What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

29.05.2013 | 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 29.05.2013 | 17:32

Λεμεσός: Σύσφιξη των σχέσεων Κυπρίων και Ρώσων μέσω φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Περισσότερους από 10 χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει το 8ο Κύπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη στην Κύπρο Βιατσεσλάβ Σούμσκι η διοργάνωση  αναμένεται να επαναβεβαιώσει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ πρόκειται να στείλει και πολιτικά μηνύματα σε όσους προσπάθησαν να πλήξουν τις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας.

 Για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος στη Λεμεσό το Κύπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, τονίστηκε η σημαντικότητα του Φεστιβάλ, οι δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνίας, του πολιτισμού ,της θρησκείας και του τουρισμού. Την έναρξη του φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ως μια καθιερωμένη πλέον παράδοση, το φεστιβάλ εξακολουθεί να εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, με καινούριες, μοναδικές δραστηριότητες, που συμπεριλαμβάνουν το δεύτερο στην ιστορία Αγώνα δρόμου με τακούνια στην Κύπρο, το παραδοσιακό Ρωσικό χωριό, το διαγωνισμό ζωγραφικής, σε συνδυασμό με δύο σημαντικά γεγονότα - την προσαρμογή ιστορικά των παραδοσιακών Κυπριακών και Ρωσικών τελετών γάμου.

Στο Gala Concert , θα δώσουν το παρόν τους κορυφαία ταλέντα , στα οποία συμπεριλαμβάνονται το παραδοσιακό Κυπριακό χορευτικό σχήμα ''Κοντά στην Παράδοση'', ο Ρώσος συνθέτης και τραγουδιστής Alexander Morozon, ο Κύπριος τραγουδιστής Χάρης Νικολάου, το παραδοσιακό σχήμα ''Ρωμιοσύνη'' , η ερμηνεύτρια Natalia Gulevich, το λαογραφικό συγκρότημα Venec, από τη Ρωσία, το χορευτικό Ρωσικό σχήμα Ritm και η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια από τη Ρωσία Svetlana Razina.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ αποτελεί μεγάλο γεγονός για την Κύπρο αφού περισσότεροι από 50 χιλιάδες Ρωσόφωνοι κάτοικοι , διαμένουν στο νησί, ενώ περισσότεροι από 500 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία, μας επισκέπτονται κάθε χρόνο, καθιστώντας τη Ρωσία ως την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά για την Κύπρο. Αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεμεσού Αντρέα Χρίστου, '' η εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία, για να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τις δικές μας πολιτισμικές παραδόσεις και να αναπτύξουμε παράλληλα την οικονομία του τόπου.''

Όπως ανέφερε στην δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Ρώσος πρέσβης , ''η αποστολή μου, όπως το βλέπω εγώ σήμερα, είναι ακριβώς για να τονιστεί η σημασία , η πολιτική σημασία της εκδήλωσης αυτής, ειδικά φέτος. Λόγω της κρίσης, είπε, λόγω των αποφάσεων που λαμβάνονται σε σχέση με πολλές Ρωσικές επιχειρήσεις εδώ, οι οποίες υπέστησαν ζημιές, από τα μέτρα που λαμβάνονται από την Τρόικα και την Ε.Ε. '' .

Όπως είπε ο κύριος Shumsky, ''υπήρχαν αμφιβολίες για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και κατά πόσο θα ήταν καλή η στιγμή να γιορτάσουμε τη Κύπρο-Ρωσική φιλία μεταξύ των δύο λαών ''.

Ωστόσο είπε έγιναν δεύτερες σκέψεις ''και κατάλαβα ότι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό να γίνει για να επιβεβαιώσουμε την ενότητα μας, να εκφράσουμε την αλληλεγγυή μας και την παραδοσιακή μας φιλία''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίχνει δίχτυα σε Ρώσους επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Λεμεσό η ΕΤΑΛ

Μεγάλη επένδυση Ρώσο-Ισραηλινών – Εργοστάσιο επεξεργασίας διαμαντιών στη Λεμεσό!

Αποκαλυπτικό: Σχεδόν 15,5 δις μετέφεραν εκτός Κύπρου οι Ρώσοι τα τελευταία 2 χρόνια   Διαδώστε αυτό το άρθρο