What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

24.05.2013 | 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 24.05.2013 | 15:38

Όραμα της Κυβέρνησης λιγότερο δαπανηρή δημόσια υπηρεσία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μέσα από τη μελέτη αξιολόγησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση επιδιώκει να αναδείξει, μέσω των αναδιαρθρώσεων που θα προωθηθούν, ένα όραμα για μια πιο αποτελεσματική, λιγότερο δαπανηρή και σύγχρονη δημόσια υπηρεσία που να δύναται να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η μελέτη θα βασίζεται σε σχετική πρόνοια του Μνημονίου και τους συμφωνηθέντες όρους εντολής, θα καλύψει Υπουργεία, Υπηρεσίες και ανεξάρτητες Αρχές και θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
Φάση 1η (από υπογραφή Μνημονίου μέχρι 1ο τρίμηνο 2014): Εξέταση ρόλου και σκοπού, δομών, διαδικασιών, στελέχωσης για Υπουργεία/ Υπηρεσίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ορισμένους κρατικούς οργανισμούς.

Φάση 2η (από υπογραφή Μνημονίου μέχρι 3ο τρίμηνο 2014): (α) Εξέταση κρατικού μισθολογίου και μισθοδοτικών ωφελημάτων στη Δημόσια Υπηρεσία, σε συσχετισμό με ιδιωτικό τομέα και άλλα Κράτη-μέλη της ΕΕ και (β) Υιοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων που να προνοεί σύνδεση απολαβών/προσαυξήσεων με την απόδοση.

Η Κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα πορίσματα της μελέτης, θα ετοιμάσει προτάσεις αναδιαρθρώσεων και στη συνέχεια θα προωθήσει σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή για ψήφιση με χρονική δέσμευση το 2ο τρίμηνο του 2014 για την 1η φάση και το 4ο τρίμηνο του 2014 για τη 2η φάση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί σήμερα οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες μεταξύ της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και τεχνοκρατών από διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες, με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Τράπεζας (World Bank) και του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέφτηκε την Κύπρο με σκοπό την οριοθέτηση της μελέτης που αφορά την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πλευρά μας έχει θέσει σειρά προτεραιοτήτων και έχει καθορίσει τους τομείς από τους οποίους θα ήταν προτιμητέο να αρχίσει η εν λόγω μελέτη.

Οι προτεραιότητες επιλέγηκαν με κριτήριο τη συνάφεια και συνέργεια με πρόνοιες του Μνημονίου, αλλά και στη βάση διαγνωστικής εργασίας που αναλήφθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού. Παράλληλα, θα προωθηθεί αξιολόγηση και άλλων τομέων διοίκησης, έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο της δημόσιας υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας και η έναρξη της μελέτης τοποθετείται στα τέλη Ιουνίου 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλίκη Στυλιανού « Η Τρόικα παρερμήνευσε τις εκθέσεις Deloite – Moneyval»


Κατά μέτωπο επίθεση Κ.Τ. προς τρόικα με αφορμή έκθεση για το ξέπλυμα στην Κύπρο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Χάρης Γεωργιάδης: «Δεν απολύθηκε κανένας τραπεζικός, όπως άλλοι»
  2. Νέα πυρά Γεν. Ελεγκτή κατά Χρυστάλλας με αποκαλύψεις για «απαλοιφή» ονόματος βουλευτή για φορολογική δήλωση [vid]
  3. «Απάντηση» Χρυστάλλας στις αιχμές Οδυσσέα για συγκάλυψη επί των ημερών της στην Ε.Υ.: «Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω»
  4. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βραβεύτηκε για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας
  5. Υπόθεση Μπράουντερ: Νομική μάχη για την «απαλλαγή» του από τη ρωσική μέγγενη
  6. Περδίκης: Ο ΥΠΟΙΚ σύγχυσε τη Βουλή με την παραμυθούπολη