What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

27.05.2013 | 09:58
Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2013 | 10:25

Σοκαριστικό video - Φρικτά βασανιστήρια κατσικιών και άλλων ζώων σε σφαγείo στην Κύπρο κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η διεθνής ΜΚΟ Compassion in World Farming μετά από πρόσφατη έρευνα για τη σφαγή ζώων στην Κύπρο ανακάλυψε σοβαρές παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.  

Οι συγκλονιστικές εικόνες σε βίντεο που παρουσιάζει η οργάνωση, είναι ενδεικτικές ως προς την ύπαρξη πολλών προβλημάτων στα σφαγεία και ως προς τη γενικότερη κατάσταση λόγω της μη συμμόρφωσης με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Σε τοπικό σφαγείο, κατσίκες και πρόβατα σφάχθηκαν κάτω από πολύ σκληρές και παράνομες συνθήκες.

ΔΕΜΕΝΕΣ. Οι κατσίκες ήταν δεμένες από τα πίσω τους πόδια, και με πλήρεις τις αισθήσεις τους, είχαν ανυψωθεί και κρέμονταν ανάποδα βελάζοντας.Τότε μόνο αναισθητοποίησαν τα ζώα. Είναι παράνομο να ανυψώνονται τα ζώα ενώ έχουν τις αισθήσεις τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η αναισθητοποίηση δεν ήταν αποτελεσματική, λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης ή/και γνώσης χειρισμού. Στη συνέχεια, ένας υπάλληλος του σφαγείου έκοβε τους λαιμούς των ζώων και αμέσως μετά ένας άλλος άρχιζε να κόβει τα κέρατά τους. Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα ήταν αδύνατο να είχαν ήδη πεθάνει τα ζώα και προφανώς υπέφεραν και ένιωσαν τεράστιο πόνο. Η οργάνωση παρουσιάζει βίντεο με σκηνές από τη σφαγή των ζώων όπου δείχνουν αυτές τις παράνομες πρακτικές, με τις σκηνές να είναι εξαιρετικά σκληρές.

«ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ». Ο Peter Stevenson, επικεφαλής πολιτικών της οργάνωσης, ανέφερε: «Αυτές είναι από τις χειρότερες σκηνές σφαγής ζώων που έχω δει. Ο τρόπος σφαγής είναι τελείως λάθος. Είναι εμφανές ότι οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τη σφαγή των ζώων που τέθηκαν σε εφαρμογή το τρέχον έτος αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό.» Για μερικά ζώα που είχαν αναισθητοποιηθεί πέρασαν πάνω από τρία λεπτά πριν κόψουν το λαιμό τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είχαν ανακτήσει τις αισθήσεις τους σε αυτό το διάστημα και επομένως σφάχθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους. Τα περισσότερα από τα πρόβατα σφάχθηκαν χωρίς αναισθητοποίηση. Ο Peter Stevenson συνεχίζει: «Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως και έχουμε στείλει καταγγελία στον Υπουργό Γεωργίας της Κύπρου. Οι νέοι νόμοι πρέπει να ακολουθούνται πλήρως για να μειωθεί η βάναυση μεταχείριση που προς το παρόν υφίστανται τα ζώα κατά τη σφαγή στην Κύπρο.»

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Η ΜΚΟ Compassion in World Farming ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια από ένα Βρετανό αγρότη ο οποίος κινητοποιήθηκε ενάντια στην ανάπτυξη της βιομηχανικής, εντατικής εκτροφής των ζώων. Σήμερα, όπως αναφέρει η ίδια η οργάνωση, αγωνίζεται ειρηνικά για να φέρει τέλος σε όλες τις σκληρές πρακτικές της εντατικής, βιομηχανικής εκτροφής. «Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη αιτία κακοποίησης ζώων στον πλανήτη αξίζει μια εξειδικευμένη προσέγγιση – για το λόγο αυτό επικεντρωνόμαστε στην καλή μεταχείριση των παραγωγικών ζώων», τονίζει η οργάνωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουτάβια βασανίζονται στη Νότια Κορέα πριν να τα γδάρουν ζωντανά και τα φάνε

Κτηνωδία, άγνωστος έπνιξε 6 κουταβάκια! (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική ιστορία: Ταύρος σε σφαγείο κλαίει και ικετεύει για τη ζωή του! - ΦΩΤΟ


 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών
  2. Πλημμύρισε η Κύπρος λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Ζημιές σε Λεμεσό και Πάφο
  3. Τι γυρεύει μια Μις Κύπρος στο πλευρό της Σάσας Σταμάτη; [pics]
  4. Καλιφόρνια: Η στιγμή απελευθέρωσης των 13 κακοποιημένων παιδιών από το σπίτι – κολαστήριο! [vid]
  5. Τα ένοχα μυστικά του σατανικού ζεύγους που βασάνιζε τα 13 παιδιά του!
  6. Καλιφόρνια: Αδιανόητα βασανιστήρια στα 13 παιδιά – Δηλώνουν… αθώοι οι γονείς