What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

12.05.2013 | 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2013 | 14:15

Μ. Κάρογιαν: Όλο το πολιτικό σύστημα οφείλει ένα mea culpa

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιλελεύεθρος" στέλνει μήνυμα σε όσυς προσπαθούν τη διάσπαση του κόμματος, εξηγεί ότι το το ζητούμενο της νέας εθνικής ενότητας είναι η απαλλαγή μας από το μνημόνιο και διαμηνύει ότι το στοίχημα μτου ΔΗΚΟ είναι το σύνθημα ένα Νέο Κέντρο για μία Νέα Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν τόνισε στη συνέντευξή του ότι το mea culpa οφείλει να το πει όλο το πολιτικό σύστημα και ότι "από τις εφεξής πράξεις και αποφάσεις θα φανεί πόσο ειλικρινείς και συνειδητό θα είναι".

Όσο δε  για το πώς το ΔΗΚΟ θα συμβάλλει στην προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπιών και συμπεριφορών δήλβωσε ότι "θα επιχειρήσουμε μία ενωτική, συντεταγμένη και ανανεωτική φυγή προς το μέλλον προτείνοντας ένα συγκεκριμένο, καθαρό και ρεαλιστικό σχέδιο ρήξεων με το χθες και τις δυνάμεις που το εκπροσωπούν, μία ολοκληρωμένη στρατηγική ανασύνταξης για το αύριο με μετρήσιμους στόχους, σαφείς ιδεολογικές αρχές και σταθερές κοινωνικές συμμαχίες. Θέλουμε να γίνουμε ο καταλύτης μίας νέας πολιτικής αρχιτεκτονικής. Με ισορροπίες που δεν θα γίνονται εμπόδια λήψης θαρραλέων και αποτελεσματικών αποφάσεων. Με προτεραιότητες που θα ξαναγεννούν την ελπίδα και θα δίνουν τη δυνατότητα στη μεσαία τάξη να γίνει όχι το θύμα της οικονομικής κρίσης, αλλά η πρωτοπορία που θα της επιτρέψει να τη μετατρέψει σε ευκαιρία θεμελίωσης μίας νέας διατηρήσιμης ευημερίας. Με άλλα λόγια στόχος μας είναι να ξανακάνουμε το ΔΗΚΟ παραγωγό πρωτοποριακών λύσεων για το άμεσο, αλλά και για το απώτερο μέλλον αυτού του τόπου. Ούτε δεκανίκι μίας κυβέρνησης που δεν αλλάζει τρόπο διακυβέρνησης και ανάπτυξης θέλουμε να γίνουμε, ούτε σύμμαχος δυνάμεων που, στο όνομα μίας δήθεν αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, θα προσπαθήσει να καρπωθεί τα οφέλη μίας φιλολαϊκής κριτικής που παραβλέπει ότι η μη εφαρμογή του μνημονίου θα σημάνει την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων."

Για την τιμωρία των ενόχων που έσυραν τον τόπο και τον λαό στην εξαθλίωση ο κ. Κάρογιαν τόνισε ότι "η τιμωρία είναι ένα θέμα που αφορά στη δικαιοσύνη και στην αποκατάστασή της. Το άλλο, και κυριότερο, ζήτημα είναι η πολιτική οριστική καταδίκη και υπέρβαση όλων των πρακτικών που επέτρεψαν στους ιθύνοντες της οικονομίας μας να υπονομεύσουν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους την πατρίδα μας. Αυτό είναι το ζήτημα που αφορά στο πολιτικό μας σύστημα. Από την αντιμετώπισή του ο λαός θα κρίνει ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του και ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να μπουν στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων."

 
ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μ. Καρογιαν: «Δεν είναι τρόπος να προσπαθείς με ετσιθελισμό να χρησιμοποιήσεις μια χώρα ως πειραματόζωο»

ΔΗΚΟ : Οι δηλώσεις Ρεν για το Κυπριακό αποτελούν ευσεβοποθισμούς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρόεδρος ΚΟΑ: Επιτηρητές ασφαλείας έκαναν πως δεν έβλεπαν τι έμπαινε στο Τσίρειο - Έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι!
  2. Κ. Μαυρίδης: Αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση της ΕΕ
  3. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος από την... αγγελία θανάτου του Γιώργου Λιλλήκα [pic]
  4. Στο Προεδρικό ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ - Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας στην Έρευνα και Διάσωση [pics]
  5. Μετά το Ισραήλ διευρύνεται η στρατιωτική συνεργασία και με Αίγυπτο - Υπογράφεται μνημόνιο για Έρευνα και Διάσωση
  6. Cobalt Air: Εγκαινιάζει νέο σύστημα κρατήσεων