What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΜΕΡΚΕΛ·

INFO

17.05.2013 | 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 17.05.2013 | 23:36

Υπουργός Εργασίας: Η κυβέρνηση στηρίζει τους νέους πτυχιούχους και θα ενθαρρύνει την εργοδότηση και αξιοποιήσή τους

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Υπουργός Εργασίας ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξη στο έργο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και του Υπουργείου γενικότερα.

Τη διαβεβαίωση ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ειδικότερα, έδωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της το βράδυ της Παρασκευής στην Τελετή Αποφοίτησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης και Δημόσιας Διοίκησης, η Υπουργός Εργασίας εξήγησε πως γι’ αυτό στα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλήφθηκε ειδικό Σχέδιο για τοποθέτηση νέων πτυχιούχων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για απόκτηση εργασιακής πείρας.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξει προσπάθειες που θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του προσοντούχου ανθρώπινου δυναμικού της Κύπρου.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι από την ίδρυσή του το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης έθεσε ως στόχο να εφοδιάζει τους φοιτητές του με γνώσεις και δεξιότητες που να τους επιτρέπουν να σκέφτονται και να ενεργούν στρατηγικά και να εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους διοίκησης, υποδεικνύοντας πως ο στόχος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, διότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας επιβάλλει την άρτια κατάρτιση των στελεχών τόσο των επιχειρήσεων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών.

Σημείωσε δε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης πληρούν υψηλά πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της διοίκησης και συμβαδίζουν με τις πολιτικές του κράτους για άμβλυνση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων πτυχιούχων.

Αφού συνεχάρη τους απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος, διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα τους και προσπαθεί, υπό τις περιστάσεις, να προσφέρει κάθε βοήθεια.

«Από εσάς, το πραγματικά εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση των δυνάμεών μας βάζουμε ως στόχο την επιτυχία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέοι Κύπριοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά προς Αυστραλία και Βρετανία

Πως θα κατανεμηθούν 30 εκατομμύρια ευρώ για αντιμετώπιση της ανεργίας

Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα της Κυβέρνησης για τους άνεργους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έξω φρενών η ΠΑΣΥΝΟ και δίωρη στάση εργασίας μετά τη νέα επιθέση σε νοσηλεύτριες - Γιος ασθενή τα σπασε όλα! [vid]
  2. Γερμανικές εκλογές: Πολιτικός σεισμός! Τρίτο κόμμα το ακροδεξιό AFD - Το σενάριο «Τζαμάικα» για κυβέρνηση [pics]
  3. Διευρυμένες επαφές Κασουλίδη στην Νέα Υόρκη για Κυπριακό και περιφερειακές εξελίξεις
  4. ΥΠΟΙΚ: Αυτοί είναι οι όροι απασχόλησης εργοδοτουμένων ορισμένου και αορίστου χρόνου
  5. Ετήσια μείωση της ανεργίας στο 10,6% το 2ο τρίμηνο 2017
  6. Helector: Νομικά μέτρα κατά ΧΥΤΑ Πάφου