What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

28.05.2013 | 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 28.05.2013 | 12:11

Σκάνδαλο σε ελληνικό υπουργείο - Πλήρωσαν βενζίνη με την εξωφρενική τιμή 2,54 € το λίτρο - Έγγραφα ντοκουμέντα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Α.Μανιτάκη ξόδεψε για βενζίνη 233.450 € για το έτος 2012
- Αυτό μεταφράζεται σε 91.623 λίτρα καυσίμων, πλήρωσαν δηλαδή 2,5479 € το λίτρο
- Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το κόστος ήταν 157.224,22 €
- Η διαφορά ανέρχεται σε 76.225,78€
- Το θέμα αποκάλυψε με ερώτηση του στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος
- Το Newsit.gr ζητά να μάθει που πήγαν τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων 

Έγγραφα - φωτιά για το σκάνδαλο σχετικά με το κόστος βενζίνης των κρατικών αυτοκινήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, κατά το έτος 2012, αποκαλύπτει σήμερα το Newsit.gr.

Μετά από την ερώτηση με αριθμό 8215/8-3-2013 που κατέθεσε στην ελληνική Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του Χριστινοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος με θέμα την απογραφή των οχημάτων του Υπουργείου, διαβιβάστηκε στη Βουλή η εξής απάντηση που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Μανιτάκη.  


Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το κόστος για τη βενζίνη για το έτος 2012 ήταν 233.450 ευρώ. Τα χρήματα αυτά μεταφράζονται σε 91.623 λίτρα καυσίμων.

Αρκεί μια απλή διαίρεση για να δει κανείς ότι το Υπουργείο πλήρωσε τη βενζίνη προς 2,5479 ευρώ το λίτρο. Τιμή που ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη λογιστική τακτοποίηση των καυσίμων του έτους 2012, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητείται το ποσό των 157.224,22 € και όχι το ποσό των 233.450 € που φέρεται να ξόδεψε το Υπουργείο του κυρίου Μανιτάκη.

Υπάρχει δηλαδή μια ΔΙΑΦΟΡΑ των 76.225,78 €.

΄Οπως δήλωσε στο Newsit.gr ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που αποκάλυψε το θέμα "η ιστορία με τα κρατικά αυτοκίνητα δεν έχει τέλος. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο απαντήσεις από διαφορετικά υπουργεία. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται ότι ξέχασε τη διαίρεση που του έμαθαν οι δάσκαλοι όταν ήταν μικρός και δε βγαίνει ο λογαριασμός. Με 2,54€ το λίτρο τιμή βενζίνης δεν υπάρχει. μως με τόση ευκολία ή με τόση περιφρόνηση προς την Εθνική Αντιπροσωπεία και στον κοινό νου του λαού, απαντά στη Βουλή για το κόστος των καυσίμων των κρατικών αυτοκινήτων.

Ομως το ακόμη πιο εξοργιστικό, τραγελαφικό και εμένα θα μου επιτρέψετε να σας πω και ύποπτο και το λέω γιατί θα επανέλθω τις επόμενες μέρες με καινούργια ερώτηση, άλλα καύσιμα ζητά να πληρωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άλλα εγκρίνει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μη νομίζετε ότι είναι μικρές οι διαφορές, πρόκειται για διαφορές των 70.000 και πλέον χιλιάδων.

Αβλεψία είναι; Προχειρότητα; Επιπολαιότητα; Μπορεί να είναι και κάτι χειρότερο. Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με το στόλο των κρατικών αυτοκινήτων, χάνει ο σκύλος τον αφέντη. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι η περιουσία ή το χωράφι του πατέρα τους. Ότι μπορούν ακόμη και σήμερα σε εποχή κρίσης να κάνουν ότι νομίζουν και λογαριασμό να μη δίνουν. Την ώρα που μπορεί να κόβουν το επίδομα του αναπήρου, την ώρα που δεν έχει φάρμακο να πάρει ο καρκινοπαθής, την ώρα που το Πανεπιστήμιο Αθηνών μιλά για 600.000 μαθητές που υποσιτίζονται δεν ειναι δυνατόν κάποιοι να κάνουν το πάρτι με τα κρατικά αυτοκίνητα και τα καύσιμα".

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έκθετο και πρέπει άμεσα να απαντήσει τι έχει γίνει με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,newsit.gr

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσπαθούν να εμπλέξουν τους Αγιορείτες στην υπόθεση των ορυχείων χρυσού της Χαλκιδικής

Η “αμαρτωλή” λίστα των αναλήψεων πριν το κρίσιμο Eurogroup


Μικρή μη κυβερνητική οργάνωση καρφώνει οικονομικά σκάνδαλα και φορολογικούς παραδείσους σε 48 χώρες!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κασουλίδης: Τα αντίμετρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στις πειρατικές τουρκικές πρακτικές στην ΑΟΖ [vid]
  2. Εγκρίθηκε από τη ελληνική Βουλή η πρόταση για Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis
  3. Tουρκική αντι-Navtex: Δεν γίνονται αποδεκτές οι «παράνομες» διεκδικήσεις των Ε/κ
  4. Διφορούμενη και δυσερμήνευτη ανακοίνωση του ιταλικού ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ [vid]
  5. Στα άκρα οδηγείται σήμερα η συζήτηση στην ελληνική Βουλή για τη Novartis
  6. Oxfam: Η συγνώμη και παραδοχή νέων καταγγελιών για το σεξουαλικό σκάνδαλο