What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

30.11.2013 | 08:50
Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2013 | 10:23

Αφού δεν απαντούν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα τηλέφωνα, θα τα απαντούν ιδιώτες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Στόχος, να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα από τις υπερβολικά πολλές κλήσεις
- Πρόταση στο Υπ. Συμβούλιο για πιλοτική ανάθεση σε ιδιώτες κατέθεσε η υπ. Εργασίας
- Οι κλήσεις πολιτών είναι τόσες που δεν τις προλαβαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Καινοτομία φαίνεται ότι θα ζήσουμε στη Κυπριακή Δημοκρατία και το δημόσιο τομέα. Η πρόταση νόμου που κατατέθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, από την υπ. Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, περιλαμβάνει την ανάθεση τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών (ιδιαίτερα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων) σε ιδιωτική εταιρεία.
Στόχος της όλης αυτής προσπάθειας είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των χιλιάδων αναπάντητων κλήσεων για τις οποίες τα παράπονα είναι σφοδρά. Καθημερινά, το τηλεφωνικό κέντρο των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων παίρνει κυριολεκτικά φωτιά με αποτέλεσμα να εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα στον τεράστιο αριθμό κλήσεων που δέχεται το τμήμα.

Στην κατακόρυφη αυτή αύξηση των κλήσεων συνέβαλε και η οικονομική κρίση, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ενημερωθούν ή να επιλύσουν κάποια ζητήματα είτε μένουν στην γραμμή για αρκετή ώρα είτε καλούν επανειλημμένα με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να χρειάζεται να βρίσκονται πάνω από ένα ακουστικό.

Η πρόταση της κ. Αιμιλιανίδου για αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού στηρίζεται αρχικά στο γεγονός ότι με τον αριθμό των εργαζομένων που υπάρχουν σήμερα στην Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν είναι εφικτή η ανταπόκριση σε πολλές τηλεφωνικές γραμμές.

Εξηγεί ακόμα ότι το υπουργείο της έχει αρχίσει την έρευνα αγοράς αλλά και τη μελέτη για να εξακριβωθεί κατά πόσο το εγχείρημα αυτό είναι εφικτό, δηλαδή κατά πόσο ένα μεγάλο μέρος των εισερχόμενων κλήσεων του τμήματος μπορεί να τυγχάνει άμεσης ανταπόκρισης από ιδιωτική εταιρεία.

Αυτό φαίνεται να είναι εφικτό και μάλιστα μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο Υπ. Συμβούλιο. Μάλιστα, προχωρώντας βαθύτερα εξήγησε ότι σε περίπτωση που πολίτες χρειάζονται εξειδικευμένες πληροφορίες θα ενημερώνονται ότι θα επικοινωνήσει μαζί τους λειτουργός του αρμόδιου τμήματος των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η υπολογιζόμενη δαπάνη σε περίπτωση υλοποίησης της πρόταση δεν θα ξεπερνά τις 15χιλ ευρώ (συν ΦΠΑ). (μήνα ή χρόνο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό...)

Καλό θα ήταν να θυμίσουμε πως πέραν από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά τηλέφωνα των οποίων οι κλήσεις μένουν αναπάντητα και ο κάθε ένας από εμάς έχει σίγουρα περισσότερα από δύο παραδείγματα να αναφέρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλεος πλέον! Δεν έχουν τηλεφωνήτρια στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις;

Υπουργός εργασίας: Σύντομα θα εργοδοτηθούν 40-45 άνεργοι δημοσιογράφοι

Υπουργός Εργασίας: Θα αναχαιτίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας

Νέοι Κύπριοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά προς Αυστραλία και Βρετανία

Υπουργός Εργασίας: Την ερχόμενη Τρίτη θα προκηρυχτούν τα σχεδία για 8000 θέσεις εργασίας άμεσα !

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπό κράτηση και τρίτο πρόσωπο για τα επεισόδια στην Κοφίνου
  2. Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό: Συνετρίβη ελικόπτερο που επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών [vids]
  3. Πρόσφυγες τα έβαλαν με τις Αρχές στην Κοφίνου – Συλλήψεις και ζημιές από την «εξέγερση»! [vids]
  4. Σοβαρά επεισόδια από την «εξέγερση» στο Κέντρο Υποδοχής της Κοφίνου [vids]
  5. Ευαγγελία Αραβανή: Όλη η αλήθεια για το πρόβλημα υγείας της
  6. Ύμνοι Καμμένου για υπουργό - Δείτε την ανάρτηση του [pic]