What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

30.11.2013 | 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2013 | 13:09

Εκδήλωση με θέμα «Ο Αθλητισμός ως μέσο σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

To μήνυμα ότι από τα βάθη των αιώνων έχει διαπιστωθεί ότι ο αθλητισμός αποτελεί τη μοναδική ανθρώπινη δραστηριότητα που αναπτύσσει, εξαγνίζει και ομορφαίνει όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή, έστειλε χθες η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου με θέμα «Ο αθλητισμός ως μέσο σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών».

Στη διάλεξη, με ομιλητές τον Σάββα Κοσιάρης, τέως αντιπρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και την Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη, Λέκτορα Αθλητικής Διοίκησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναφέρθηκε πως ο αθλητισμός συμβάλλει στην καλλιέργεια συνειδήσεων που εμφορούνται από πανανθρώπινες αξίες.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας είπε πως μέσα από τους αθλητικούς στίβους, μέσα από τα γήπεδα, οι νέοι ενισχύονται με όλες εκείνες τις αξίες που είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις δυσκολίες και στις απαιτήσεις του στίβου της ζωής. Ο κ. Βέργας σημείωσε επίσης πως ο αθλητισμός αποτελεί –και πρέπει να αποτελεί- βασική επιδίωξη κάθε σύγχρονης κοινωνίας και μέρος της ζωής κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα πλεονεκτήματα, συνέχισε, είναι ξεκάθαρα, κυρίως για τα παιδιά, τα οποία διαμορφώνουν χαρακτήρα και αναπτύσσουν ικανότητες που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους στο στίβο της ζωής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδη ανέφερε πως στόχος της διοργάνωσης της εκδήλωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να έχουν σωστή ενημέρωση για τα θετικά που θα αποκομίσουν από την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό. Ο κ. Σαββίδης έστειλε επίσης το μήνυμα ότι «οι νέοι μας μπορούν μέσα από τον αθλητισμό να χαίρονται τη ζωή, να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να βραβεύονται και να αγωνίζονται». Εμείς, είπε, ως Επιτροπή Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δ. Πάφου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της αθλητικής υποδομής της πόλης μας, και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και διαλέξεων παρά τις οικονομικές αντιξοότητες.

Η κ. Χαραλάμπους, στην ομιλία της, ανέφερε πως η αθλητική συμμετοχή μπορεί να διαδραματίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, και πως μπορεί κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να αποτελέσει πραγματικό εφόδιο ζωής- όπως είπε- και επένδυση ζωής. Πρόσθεσε ακόμη πως ο αθλητισμός «μπορεί να καλλιεργήσει συνειδήσεις, να προωθήσει την ευγενή άμιλλα, τον υγιή ανταγωνισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα, αλλά και να συνεισφέρει σημαντικά στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και κυρίως των νέων». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται σωστές συνθήκες διεξαγωγής των αθλητικών προγραμμάτων.

Ο κ. Κοσιάρης, από την πλευρά του, ανέφερε πως χωρίς το σεβασμό στις αξίες του αθλητισμού καμία σχέση μας στο χώρο δεν μπορεί να είναι υγιής. Γιατί – όπως είπε- «οι αρχές και οι αξίες του αθλητισμού δεν υπαγορεύονται, δεν αθροίζονται σε αριθμούς, σε τίτλους και μετάλλια». Ο αθλητισμός, συνέχισε, πρέπει να γίνει βίωμα, μέρος της ζωής και της συμπεριφοράς των παιδιών μας, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Πρόσθεσε επίσης πως υπόβαθρο αυτού του σεβασμού είναι η αξιοκρατία, που ο ίδιος ο αθλητισμός παράγει. Μια αξιοκρατία την οποία δεν μπορεί να προσβάλει και να προσπεράσει κανένα μέσο κανένα ρουσφέτι, κανένα παράγοντας.

Στην εκδήλωση το δικό του μήνυμα έστειλε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη σκοποβολή Γιώργος Αχιλλέως. Ο αθλητισμός, σημείωσε, δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός και πως τα παιδιά αξίζει να βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους. Είχα την τύχη, είπε, να έχω ένα πατέρα που με έβαλε να ασχοληθώ με το τένις, την κολύμβηση, τη σκοποβολή, το ποδόσφαιρο. Κάλεσε τα παιδιά να πηγαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους για να δουν και να διαλέξουν οι ίδιοι τους το αγώνισμα που επιθυμούν. Ο κ. Αχιλλέως σημείωσε τέλος πως στόχος του το 2014 είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η συμμετοχή του στην επόμενη Ολυμπιάδα για το «όνειρο», όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφώνησε με Ρώσους ο Αρχιεπίσκοπος – Ξεκινούν ανέγερση μεγάλου ξενοδοχείου στην Πάφο

Πάνω από 1000 θέσεις εργασίας από την κινεζική ανάπτυξη στο Χα –Ποτάμι

Βυθίζουν τέσσερα πλοία για τουριστική ατραξιόν

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τραγωδία μετά το θαύμα - Στην αγκαλιά των αγγέλων το βρέφος που επανήλθε στη ζωή λίγο πριν το νεκροτομείο
  2. Χειρόφρένο ανέβασαν τα συνεργεία σκυβάλων των Δήμων Πάφου, Γεροσκήπου και Πέγειας
  3. Πάφος: Ακόμα ένας νεαρός οδηγός «τσακωτός» από το ναρκοτέστ
  4. Αρνούνται να ασφαλίσουν όχι μόνο γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και τα παιδιά τους!
  5. «Εργοστάσιο... παιδιών»! Απέκτησε 13 παιδιά με 13 παρένθετες μητέρες
  6. Power of Love: Ξέσπασε ο Δώρος Παναγίδης για τον ντόρο με τα παιδιά του [pics]