What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

26.05.2013 | 09:49
Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2013 | 09:56

Νέο έργο ανάπτυξης στην Πάφο– Χαιρετίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά να τελέσω σήμερα τα εγκαίνια του έργου της Κεντρικής Πλατείας στη φιλοπρόοδη κοινότητα Έμπας», δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή των εγκαινίων της πλατείας στην Έμπα:

Αναμφίβολα, κάθε φορά που εγκαινιάζουμε ένα αναπτυξιακό έργο, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, προσφέρουμε στον τόπο μας ακόμα ένα μέσο για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε. Η δημιουργία έργων ανάπτυξης και υποδομής, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας αξιέπαινης πρωτοβουλίας η οποία αποτελεί σημαντική προσφορά στην Κοινότητα αλλά και στην Πάφο ευρύτερα.

Για αυτό θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξαιρετική δουλειά τους. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έπαρχο Πάφου, για τον πρωταρχικό ρόλο που διαδραμάτισε στην υλοποίηση του έργου, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας για τις ενέργειες τους και την απόφαση τους για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς και την ομάδα ιδιωτών εργολάβων και μηχανικών.

Θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Εκκλησία της Κύπρου και ιδιαίτερα στο Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο για την παραχώρηση της γης, συνολικής έκτασης περίπου 4.500 τ.μ, στον περιβάλλοντα χώρο του έργου με μακροχρόνιο συμβολικό μίσθωμα.

Το έργο, αποτελείται από τρεις φάσεις και η υλοποίηση του έγινε σταδιακά. Η πρώτη φάση ξεκίνησε το 2003 και η τελική παραλαβή της τρίτης και τελευταίας φάσης του πλατειακού χώρου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2012. Έγινε ανάπλαση και εξωραϊσμός του πλατειακού χώρου γύρω από την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα και σύνδεσή του με την κεντρική πλατεία της κοινότητας και με την εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης, η οποία βρίσκεται υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων και καθημερινά την επισκέπτονται πολλοί ντόπιοι και ξένοι περιηγητές. Στον πλατειακό χώρο ανεγέρθηκε μικρό αμφιθέατρο, κατασκευάστηκε πλακόστρωτο, έγινε δεντροφύτευση, χωροθετήθηκε και το μνημείο ηρώων.

Η συνολική δαπάνη εκτέλεσης του έργου ανήλθε στο ¤1.6 εκ. περίπου για όλες τις φάσεις. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 70% από την Κυπριακή Δημοκρατία και 30% από την κοινότητα Έμπας.

Με υπερηφάνεια και ικανοποίηση λοιπόν, εγκαινιάζουμε σήμερα, αυτό το αξιόλογο έργο και το παραδίδουμε στους τοπικούς παράγοντες και τους κατοίκους της Κοινότητας και της γύρω περιοχής με τη βεβαιότητα ότι θα το αξιοποιήσουν και θα το απολαμβάνουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για την εδώ παρουσία σας και να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Κράτους και της Κυβέρνησης για την πρόοδο και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Με την προώθηση έργων ανάπτυξης και υποδομής με συγχρηματοδότηση από εθνικούς πόρους αλλά και από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, έχουμε να πετύχουμε πολλά ακόμα, στο δρόμο για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναπτυξιακά έργα εκατομμυρίων ευρώ προωθεί η Εκκλησία - Θα εργοδοτηθούν χιλιάδες άτομα

Πράσινο φως για δημιουργία νέου αρχαιολογικού μουσείου στη Λευκωσία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αλώβητη βγήκε από την κακοκαιρία η Πάφος
  2. Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Ουδείς αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας
  3. Τροχαίο στην Πάφο! Νεαρός καρφώθηκε με το όχημά του στο περιτοίχισμα του «Στέλιος Κυριακίδης» [pics]
  4. Μεθυσμένος περιφερόταν στους δρόμους της Πάφου φωνάζοντας
  5. Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Παραβιάζετε συνεχώς τις κόκκινες γραμμές!
  6. Δήμαρχος Λεμεσού: Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση μετά τις βροχές