What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

27.05.2013 | 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2013 | 14:50

Ξεκαθαρίζει για τις εισφορές στο «μυστικό» ταμείο Αλληλεγγύης του Χριστόφια ο Όμιλος Σιακόλα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει και να διαχωρίσει τη θέση του από τους χειρισμούς της προηγούμενης  κυβέρνησης, ο Όμιλος Σιακόλα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει το είδος της συνεσφοράς του στο Ειδικό Ταμείο Αλληλλεγύης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Για σκοπούς, κυρίως, προβολής του εθνικού μας προβλήματος, βοήθεια σε εγκλωβισμένους και άλλες φιλανθρωπικές ενέργειες, διοχετεύτηκαν οι εισφορές στο Ταμείο Αλληλεγγύης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, διευκρινίζει ο Όμιλος Σιακόλα.

Με ανακοίνωση του, ο επιχειρηματικός όμιλος, απάντησε στα δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι ο επιχειρηματίας Νίκος Σιακόλας και Εταιρείες του Ομίλου Σιακόλα πρόσφεραν ποσό χρημάτων στο Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που χρησιμοποιήθηκε κατά την προηγούμενη πενταετία για διάφορες εισφορές σε άτομα, οργανωμένους φορείς και άλλους φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Το τελευταίο διάστημα, οργιάζουν οι φήμες για την  ύπαρξη αυτού του «μυστικού», όπως χαρακτηρίστηκε, Ταμείου που διέθετε ποσό πέραν των 500.000 ευρώ που προήλθε από εισφορές ιδιωτών και  εχρησιμοποιείτο από τον κ. Χριστόφια και τους στενούς του συνεργάτες, για να ενισχύουν οικονομικά φίλα προσκείμενους στο ΑΚΕΛ συλλόγους, οργανώσεις και οπαδούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και «επειδή οι εν λόγω αναφορές έγιναν με τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις» ο Ομιλος Σιακόλα διευκρινίζει ότι οικονομική συνεισφορά για εθνικούς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς δεν έκανε μόνο στον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά σε όλους ανεξαίρετα τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Αυτή είναι μια συνηθισμένη και επιβεβλημένη εθνικά πρακτική, τόσο για το δικό μας ΄Ομιλο όσο και για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και οικονομικά συγκροτήματα της Κύπρου και για άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα γι’ αυτό», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι περιπτώσεις, στις οποίες ο Ομιλος ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού, αφορούσαν τη διαφώτιση στο εξωτερικό για το κυπριακό πρόβλημα, τη δημιουργία ταινιών για το Κυπριακό, την κάλυψη αποστολών για το εθνικό θέμα, την προβολή των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς σε έντυπα διαφόρων χωρών του εξωτερικού, την αγορά ακταιωρών από την Κυπριακή Δημοκρατία, τη χορηγία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για προβολή της Κύπρου, την παραχώρηση υποτροφιών, τη βοήθεια στους εγκλωβισμένους μας, την αγορά ηλεκτρογεννήτριας για τη Μονή Αποστόλου Ανδρέα, τη βοήθεια σε άτομα για ιατρικούς και πολλούς άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επίσης, μεγάλο ποσό, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, δόθηκε στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για βοήθεια στους πυρόβλητους στην Ελλάδα. «Αισθανόμαστε ότι ορθά ανταποκριθήκαμε και προσφέραμε τη βοήθειά μας στην πατρίδα μας και στους συμπολίτες μας μέσω όλων των Προέδρων της Δημοκρατίας, που πιστεύουμε χειρίστηκαν τις χορηγίες προς το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Η ανακοίνωση τελειώνει καταλήγοντας, «Για μας θα ήταν αδιανόητο να ζητούμε έλεγχο από τους Προέδρους της Δημοκρατίας για το πώς διαχειρίστηκαν τις συνεισφορές μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Επιτροπή Ελέγχου καλεί Χριστόφια για το Ταμείο Αλληλεγγύης 

CyTA: 60 χιλιάδες ευρώ έβγαλε από το ταμείο για στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Με δύο αθλητές η Κύπρος στο AIT Grand Prix 2018 του Δουβλίνου
  2. Η Βρετανία αξιολογεί τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ
  3. Οι τουρκικές απειλές πολέμου κατά Ελλάδος-Κύπρου λαμβάνουν διεθνείς διαστάσεις
  4. Λιοπέτρι: Κουκουλοφόρος έβγαλε μαχαίρι και έκλεψε το ταμείο
  5. Οδηγός λεωφορείου παρέδωσε 10.000 ευρώ και τιμήθηκε από τον Συλλούρη
  6. Μαλάς: Κατάφεραν να με συνδέσουν με Χριστόφια - Τι λέει για τη μελλοντική κομματική του στέγαση [vid]