What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

26.05.2013 | 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2013 | 22:00

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Οικονομία και εθνικό οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-«Η οικονομία είναι το πρώτιστο θέμα αυτή την ώρα»
-«Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και η αντιμετώπιση του εθνικού μας προβλήματος»
-«Στόχος είναι να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από τον κατοχικό στρατό, να την επανενώσουμε και να τη μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος»

Σε χαιρετισμό του, στην τελετή των εγκαινίων της πλατείας της Έμπας, που έγιναν μετά το πέρας του Εθνικού Μνημόσυνου των Ηρώων της κοινότητας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως αυτή την περίοδο η πολιτεία αντιμετωπίζει κρισιμότατα προβλήματα. Η επικέντρωση της προσοχής μας αυτή την ώρα, συνέχισε, είναι στο πώς αντιμετωπίζουμε τα πολλαπλά προβλήματα που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει.

Εν συνεχεία, πρόσθεσε, θα προετοιμαζόμαστε παράλληλα και ταυτόχρονα για το εθνικό θέμα διότι είναι αδιανόητο, όπως είπε, την ώρα που θα μελετούμε τρόπους για να επανέλθει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η ευημερία μας, να επικεντρώνουμε την προσοχή στην ευημερία και όχι στην απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Ο κ Αναστασιάδης ανέφερε πως στους μήνες που έπονται, η προετοιμασία μας θα είναι καλή και συστηματική , έτσι ώστε με την έναρξη ενός νέου διαλόγου να υπάρχουν τα εχέγγυα, τόσο όσον αφορά τους συμμετέχοντες, αλλά και όσον αφορά την όλη διαδικασία, έτσι ώστε με ελπίδα και προοπτική να ξεκινήσει, όπως είπε, μια νέα περίοδος για την πατρίδα μας.

Αυτό που στοχεύουμε πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τιμώντας, μάλιστα, τους ήρωες της Έμπας των οποίων σήμερα ήταν το μνημόσυνο, είναι « να απαλλάξουμε την πατρίδα μας από τον κατοχικό στρατό, να την επανενώσουμε και να τη μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Ένα κράτος, συνέχισε, « όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία τους θα προέχουν παντός άλλου. Ένα κράτος το οποίο θα είναι εκείνο που θα προσφέρει σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες του την προοπτική για πρόοδο, για ευημερία, για προκοπή».

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του που εγκαινιάζει ένα έργο, όχι όπως ανέφερε, οικειοποιούμενος έργα των προγενεστέρων Κυβερνήσεων, αλλά για να διατυπώσει το συνεχές ενδιαφέρον που πρέπει να παρατηρείται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές, ενδυναμώνοντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής Κυβέρνησης.

Αναφορά έκανε επίσης και στο μέγα ρόλο που διαδραματίζουν η αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οπωσδήποτε η αξιοποίηση, πλέον, όντας πλήρες μέλος της ΕΕ, των διαρθρωτικών ταμείων.

Θα πρέπει, συνέχισε, να θεωρείται δεδομένη η αύξηση της συνεισφοράς της Ευρώπης στα εκτελούμενα συγχρηματοδοτούμενα έργα, κατά τρόπο που να είμαστε αποτελεσματικότεροι στην απορρόφηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων που προσφέρονται, κάτι που πολλές φορές αδυνατούμε να κάνουμε, όπως είπε, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που έδειξαν οι δύο προκάτοχες Κυβερνήσεις, του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Χριστόφια, προσθέτοντας πως το ενδιαφέρον αυτό , θα το συνεχίσει και η παρούσα Κυβέρνηση, με ακόμη εντονότερο βαθμό και ρυθμό, έτσι ώστε να δούμε τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να επιτελούν το ρόλο για τον οποίον ετάχθησαν και για τον οποίο σχετική νομοθεσία εκσυγχρονισμού βρίσκεται στη Βουλή και θα τροποποιηθεί, κατά τρόπο που θα καταστήσει τις Τοπικές Αρχές ακόμα πιο αποτελεσματικές για την επιτέλεση του έργου τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους προγενέστερους τους οι οποίοι μέσα από την προσπάθεια, τη σύλληψη του οράματος, με τη βοήθεια της Πολιτείας και τη σημαντικότατη βοήθεια της Εκκλησίας, έκαναν κατορθωτό σήμερα η κοινότητα της Έμπας να χαίρεται ένα έργο το οποίο πραγματικά όχι μόνο κοσμεί την Έμπα, αλλά κοσμεί την περιοχή, κοσμεί τη δράση και το ρόλο που μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει.

Εγκαινιάζοντας το έργο εύχομαι σε όλους, κατέληξε « να το χαίρεστε και είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν μέρες που θα υπάρξουν πολλά ανάλογα εγκαίνια σε πολλές κοινότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ικανοποιημένος για την θετική ανταπόκριση που βρήκε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αναστασιάδης: Ένα ηρωικό ΟΧΙ θα έφερνε χρεοκοπία – Αν ζητήσουν νέα μέτρα αυτά θα προέλθουν από νοικοκύρεμα και όχι από φορολογίες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών
  2. Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Ουδείς αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας
  3. «Οι διεκδικήσεις των Τούρκων στην ΑΟΖ δεν διαφέρουν από αυτές στα Ίμια»
  4. ΑΕΚ: Διέλυσε τον Εθνικό! [vid]
  5. Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Παραβιάζετε συνεχώς τις κόκκινες γραμμές!
  6. Δήμαρχος Λεμεσού: Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση μετά τις βροχές