What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

29.11.2013 | 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2013 | 23:16

ΑΚΕΛ: Η λύση του Παλαιστινιακού θα είναι προς όφελος όλων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ προς τον Παλαιστινιακό λαό εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού στον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο Walid Hasan με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Ο κ. Κυπριανού επισκέφθηκε σήμερα τον Πρέσβη στη Λευκωσία και δήλωσε ότι η επίτευξη λύσης στο Παλαιστινιακό θα διαμορφώσουν συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας και θα είναι προς όφελος τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών.

«Η επίσκεψη μας εδώ θέλει να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα, ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της ηγεσίας και του λαό της Παλαιστίνης, στην προσπάθεια τους για εξεύρεση δίκαιης λύσης, η οποία θα είναι σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό είναι παρόμοια προβλήματα. «Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για επίτευξη λύσης.

Αναφορικά με το ζήτημα του παράνομου εποικισμού, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι στη Δυτική Όχθη υπάρχουν περίπου 600 χιλιάδες Ισραηλινοί έποικοι και ανεγείρονται συνεχώς νέοι οικισμοί ή επεκτείνονται οι υφιστάμενοι, κάτι που είναι, όπως πρόσθεσε, καταστροφικό για τις προσπάθειες επίτευξης λύσης.

«Θέλω να ενώσω τη φωνή μου μαζί τους και σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Γάζας, όπου χάνονται ανθρώπινες ζωές», είπε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει για αυτό.

Ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε να καταλήξουν το συντομότερο οι συνομιλίες και να δοθεί η ευκαιρία για την ανακήρυξη ενός Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα έχει ως πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Παράλληλα, διεμήνυσε και προς το Ισραήλ, ότι θα είναι και προς το δικό του συμφέρον η επίτευξη μιας συμφωνίας με την Παλαιστίνη και η διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, η οποία θα επιτρέψει σε όλους να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας.

Ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής Walid Hasan αφού ευχαρίστησε τον Αντρο Κυπριανού είπε ότι σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ένα χρόνο μετά την ιστορική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ να αναβαθμίσει το καθεστώς της Παλαιστινιακής Αρχής ως κράτος παρατηρητή, προασπίζοντας το δίκαιο και την ειρήνη και διαβεβαιώνοντας την άρνηση της διεθνούς κοινότητας στην κατοχή.

«Εις το όνομα του κράτους της Παλαιστίνης, της ηγεσίας και του λαού, εκφράζω την εκ βάθους εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την ισχυρή αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας, και ιδιαίτερα την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη των δίκαιων εθνικών προσδοκιών του λαού για αυτοδιάθεση, ελευθερία και ανεξαρτησία», είπε.

Ο κ. Hasan αναφέρθηκε στο νέο γύρο συνομιλιών που ξεκίνησε τον Ιούλιο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, με σκοπό τη διασφάλιση μιας συμφωνίας που θα οδηγήσει άμεσα στην εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου κράτους των Παλαιστινίων με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967, και το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ.

«Η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής δεσμεύεται να προωθήσει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για τις διαπραγματεύσεις και να παρέχει της εγγυήσεις για την επιτυχία τους. Η συνεχής στήριξη του κόσμου στο όραμα μας για ειρήνη είναι κρίσιμη σε αυτό το στάδιο καθώς η ειρήνη διακυβεύεται λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας του Ισραήλ, του παράνομου εποικισμού, της συλλογικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού, τον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας και την πολιτική εθνικής κάθαρσης του λαού», είπε.

Ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα να αντιμετωπίσει την ισραηλινή αδιαλλαξία και να προστατεύσει μια μελλοντική συμφωνία ειρήνης, να διασφαλίσει το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στο έδαφος. «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή συνεργασίας και συνύπαρξης στην περιοχή, κατά την οποία θα υπάρχει ελπίδα, ειρήνη, ασφάλεια και προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση το ΑΚΕΛ – Πρώτη επιλογή των πολιτών η αποχή για τις Ευρωεκλογές

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ

ΕΔΕΚ: Κατάθεση πρότασης νόμου για συνεισφορά σε σχέση με 13ο μισθό

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Με τιμές ήρωα ο Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη
  2. «Η ανατολική Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» [pics]
  3. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  4. Παλαιστίνη: Φωτιά και ατσάλι στη Γάζα τα αντίποινα
  5. Προεκλογική κόντρα με φόντο τα έκτροπα στο Τσίρειο - Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Δεν πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Ο Ιωνάς εκκόλαπτε τέτοιες συμπεριφορές
  6. Μαλάς: Ανέπτυξε τις θέσεις του για οικονομία και Κυπριακό στους ομογενείς στο Λονδίνο