What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

30.11.2013 | 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2013 | 07:02

«Ηγγικεν» η ώρα για νέα προεδρία στο ΔΗΚΟ - Έκλεισαν οι κάλπες - Ολες οι εξελίξεις της ημέρας(ΦΩΤΟ – VIDEO)

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Eκλεισαν οι κάλπες, σε λίγο θα ανακοινωθούν τα ακριβή ποσοστά προσέλευσης
- Γύρω στις 22:30 αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα
- Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα παγκύπρια 24.835 ποσοστό 64,3%
- Ψήφισαν Παπαδόπουλος και Κάρογιαν
- Εκτός απροόπτου το βράδυ το αποτέλεσμα
- Συνεχής ροή και ενημέρωση

20:25 Άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων σε όλες της επαρχίες πλην της Λευκωσίας

20:20
Παγκύπρια προσέλευση ψηφοφόρων ΔΗΚΟ

- Λευκωσία 65,7
- Λεμεσός 62,3
- Λάρνακα 63,7
- Πάφος 62,7
- Αμμόχωστος 68,9

19:49
Στη Λευκωσία άνοιξε η πρώτη κάλπη και αρχίζει η διαδικασία της διαλογής

19:42
Στην Πάφο έγινε η επαλήθευση των ψηφοδελτίων. Συνολικά ψήφισαν 4051 από τα 6.395 εγγεγραμμένα μέλη.

19:07
Συνολικά θα στηθούν οκτώ συνεργεία καταμέτρησης. Πρώτα θα γίνει ο έλεγχος των ψηφοδελτίων και στη συνέχεια θα συγκριθεί με τον αριθμό των εναπομεινάντων ψηφοδελτίων.

19:00
Έκλεισαν οι κάλπες - Σε λίγο θα ανακοινωθούν τα ακριβή ποσοστά προσέλευσης ψηφοφόρων

18:57
Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες

18:38
Η προσέλευση ψηφοφόρων στο Hilton Park έχει αρχίσει να αραιώνει αισθητά καθώς σε 20 περίπου λεπτά θα κλείσουν οι κάλπες.

18:30
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου είχαν 14.054 μέλη στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.398 στην Πάφο, 4.634 στη Λάρνακα, 2.255 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, στην Αμμόχωστο (Λ/κα) 1439 και 139 στο εξωτερικό.

18:00
Παράταση μιας ώρας της εκλογικής διαδικασίας λόγω αθρόας προσέλευσης ψηφοφόρων

17:57
Προσέλευση μέχρι τις 5.30: Ψήφισαν 23.156 άτομα που αναλογεί στο 59,9% του εκλογικού σώματος.

Συγκεκριμένα ανά επαρχία:
Λευκωσία 58%
Λεμεσός 57,9
Λάρνακα 62,6
Πάφος 62,7
Ελεύθερη Αμμόχωστος 63,4%

17:54
Πλέον η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει μπει στην τελική ευθεία. Η μάχη που θα δοθεί είναι σκληρή αναφέρουν πηγές από τα δύο επιτελεία.

17:25
Κάτι περισσότερο από μαζική είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων στο Hilton Park όπου αυτή την ώρα παρατηρείται κοσμοσυρροή.

17:18
Καθοριστικές οι κάλπες της Λευκωσίας όπως όλα δείχνουν. Η καταμέτρηση της Λευκωσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 22:00 κάτι που παρατείνει ακόμη περισσότερο την αγωνία.

16:48
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση της εκλογικής διαδικασίας εάν και εφόσον ζητηθεί. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση εάν κάποιο εκλογικό κέντρο ζητήσει παράταση τότε θα δοθεί παράταση σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Καθυστέρηση στην όλη διαδικασία προκαλεί η διαδικασία καταβολής οφειλόμενων ποσών από ψηφοφόρους του κόμματος για να μπορέσουν αν ψηφίσουν, κάτι που κωλυσιεργεί την διαδικασία ψηφοφορίας.

16.45:
Μέχρι τις 16:00 τα ποσοστά προσέλευσης έχουν ως εξής:

- 41,2% Λευκωσία
- 45,4 η Λεμεσός
- 60% η Λάρνακα
- 46,1% η Πάφος
- 51% η Ελεύθερη Αμμόχωστος

16:00
H προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς

15:36
Η προσέλευση στο Hilton Park άρχισε να πυκνώνει

14.10:
Κοσμοσυρροή στην Πάφο στην αίθουσα δεξιώσεων «Μόντε Λίζα» - Συνεχίζεται η ψηφοφορία13.50: Καρογιάν: Να μην διακινδυνεύσουμε επιλογές που θα θέσουν εν αμφιβόλω το ρυθμιστικό ρόλο του ΔΗΚΟΟ κ. Καρογιάν έφτασε στο Χίλτον Παρκ γύρω στις μία μετά το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ροντίκα.

«Είναι η ώρα της ατομικής κρίσης του καθενός, της συλλογικής ευθύνης για όλους. Της επιβεβαίωσης της ενότητάς μας και της θέλησής μας να συνεχίσουμε με ωριμότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα το δρόμο της ευθύνης. Το δρόμο που χάραξε το ΔΗΚΟ εγγυόμενο την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας και την ιδεολογική συνέπεια στις αρχές και τις αξίες του».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν -ο οποίος επανδιεκδικεί την προεδρία του κόμματος- αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

Είμαι σίγουρος, είπε ο Μάριος Καρογιάν, «ότι είναι κοινή η επιθυμία να μην οδηγηθούμε σε περιπέτειες. Να μην διακινδυνεύσουμε επιλογές που θα θέσουν εν αμφιβόλω το ρυθμιστικό και σταθεροποιητικό ρόλο του κόμματος μας, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των θυσιών του κυπριακού λαού και της συμβολής μας στο σχηματισμό και τη λειτουργία μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και σωτηρίας».

Πρόσθεσε ότι «οι ώρες που μεσολαβούν μέχρι το κλείσιμο της εκλογικής διαδικασίας είναι ώρες της μαζικής συμμετοχής που θα δώσει στο ΔΗΚΟ τη δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσει μπροστά, με ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα» και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να δώσουν όλοι μαζί το παρών σε αυτή την κρίσιμη, όπως είπε, καμπή της ιστορίας του ΔΗΚΟ.

13.00: Μέχρι στιγμής ψήφισαν 11420 μέλη, δηλαδή ποσοστό 29,56%

12.50:
Λεμεσός: Στη Λεμεσό βρέθηκαν οι δύο υποψήφιοι Μάριος Κάρογιαν και Νικόλας Παπαδόπουλος, στο περιθώριο περιοδείας τους σε όλες τις πόλεις.

Τα χέρια έδωσαν οι δυο άντρες το πρωί, οι οποίοι βρέθηκαν τυχαία την ίδια ώρα στο εκλογικό κέντρο της λεμεσού.


Αν και τις τελευταίες ημέρες τους έχουμε δει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σήμερα κατά την διάρκεια περιοδείας τους στη Λεμεσό, χαμογέλασαν ο ένας στον άλλο , έδωσαν τα χέρια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία.Πρώτος στο εκλογικό κέντρο έφτασε ο Μάριος Κάρογιαν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ρόντικα , ενώ λίγη ώρα αργότερα έφτασε ο Νικόλας παπαδόπουλος.12.10:
Η άφηξη Κάρογιαν - Παπαδόπουλου και η συνάντηση των δύο ανδρών (με χειραψία) στην Λεμεσό:Φωτογραφίες από την εκλογική διαδικασία στη Λεμεσό:


11.55:
Σπρωξιές και βρισιές στη Λάρνακα στην εκλογική διαδικασία του ΔΗΚΟ – Μέλη αποχωρούν χωρίς να ψηφίσουν

Ο κομματικός μηχανισμός σε οργανωτικό επίπεδο δείχνει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη Λάρνακα καθώς, πριν από λίγη ώρα επικράτησε κλίμα έντασης και σύγχυσης κατά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, χωρίς κανείς να μπορεί να αποτρέψει τις βρισιές και τις σπρωξιές.

Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγήσει αρκετά μέλη του κόμματος να αποχωρήσουν χωρίς να έχουν ψηφίσει!

Τα ερωτηματικά που εγείρονται όσον αφορά την σωστή οργάνωση της διαδικασίας είναι πολλά…

Λευκωσία:

10.16:
Ν.Παπαδόπουλος: Ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ΔΗΚΟΣήμερα ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

«Θέλω για ακόμα μια φορά να καλέσω όλους τους συναγωνιστές και όλες τις συναγωνίστριες να έρθουν να ψηφίσουν» είπε, προσθέτοντας ότι «η μαζική προσέλευσή μας θα πετύχει την πολυπόθητη ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης».
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των ΔΗΚΟϊκών».«Είμαι βέβαιος και σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα βρει το Δημοκρατικό Κόμμα ενωμένο, δυνατό, διεκδικητικό και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά», κατέληξε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ γύρω στις 9.50, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γιώτα Παπαδοπούλου και τα παιδιά τους.

