What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

29.11.2013 | 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2013 | 15:58

Στάση εργασίας στην ΑΗΚ κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε μονόωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται την Τετάρτη, από τις 0900-1000, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ, ως πρώτο μέτρο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αποκρατικοποίηση του οργανισμού.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ, Στέλιο Στυλιανού, οι συντεχνίες ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να πείσουν τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος χειρίζεται τα θέματα του μνημονίου, πως πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου, τους πολίτες και γενικότερα την κοινωνία.

«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως το θέμα, παρόλη τη σοβαρότητα του, αντιμετωπίζεται επιφανειακά υπό την κάλυψη ενός πέπλου μυστικότητας, χωρίς στην ουσία να υπάρχει τεκμηρίωση ότι πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ θα είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Αντιθέτως, είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα συμβάλει ποσώς, έστω και κατ’ ελάχιστο, στη βελτίωση της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο τόπος» αναφέρουν.

Οι συντεχνίες σημειώνουν ότι από τα ΜΜΕ πληροφορούνται πως ακόμα και μία φυσική κρατική υποδομή, όπως είναι τα Δίκτυα, που επιβάλλεται να παραμένει υπό την ιδιοκτησία και έλεγχο του κράτους, επιδιώκεται να μετατραπεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο με στόχο την εκμετάλλευση των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, αναφέρουν, άλλες ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν εθνικούς νόμους, οι οποίοι υιοθετούνται από τις Ευρωπαϊκές Αρχές, και απαγορεύουν ρητά, για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, την ιδιωτικοποίηση των δικτύων ηλεκτρισμού.

Καλούν το Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ να προβεί σε παραστάσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, ούτως ώστε, όταν θα συζητηθεί το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εισηγηθεί επιτακτικά την εξαίρεση της ΑΗΚ από οποιαδήποτε προσπάθεια αποκρατικοποίησής της.

Στην επιστολή τους προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν απαθείς σε τέτοιας μορφής αρνητικές εξελίξεις.

Δηλώνουν ακόμη ότι «πεπεισμένοι για την ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών μας, και έχοντας συνειδητοποιήσει απόλυτα την ηθική υποχρέωση που έχουμε να υπερασπιστούμε την οικονομία του τόπου, τον εθνικό πλούτο της ημικατεχόμενής μας πατρίδας, τις επόμενες γενιές, καθώς και τον Οργανισμό μας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ έχουμε από κοινού αποφασίσει ως πρώτο μέτρο, όπως την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:00-10:00 τα μέλη μας κατέλθουν σε μονόωρη προειδοποιητική στάση εργασίας».

Αναφέρουν ακόμη ότι επειδή στόχος δεν είναι να ταλαιπωρηθεί το κοινό ή να επηρεαστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μονόωρης στάσης θα εξαιρεθεί το ακόλουθο προσωπικό:

προσωπικό βάρδιας, προσωπικό που επιλαμβάνεται βλαβών, προσωπικό που εργάζεται στα Τηλεφωνικά Κέντρα Αναφοράς Βλαβών, προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας, οι επί καθήκοντι Λειτουργοί Ελέγχου Συστήματος, το προσωπικό το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την παραλαβή μαζούτ, θυρωροί, φρουροί, τηλεφωνητές.

Επίσης διευκρινίζεται ότι οι οικείοι Διευθυντές Περιφερειών και Σταθμών μπορούν σε περίπτωση βλάβης να χρησιμοποιήσουν προσωπικό που θα συμμετέχει στα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινδυνεύει να κατεβάσει τον διακόπτη η ΑΗΚ – Δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια της

Αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ οι συντεχνίες

Αναβρασμός στην ΑΗΚ – Δίωρη στάση εργασίας του προσωπικού σήμερα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο