What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

30.11.2013 | 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 01.12.2013 | 09:27

Η διαμορφωμένη πρόταση της ΕΔΕΚ για περικοπή μέρος του 13ου μισθού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα - VIDEO

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Μέχρι 2,500 ευρώ θα απαλλάσσονται όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις.
-Πέραν των 2,500 ευρώ και μέχρι 4,500 θα υπάρχει μια συνεισφορά 30 ευρώ
-Περικοπή και στους μισθούς των Βουλευτών λέει ο Ομήρου
-Ομήρου « Οι βουλευτές είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους»

Έρχονται μέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μεγάλες ομάδες του πληθυσμού δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Είναι καθήκον μας και των πολιτικών κομμάτων και των οργανωμένων φορέων και ολόκληρης της κοινωνίας, να συμπαρασταθεί σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού. Αυτό δήλωσε από τη Λεμεσό ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης για αποκοπή μέρους του 13ου μισθού των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Είναι σαφής η πρόταση της ΕΔΕΚ, ανέφερε ο κύριος Ομήρου. Η ΕΔΕΚ έχει διαμορφώσει μια πρόταση νόμου και θα την καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων με βάση την οποία θα υπάρξει συνεισφορά των υψηλών μισθών και συντάξεων.Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, «μέχρι 2,500 ευρώ θα απαλλάσσονται όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις. Πέραν των 2,500 ευρώ και μέχρι 4,500 θα υπάρχει μια συνεισφορά 30 ευρώ και μετά θα υπάρχει μια κλιμάκωση.»
Δηλαδή, διευκρίνισε θα υπάρξει μια ελάχιστη, ανεπαίσθητη επίδραση πάνω στους μεσαίους και υψηλούς μισθούς και συντάξεις, το οποίο ακριβώς μέσω της Κυβέρνησης, με διασφαλισμένες διαδικασίες θα διανεμηθεί στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

«Οι άλλες θεωρητικού χαρακτήρα ανέξοδες προσεγγίσεις, συνέχισε, ότι δηλαδή πρέπει να προσφέρει ο πλούτος - που εμείς δεν διαφωνούμε βέβαια - είναι υπεκφυγές. Άρα λοιπόν, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να επιδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.»

Ομήρου « Οι βουλευτές είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους»

Ερωτηθείς εάν η πρόταση της ΕΔΕΚ περιλαμβάνει και τους Βουλευτές ο κύριος Ομήρου , απάντησε θετικά σημειώνοντας ωστόσο, ότι « οι βουλευτές σήμερα είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους στη δημόσια υπηρεσία.»
Οι βουλευτές , είπε ο κύριος Ομήρου, έχουν αποκόψει από τους μισθούς τους ήδη 36%. «Συνεπώς και λαμβανομένου υπόψη και των υποχρεώσεων που έχουν οι βουλευτές, ξέρετε ότι παίρνουμε το μισό μισθό από ότι παίρνουν οι έλληνες συνάδελφοι μας - γι αυτό καλά είναι υπάρχει κρίση και να γίνονται επιθέσεις εναντίον πολιτικών κομμάτων και βουλευτών ότι ευθύνονται για οικονομική κρίση ή ότι δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα.»

Καταλήγοντας είπε ότι είναι δικαίωμα και δικαιολογημένο το αίτημα της κοινωνίας και η κριτική που ασκείται αλλά θα πρέπει να υπάρχει προσοχή, για να μην τραυματίζεται η Δημοκρατία.

Εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση στους ημικρατικούς τονίζει η ΕΔΕΚ

Κληθείς να σχολιάσει των θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο Γιαννάκης Ομήρου για μία ακόμη φορά, τόνισε πως η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση στους ημικρατικούς οργανισμούς, «χρειάζεται,είπε, οι ημικρατικοί οργανισμοί να πάψουν να είναι προέκταση της κεντρικής εξουσίας και να έχουν τα προβλήματα της αβελτηρίας και τις αγκυλώσεις που έχει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Εμείς,κατέληξε ο κύριος Ομήρου, « έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, πλήρως τεκμηριωμένη και για το πως θα εξασφαλιστούν μέχρι το 2016 το ένα δισεκ. ευρώ και μέχρι το 2018 τα 400 εκατομμύρια. Έχουμε εισηγηθεί πέραν τις μετοχοποίησης και τη δημιουργία Αρχής Κρατικής Περιουσίας στην οποία θα εγγραφούν τα ακίνητα του κράτους και όχι μόνο, και των ημικρατικών οργανισμών, των δήμων και των κοινοτήτων και με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να εξασφαλιστούν με κατάλληλες ενέργειες τα χρήματα τα οποία ζητά ή απαιτεί η Τρόικα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρόταση της ΕΔΕΚ για διαχείριση και ομαλή έξοδο από το Μνημόνιο

Κατέθεσε προτάσεις και εισηγήσεις για την οικονομία η ΕΔΕΚ – Αρνητικοί σε έξοδο από την Ευρωζώνη

ΕΔΕΚ: Άδικες, συκοφαντικές και δυσφημιστικές οι κατηγορίες για ξέπλυμα από εταίρους

Τ. Χούρικαν: Πλήγμα η βαθύτερη ύφεση για τράπεζες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο