What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

30.05.2013 | 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 30.05.2013 | 23:07

Ιωνάς Νικολάου: «Οι χρήστες ναρκωτικών είναι ασθενείς και όχι εγκληματίες»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 "Πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεσα, έτσι σήμερα έδωσα ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η πολιτεία, η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς οι οποίοι καθημερινώς θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που αφορά τα ναρκωτικά", είπε

Η πολιτεία, η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα σε όσους καθημερινώς θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που αφορά τα ναρκωτικά, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Σε σημερινές του δηλώσεις μετά την επίσκεψη του στην ΥΚΑΝ, ο κ. Νικολάου είπε ότι ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες αυτής της Κυβέρνησης.

«Μια προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση του χρήστη ναρκωτικών. Θέλουμε οι χρήστες ναρκωτικών να τους δίδεται η ευκαιρία να μπορούν να τύχουν θεραπείας σε κατάλληλα θεραπευτικά κέντρα, τα οποία να μπορούν να προσφέρουν ανοικτά ή κλειστά προγράμματα θεραπείας. Θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που καταλήγουν στη χρήση ναρκωτικών είναι ασθενείς και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «επεξήγησα τις προτεραιότητες μας στα στελέχη της ΥΚΑΝ, καθόσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της καταστολής των ναρκωτικών", προσθέτοντας ότι "δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις μας, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά την εμπορία των ναρκωτικών».

«Πρέπει μέσα από συστηματικές επιχειρήσεις να δείξουμε ότι δεν μπορούν κάποιοι να πιστεύουν ότι απολαμβάνουν ασυλία στον τόπο μας. Οι έμποροι των ναρκωτικών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, ουσιαστικά, τη δίνη του νόμου και να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον των δικαστηρίων.

Σήμερα δυστυχώς οι αιτίες οι οποίες προκαλούν τη χρήση των ναρκωτικών και επαυξάνουν τη δραστηριότητα αυτή από τους εμπόρους είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω και των οικονομικών προβλημάτων ή κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτού του τόπου, φαίνεται να βρίσκονται σε μιαν αυξητική τάση

"Ενισχύοντας", συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «μέσα από την εκπαίδευση, τη συστηματική παρακολούθηση, την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων μεταξύ των μελών, των πρακτικών εφαρμογών, προβλημάτων, αδυναμιών, αλλά και δυνατών σημείων, τα οποία διαπιστώνουμε, να γινόμαστε όλοι κοινωνοί στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τις επιχειρήσεις μας, αλλά και την ίδια ώρα, επισήμανα ότι η πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους και θα προχωρήσουμε άμεσα στην προώθηση συγκεκριμένων νομοθεσιών, όπως είναι η νομοθεσία για τους υπό κάλυψη αστυνομικούς όταν αυτοί δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, αλλά και η νομοθεσία που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις».

«Μπορεί η Βουλή, πριν πέντε χρόνια περίπου, να τροποποίησε το Σύνταγμα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταρτιστεί η σχετική νομοθεσία που θα επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και η οποία συνδιάλεξη να μπορεί να παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστηρίων.

Γιατί μόνο μέσω των παρακολουθήσεων και της συστηματικής αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, τη μαρτυρία, η οποία απαιτείται για να δούμε να οδηγούνται στα δικαστήρια πρόσωπα τα οποία επιδίδονται στην εμπορία των ναρκωτικών» κατέληξε


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είδηση-σκάνδαλο: Ο επιδειξίας αστυνομικός επέστρεψε στα καθήκοντα του (Βίντεο)

Αστυνομικοί προκάλεσαν ατύχημα – Περιπολικό παραβίασε κόκκινο σηματοδότη (video)

Απαράδεκτο: Σε κρεβάτι μετέτρεψε το περιπολικό αστυνομικός στη Πάφο

Στηρίζουν τον συνάδελφο τους για τον πυροβολισμό στο Σύνδεσμο Αστυνομικών Κύπρου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό: Συνετρίβη ελικόπτερο που επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών [vids]
  2. Εντόπισαν 300 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο Έλληνα εφοπλιστή - Η αξία τους ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ!
  3. Ύμνοι Καμμένου για υπουργό - Δείτε την ανάρτηση του [pic]
  4. Το διθυραμβικό σχόλιο Καμμένου για Κύπριο υπουργό [pic]
  5. Πάφος: «Τσάκωσε» δύο 25χρονους το ναρκοτέστ
  6. Λευκωσία: Τσακωτός 57χρονος την ώρα που 'θαβε στο χώμα τα ναρκωτικά