υπουργών του Eurogroup.
«Θα είμαστε υπόλογοι της ιστορίας και θα είμαστε η καταραμένη Βουλή, αν δεν πάρουμε την σωστή απόφαση».
Εμείς πρέπει να είμαστε άτεγκτοι και δίκαιοι για το καλό της πατρίδας μας.

Ο Κύριος Κουλίας, υπέδειξε ότι παρόμοιες τακτικές εφάρμοσε ο Χίτλερ, με την δήμευση των περιουσιών των Εβραίων και Τούρκοι, όταν το 1943 δήμευσαν τις περιουσίες των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στα όλα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα, είπε ότι οι πολίτες κοιμήθηκαν με τις καταθέσεις τους, ξύπνησαν και ανακάλυψαν ότι δέσμευσαν τις περιουσίες τους, χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή ως ληστεία

«Δεν έμεινε άνθρωπος που δεν τον ληστέψαμε, ιδρύματα πανεπιστήμια, σχολεία και επιχειρήσεις, επειδή μας είπε ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ» ανέφερε ο κύριος Κουλίας.

Όπως ανέφερε, οι συνέπειες ήταν να κλείσουν οι τράπεζες για 2 εβδομάδες, κάτι που δεν έγινε, ούτε μετά την τουρκική εισβολή, αφού η πολιτεία τίμησε τις καταθέσεις και σήμερα στη δεύτερη χιλιετία, που είναι η εποχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδυνάστευσαν τους πολίτες δια νόμου οι ίδιοι οι Βουλευτές.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου, υποστήριξε ότι υπάρχει λύση εντός και εκτός ευρώ, υποδεικνύοντας στους συναδέλφους του, ότι με βάση το σύνταγμα της χώρας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει το δικαίωμα να αναλάβει την εξουσία και να κατάσχει περιουσίες.

«Γιατί δεν κατασχέσαμε το 15% των περιουσιών, ούτως ώστε να μην χρειαστούμε την Τρόικα» διερωτήθηκε ο Ζαχαρίας Κουλίας.

Παράλληλα υποδεικνύοντας ότι οι δανειστές είναι έτοιμοι να συμβάλουν με 10 δις αφήνοντας τα υπόλοιπα 21 στους ώμους μας, εξέφρασε την απορία, πως είναι δυνατόν να συμβάλουμε εμείς κατά το μεγαλύτερο μέρος στο δανεισμό και να παίρνουν τις αποφάσεις αυτοί που καταβάλλουν το 1/3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδώ η Κύπρος καίγεται και οι βουλευτές μαλώνουν για… το χρόνο !

Η Μεγάλη Τρίτη του Μνημονίου - Η Βουλή ψηφίζει ναι ή όχι!

Χρηματική στήριξη μετά από πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα - Τι προνοεί η δανειακή σύμβαση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Το Εurogroup δεν θα εκταμιεύσει σήμερα την ελληνική δόση»
  2. Τσακαλώτος στους FT: Δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή ή επιτήρηση
  3. Ακιντζί: Επαφές με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για το Κυπριακό
  4. Συμφωνία για «κυβέρνηση» συνασπισμού υπέγραψαν τα 4 συνεργαζόμενα κόμματα στα κατεχόμενα
  5. Ν. Αναστασιάδης: Αναμένω από τα κόμματα να ολοκληρώσουν τις διεργασίες τους για το β' γύρο
  6. Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης: «Ντου» βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής