What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

27.05.2013 | 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2013 | 13:04

Ξεχάστε το Wi-Fi έρχεται το Li-Fi! - VIDEO

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Πιο συγκεκριμένα, αντί να έχουμε μια ασύρματη Wi-Fi μεταφορά δεδομένων θα έχουμε μεταφορά με τη βοήθεια φωτός Li-Fi. 

Οι ερευνητές αυτής της εταιρίας στο Παρίσι, δουλεύουν εδώ και δύο χρόνια πάνω στην ιδέα της μεταφοράς δεδομένων με τη βοήθεια του φωτός.

«Εδώ έχετε, αυτό που αποκαλούμε δέκτη Li-Fi, που μπορεί να διαβάσει δεδομένα, να τα αναγνωρίσει και στη συνέχεια να τα μεταμορφώσει σε μουσική. Εδώ λοιπόν βλέπουμε, εάν μετακινήσω τη λάμπα, πώς γίνεται» επισημαίνει ο διευθυντής της παρισινής εταιρίας Oledcomm, Σεντρίκ Μαγιέ.

Μάλιστα, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες, όπως π.χ. η αποστολή αρχείων βίντεο. Οι εικόνες της κάμερας παρακολούθησης μεταφέρονται σ” αυτή την τηλεόραση, μέσω μια δέσμης φωτός.

«Ανοίγουμε και σβήνουμε το φως μέσω LED, σε πολύ υψηλή συχνότητα. Όταν το σβήνουμε είναι στο μηδέν, όταν το ανοίγουμε είναι στο 1. Με αυτό τον τρόπο, στέλνετε πολλά μηδέν και ένα σε υψηλή συχνότητα. Μπορούμε να φτάσουμε σε ροή έως και τρία Gigabits το δευτερόλεπτο, που είναι, θεωρητικά, ρεκόρ» εξηγεί ο Σεντρίκ Μαγιέ.

Πρόκειται για μια ροή, 150 φορές μεγαλύτερη από αυτή που πετυχαίνει η ασύρματη σύνδεση. Το επόμενο στάδιο είναι το διαδίκτυο. Ένα κλασικό μόντεμ που συνδέεται με μια λάμπα LED θα αρκούσε για να στείλει δεδομένα στον υπολογιστή, μέσω ενός φωτοευαίσθητου αισθητήρα.

Αυτή η καινούργια τεχνολογία δεν εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αντίθετα με με το Wi-Fi θα μπορούσαμε να μπούμε στο διαδίκτυο στα αεροπλάνα ή στα νοσοκομεία, χωρίς ρίσκο.

Εάν τα πλεονεκτήματα του Li-Fi είναι προφανή, υπάρχει κι ένα αρνητικό. «Οι συσκευές που συνδέονται, για παράδειγμα το smartphone σας, που θα συνδεόταν με μια λάμπα, θα έπρεπε να είναι τοποθετημένο σε μια συγκεκριμένη θέση, για να δεχθεί τη φωτεινή δέσμη από τη λάμπα. Είναι, πιθανώς, απαγορευτικό όταν χρησιμοποιούμε κινητές συσκευές», αναφέρει ο Ζαν Ιβ Λεμπουντέκ, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης.

Σήμερα πολλές εταιρίες από τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες δουλεύουν πάνω σ” αυτή την εφαρμογή για το διαδίκτυο. Στο Παρίσι, υπόσχονται ότι το προϊόν θα μπορέσει να βγει στο εμπόριο από το 2014, με λιγότερα απο 80 Ευρώ.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η παράνοια του Instagram σε 3 λεπτά! - VIDEO

Ναι μπορείς να πετάξεις - Έτοιμη η αληθινή στολή του Iron Man

Εννέα πράγματα για το Facebook που ίσως δεν ξέρεις   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Power of Love: Ο Δώρος Παναγίδης πρωταγωνιστεί σε video clip της Έλενας Παπαρίζου! [vid]
  2. Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η Νότια Κορέα έστειλε μήνυμα ειρήνης με βοηθό την τεχνολογία [pics]
  3. Βασίλης Στεφανάκος: Καρέ – καρέ η στιγμή της δολοφονίας σε βίντεο!
  4. Survivor 2: Παίκτης των Μαχητών πρωταγωνιστούσε σε video clip της Demy! [vid]
  5. Προεδρικές Εκλογές 2018: Πού ψηφίζεις εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της τεχνολογίας
  6. Αυτός είναι ο 17χρονος που «ξεμπρόστιασε» την Apple για την «επιβράδυνση» των iPhone