What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

29.11.2013 | 09:39
Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2013 | 09:43

Στο 25% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεων Στέγης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με τον νέο χρόνο ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης ο οποίος διατηρεί την ευρωστία του θα αρχίσει και πάλι να παρέχει στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΔ του οργανισμού Χαράλαμπου Σιαμπάρτα, μετά από δυο με τρεις μήνες αναμένεται να επαναρχίσει η αποδοχή αιτήσεων για χορήγηση στεγαστικών δανείων.

Ως προς την εξυπηρέτηση των ήδη παραχωρηθέντων δανείων, ο κ. Σιαμπαρτάς εξήγησε ότι «υπάρχουν κάποια μη εξυπηρετούμενα ή με καθυστερήσεις εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ανέρχονται ως ποσοστό γύρω στο 25% του συνόλου των δανείων, συμφώνως της ορολογίας και του τρόπου υπολογισμού τους εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας».

Παράλληλα ανέφερε ότι «από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω του προβλήματος που παρουσιάσθηκε, ο Οργανισμός σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις, παρακολουθεί την όλη κατάσταση και σύντομα θα αρχίσει να δίδει ξανά δάνεια».

Ερωτηθείς εάν αυτό ήταν μεταξύ των μνημονιακών όρων, ο κ. Σιαμπαρτάς διευκρίνισε πως «όχι, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Μνημόνιο και είναι καθαρά απόφαση του Οργανισμού, ούτε καν της Κυβέρνησης».

«Εμείς, βασικά» συνέχισε «δίνουμε δάνεια αναλόγως της ρευστότητας του Οργανισμού και λαμβανομένου υπ` όψη του ότι υπήρχε και μια μεγάλη αβεβαιότητα μετά το κούρεμα των καταθέσεων, ως προληπτικό μέτρο σταμάτησε ο Οργανισμός την αποδοχή νέων αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια, αναμένοντας να δει πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση».

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι άρχισε να σταθεροποιείται η κατάσταση ενώ έχει κάπως κοπάσει το αρχικό φαινόμενο της εκροής καταθέσεων, επεσήμανε.

Κληθείς να προσδιορίσει με περισσότερη ακρίβεια το πότε θα ληφθεί η σχετική απόφαση για έγκριση αιτήσεων προς δανειοδότηση της απόκτησης στέγης, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού είπε πως «αυτό δεν θα γίνει άμεσα. 

Αποφεύγοντας να πει το χρηματικό διαθέσιμο ποσό είπε ότι «αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Οργανισμός έχει ικανοποιητική ρευστότητα και πολύ καλή κεφαλαιακή επάρκεια, πληρώντας όλες τις σχετικές απαιτήσεις και όρους της Κεντρικής Τράπεζας, εξ ου και δεν χρειάσθηκε ούτε ανακεφαλαιοποίηση ούτε επιβλήθηκε οτιδήποτε από την Τρόικα».
Σχετικά με την ανέγερση των νέων ιδιόκτητων γραφείων του Οργανισμού στη Λευκωσία, ο κ. Σιαμπαρτάς ανέφερε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες είναι προς το τέλος και προχωρούν κανονικά, όπως προβλέπουν τα προκαθορισθέντα χρονοδιαγράμματα και πιθανώς το επόμενο Καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί το κτίριο.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Οι τουρκικές απειλές πολέμου κατά Ελλάδος-Κύπρου λαμβάνουν διεθνείς διαστάσεις
  2. Αποκαλύψεις Χριστοφόρου: «Η απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής κυμαινόταν μεταξύ €330-€576 εκατ.»
  3. Ελληνική Τράπεζα: 1η Μαρτίου τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της για το 2017
  4. Λεμεσός: «Βραχιόλια» σε 2 απατεώνες που έταζαν αναδιάρθρωση δανείων σε 70χρονο - Απέσπασαν άνω των 2 εκατ. ευρώ
  5. Λεμεσός: Απατεώνες υπόσχονταν αναδιάρθρωση δανείων και τσέπωσαν 2 εκατ. ευρώ!
  6. Εκδόθηκε στην Κύπρο ο 58χρονος απατεώνας που έταζε αναδιαρθρώσεις δανείων