What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

27.05.2013 | 06:39
Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2013 | 07:20

Έρευνα στο πι και φι -Μέχρι τον Οκτώβριο το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία των καταθέσεων για τα δημόσια οικονομικά
-Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αρχίζει η ανάκριση για τις τράπεζες
-Ζητήθηκε από τις τράπεζες «Κύπρου» , «Λαϊκή» και την Κεντρική Τράπεζα ν α ετοιμάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν αποφάσεις και ενέργειες τους

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και οι παράμετροι για ένα οικονομικό έγκλημα που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 - ίσως και περισσότερων -χρόνων, είναι πολλοί και χρήζουν διεξοδικής έρευνας. Εντούτοις το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία,  έχει σύντομη  ημερομηνία λήξης και τα τρία μέλη της, τρέχουν  για να καλύψουν γρήγορα το έδαφος.

Με επιστολή τους, προς τα Δ.Σ της Λαϊκής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου και της Κεντρικής Τράπεζας, τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ζητούν όπως εντός μίας εβδομάδας συγκεντρώσουν και καταθέσουν όλα τα στοιχεία, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία για τα δάνεια που δίνονταν σε μέλη των διοικητικών συμβουλίων, για την αγορά ομολόγων στην Ελλάδα και άλλες ενέργειες που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο τους.

Από την ΚΤ ζητούνται στοιχεία και αποφάσεις, που αφορούν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ασκούσε εποπτικό έλεγχο και τις ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει, ώστε να αποτρέψει την ολίσθηση των κυπριακών τραπεζών.
Αυτή την εβδομάδα, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής θα βρεθούν δύο διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, οι Σταύρος Μιχαήλ και Αντρέας Τρόκκος, οι οποίοι θα δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις, με τις οποίες ολοκληρώνεται το κομμάτι των δημοσιονομικών.

Αναμένεται ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα κληθούν μάρτυρες, ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει το κεφάλαιο των τραπεζών.
Με την παράλειψη των στοιχείων για τις τράπεζες, από την Ερευνητική Επιτροπή, αναμένεται ότι θα αποφασιστεί και ποιοι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις.

Θα σταλούν κλήσεις σε πρόεδρους και μέλη Δ.Σ της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, ενώ ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής θα παρελάσουν και πάλι οι τρείς πρώην Υπουργοί Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, Βάσος Σιαρλή και Μιχάλης Σαρρή, υπό την ιδιότητα τους όμως, ως μέλη διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών.
Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων για τις τράπεζες, η Ερευνητική Επιτροπή θα προχωρήσει με το σκέλος της έρευνας που αφορά την Κεντρική Τράπεζα, με την οποία ολοκληρώνεται και η έρευνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πόρισμα της επιτροπής, αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πυροβολεί» Σταυράκη ο Φαίδων Καλοζώης στην Ερευντική Επιτροπή


Ν. Παπαδόπουλος στην Ερευνητική: «Ο Χριστόφιας δεν επέδειξε πολιτική βούληση, άδειαζε τους υπουργούς του» 

Συλλούρης: Στέλεχος τράπεζας έβγαλε 2,2 εκ. στο εξωτερικό και απειλούσε με θάνατο υπάλληλους που θέλησαν να το καταγγείλουν

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπόθεση Novartis: Το FBI στέλνει ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore
  2. Λακκοτρύπης: Αρνητική εξέλιξη η νέα παρεμπόδιση του SAIPEM1200 – Συνεχίζουμε τον ενεργειακό μας σχεδιασμό
  3. Δίκη ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Ένσταση από κατηγορούμενους στην κατάθεση εκθέσεων για τραπεζικά δεδομένα
  4. Τούρκος Υπουργός: Λάθος η μονομερής στάση της ΕΕ στην Α. Μεσόγειο
  5. Τώρα και ο Ερχιουρμάν ζητεί κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο
  6. Φόνος στη Γεροσκήπου: Τι είπε στην κατάθεση του ο συμβίος της 46χρονης