What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

17.05.2013 | 07:42
Τελευταία ενημέρωση: 17.05.2013 | 08:20

Πρεμιέρα με Νεοελληνική γλώσσα στις πανελλήνιες εξετάσεις!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Στις 08:30 χτυπάει το κουδούνι και οι μαθητές πρέπει να είναι στο σχολείο τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα
- Απαγορεύονται τα κινητά την ώρα των πανελλήνιων εξετάσεων
- Τον Ιούνιο οι βαθμολογίες, το τρίτο 10ημερο του Αυγούστου οι βάσεις
- Οι πανελλήνιες αρχίζουν χωρίς να ξέρει κανείς πόσοι θα είναι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 77.000
- Παραμένουν επιστρατευμένοι οι καθηγητές παρά την αναστολή της απεργίας της ΟΛΜΕ

Στυλό, ταυτότητα, νερό, ηρεμία και φύγαμε για πανελλήνιες!

Η πιο μεγάλη ώρα για 110.000 παιδιά είναι τώρα, σήμερα που αρχίζουν –μετά από αγωνία ημερών εξαιτίας της απειλής της ΟΛΜΕ να απεργήσει- με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στα σχολεία το αργότερο στις 08:00 το πρωί. Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:30 και μετά από εκείνη την ώρα, κανείς δε θα γίνεται δεκτός στις τάξεις.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί όλα τα... απαραίτητα, όπως στυλό, ταυτότητα, νερό αλλά όχι και τα κινητά τους, τα οποία απαγορεύονται και πρέπει να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Η διάρκεια της εξετάσεις είναι τρεις ώρες.Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα δώσουν εξετάσεις από τις 15 έως τις 22 Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και τον Ιούλιο θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μηχανογραφικά. Οι βάσεις θα ανακοινωθούν το τρίτο 10ήμερο του Αυγούστου.Για πρώτη φορά, οι πανελλαδικές αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Ωστόσο, οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιότερων ετών.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία απόκτησης κωδικού ασφαλείας που είχε διακοπεί προσωρινά, λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α' και Β') πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), τον οποίο θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψήφιους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και  στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο τους, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομιλείται Νέα Ελληνικά; Αρχίζει σήμερα η μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων

Κανονικά ξεκινάνε αύριο οι Πανελλαδικές

Αύριο αποστέλλεται το φύλλο επίταξης στους Έλληνες εκπαιδευτικούς ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων

Πόλεμος ελληνικής κυβέρνησης - εκπαιδευτικών με αιχμάλωτους τους μαθητές

Κανονικά θα γίνουν οι Πανελλαδικές – Με επιστράτευση απειλεί η ελληνική κυβέρνηση τους καθηγητές

“Πόλεμος” μεταξύ καθηγητών και υπ.Παιδείας Ελλάδας – Κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα οι Πανελλαδικές
   Διαδώστε αυτό το άρθρο