What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

30.11.2013 | 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2013 | 19:00

Άρχισαν τα όργανα – Σε θέση μάχης οι συντεχνίες – Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών που θα ιδιωτικοποιηθούν μετά από οδηγίες της Τρόικας. Πρώτοι στο χορό μπαίνουν οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων την ερχόμενη Τρίτη και ακολουθούν της ΑΗΚ την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 9:00 το πρωί η Συντεχνία Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ - ΠΟΑΣ), η οποία εναντιώνεται σε οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), ζητώντας παράλληλα συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας.

Σε σχετική χθεσινή ανακοίνωση της η ΣΥΑΛΚ ξεκαθαρίζει ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποιήσεων αλλά παράλληλα ανοικτή σε διάλογο για να εκφέρει τις απόψεις της και τις θέσεις της για σωστή λειτουργία του Οργανισμού και παράλληλα και για την εξεύρεση των χρημάτων που ζητά η Τρόικα.

«Αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια που στο βωμό της ανάπτυξης πετάγονται, σε ποιο ποσοστό θα αυξήσουν την αξία του Οργανισμού την ώρα της πώλησής του; Μήπως όλα αυτά γίνονται για να τα βρει έτοιμα ο αγοραστής;» διερωτάται η ΣΥΑΛΚ.

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας κατά της απόφασης για ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ κατέρχονται και οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Τετάρτη. Η απόφαση λήφθηκε χθες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ που καλούν το προσωπικό να κατέλθει σε μονόωρη στάση, 9.00 π.μ.-10.00 π.μ., για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αποκρατικοποίηση του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της στάσης λήφθηκαν μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το κοινό ή να επηρεαστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συντεχνίες ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να πείσουν τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος χειρίζεται τα θέματα του μνημονίου, πως πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου, τους πολίτες και γενικότερα την κοινωνία.

Οι συντεχνίες καλούν τον γενικό διευθυντή της ΑΗΚ να προβεί σε παραστάσεις προς τον αρμόδιο υπουργό, ούτως ώστε, όταν θα συζητηθεί το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εισηγηθεί επιτακτικά την εξαίρεση της ΑΗΚ από οποιαδήποτε προσπάθεια αποκρατικοποίησής της.

Την ίδια στιγμή, αναφέρουν, άλλες ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν εθνικούς νόμους, οι οποίοι υιοθετούνται από τις Ευρωπαϊκές Αρχές, και απαγορεύουν ρητά, για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, την ιδιωτικοποίηση των δικτύων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

СYTA και Αρχή Λιμένων θέλουν να εξαγοράσουν την ιδιωτικοποίηση τους με δικούς τους πόρους

Γ. Λουκαΐδης: Τα 24 δις που προέκυψαν είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής συμφωνίας Αναστασιάδη – Eurogroup

Αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ οι συντεχνίες


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μια κυρία προωθείται στη θέση του ΓΓ ΝΑΤΟ
  2. Ανόρθωση: Πάρτι με Ερμή και 3η θέση [vid]
  3. Γιώργος Λιανός: Τα όσα δήλωσε για τη θέση του στο Survivor
  4. Ένα μίνι ντοκιμαντέρ για το πιο επιτυχημένο τυφέκιο μάχης στον κόσμο
  5. Οι τουρκικές δυνάμεις έσπασαν το μέτωπο των Κούρδων στο Ρεϊχανλί προελαύνοντας προς Αφρίν
  6. Αδειάζουν τον Τσαβούσογλου οι τ/κ συντεχνίες: Είσαι ΥΠΕΞ στην Τουρκία και όχι στη δικής μας χώρα