What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

03.05.2013 | 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2013 | 12:08

ΑΕΚ: Ο πρόεδρος απολογείται - ανακοίνωση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Κώστας Μιχαηλίδης, απολογείται για τη στάση του μετά τον νικηφόρο αγώνα με το ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

«Τα τελευταία τρία χρόνια, η ΑΕΚ Λάρνακας με τις αγωνιστικές της επιδόσεις έχει αποδείξει ότι δικαίως βρίσκεται στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Όμως, βασικό στοιχείο για να λογίζεται μια ομάδα ως μεγάλη είναι και η συμπεριφορά των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο οικοδόμημα της, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός από αυτόν.

Είτε κάποιος είναι προπονητής, ποδοσφαιριστής ή παράγοντας, οφείλει να συμπεριφέρεται με τρόπο σωστό, ο οποίος αρμόζει στο μέγεθος του Συλλόγου. Δυστυχώς, η συμπεριφορά μου μετά το νικηφόρο αγώνα της ομάδας μου ενάντια στο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν η πρέπουσα και για αυτόν τον λόγο το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να απολογηθώ στον φίλαθλο κοινό για την στάση και συμπεριφορά μου. Είναι μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει στην προσωπικότητα μου, δεν αρμόζει στο μέγεθος της ομάδας μου και σίγουρα δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο που όλοι θέλουμε και όλοι οραματιζόμαστε.

Εάν ο Μάριος Παναγή είχε επιλέξει να κλέψει την παράσταση και να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιά, εντούτοις, εγώ όφειλα να προστατέψω το προσωπικό μου κύρος, το κύρος της ομάδα μου αλλά και το κύρος του Κυπριακού ποδοσφαίρου μένοντας μακριά από οποιεσδήποτε αναφορές που πιθανόν να μην βοηθούν το ποδόσφαιρο γενικότερα. Εάν στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν θέση άτομα όπως τον Μάριο Παναγή δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας να αποφασίσω αλλά των αρμόδιων οργάνων του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αντί να εκθέσω τον εαυτό μου σε αυτό θέατρο του παραλόγου και του εξευτελισμού, έπρεπε να αφήσω τον Μάριο Παναγή απλά στην συνείδηση του κάθε Κύπριου φίλαθλου που είμαι σίγουρος ότι έχει σωστή άποψη και κρίση για να αποφασίσει κατά πόσο ο Μάριος Παναγή έχει θέση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο από την θέση του Προέδρου της ΑΕΚ Λάρνακας τα τελευταία τρία χρόνια, με μοναδική έγνοια το καλό της ομάδας μου αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα και ακράδαντα πιστεύω υπήρχαν άλλοι τρόποι αντίδρασης, ηπιότεροι και πιο σωστοί από το ξέσπασμα μου μετά το νικηφόρο αγώνα της ομάδας ενάντια στο ΑΠΟΕΛ. Ο χειρισμός του θέματος από την Συντονιστική Επιτροπή της ΑΕΚ ήταν ίσως ο ιδανικός καθώς περιείχε το σωστό ήθος και ύφος που αρμόζει στο ιστορικό μας Σωματείο. Όσο και εάν μας διακατέχει η πικρία και η απογοήτευση, όσο και αν δεχόμαστε προκλήσεις από άτομα που μόνο αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο, εμείς που βρισκόμαστε σε σημαντικά πόστα οφείλουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς είναι δική μας υποχρέωση να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από την προκατάληψη και αναξιοπιστία. Μπορεί μερικά άτομα να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο για διαφορετικούς λόγους και η πρόοδος του ποδοσφαίρου να μην είναι βασική τους έννοια. Εμείς από την άλλη, όμως, πρέπει να προστατεύσουμε τον χώρο από την δική τους συμπεριφορά με απλή απαξίωση αντί να τους προβάλουμε, καθώς, ίσως αυτός είναι και μέρος των δικών τους προτεραιοτήτων.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να απολογηθώ ακόμη μια φορά στον φίλαθλο κόσμο, ιδιαίτερα της ομάδας μου, καθώς επαναλαμβάνω ότι η συγκεκριμένη μου συμπεριφορά δεν αντικατοπτρίζει έμενα ως προσωπικότητα, αλλά ούτε αρμόζει στο ήθος του μεγαλείου της ΑΕΚ Λάρνακας.

Κώστας Μιχαηλίδης
Πρόεδρος Ε.Ε. ΑΕΚ Λάρνακας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NewsIt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΕΛ: Προπόνηση, ξεκούραση και φιέστα

Ομόνοια: Τα λόγια… είναι περιττά

Μπαρτσελόνα: No Messi… no party!

Απόλλων: Ούτε βήμα πίσω - θέλουν ξένο διαιτητή

ΑΕΛ: «Αφιερωμένο στη Μαριάννα» - φιλικό στα Κούκλια

Σοκ! Απλήρωτοι για μισό χρόνο οι ποδοσφαιριστές δύο ομάδων

Κυπριακό ποδόσφαιρο: Οι εποχές αλλάζουν…

   Διαδώστε αυτό το άρθρο