Λίγα λεπτά αργότερα ψήφισε και η Φωτεινή Παπαδοπούλου.

09.45:
Με καθυστέρηση 20 λεπτών ξεκίνησε στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Αρκετά μέλη του ΔΗΚΟ είχαν μαζευτεί πριν από τις 9.00, περιμένοντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Σε λίγο αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Πάφος:

09.10: Ομαλά ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην αίθουσα δεξιώσεων «Μόντε Λίζα» στην Πάφο, για την ανάδειξη Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής και μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές Αντώνη Αντωνίου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Μάριος Καρογιάν επισκέφτηκε το πρωί το εκλογικό κέντρο στην Πάφο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Το εκλογικό κέντρο στην Πάφο αναμένεται να επισκεφτεί στις 11:30 και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ θα συμμετέχουν τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης του ΔΗΚΟ Πάφου και οι πρόσφυγες μέλη του κόμματος που διαμένουν στην Επαρχία της Πάφου.

Στην εκλογική διαδικασία στην Επαρχία Πάφου δικαίωμα ψήφου έχουν 6.395 μέλη, εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη στην Πάφο, το 2013.

Ο κ. Αντωνίου επανέλαβε πως για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει απαραίτητα την ταυτότητα του ή το εκλογικό βιβλιάριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Πρόσθεσε επίσης, πως η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Αντωνίου είπε «την 1η του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η 1η φάση της παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης για την εκλογή μόνο του προέδρου του κόμματος, και κατά τη δεύτερη φάση, το αργότερο εντός τριών μηνών, θα ακολουθήσει η διαδικασία της εκλογής των υπόλοιπων κεντρικών αξιωματούχων και των επαρχιακών επιτροπών, σύμφωνα και με την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ».

Η εφορευτική επιτροπή, κατέληξε ο κ. Αντωνίου, εργάζεται σκληρά για την ομαλή εφαρμογή των σχετικών καταστατικών προνοιών ώστε να διασφαλιστεί η αδιάβλητη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Για την ιστορία πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν ο Σπύρος Κυπριανού, τον οποίον διαδέχθηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος. Μετά την εκλογή του Τάσου Παπαδόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθήκοντα προέδρου ασκούσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Κλεάνθους μέχρι τη λήξη της θητείας του και ακολούθησε ο νυν πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.Νωρίτερα:

Αντίστροφα μετράει το ΔΗΚΟ για την ανάδειξη του Προέδρου που θα ηγηθεί του κόμματος για την επόμενη κρίσιμη τετραετία. Τα επιτελεία Νικόλα Παδόπουλου και Μάριου Καρογιάν έκανα ότι μπορούσαν προκειμένου να συσπειρωθεί το κόμμα, ενώ χθες απηύθυναν τα τελευταία μηνύματα τους στον κόσμο του ΔΗΚΟ, πριν αυτός προσέλθει στις κάλπες.

«Ελάτε να ψηφίσετε. Με τη μαζική συμμετοχή μας, καθιστούμε το κόμμα μας ισχυρό, διεκδικητικό και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά, πετυχαίνουμε την πολυπόθητη και αναγκαία ενότητα ανάμεσα στην ηγεσία και τη βάση και αποφασίζουμε καθοριστικά για το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Αύριο, όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε την ιστορία, τους αγώνες και την προσφορά του ΔΗ.ΚΟ. Διαφυλάσσουμε τις ιστορικές αρχές και πολιτικο-ιδεολογικές καταβολές του. Τον κεντρώο χαρακτήρα του και όσα η μεσαία τάξη του πληθυσμού και οι μη προνομιούχοι έχουν επενδύσει στην ύπαρξη και τους αγώνες της μεγάλης παράταξης του Κέντρου. Αύριο, όλοι μαζί επιλέγουμε πορεία ευθύνης», τονίζει εξάλλου το επιτελείο του Μάριου Καρογιάν.

Και οι δύο υποψήφιοι υποσχέθηκαν τη Δευτέρα μία νέα σελίδα για το Δημοκρατικό Κόμμα, ενωμένο και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει δημιουργικά και αποτελεσματικά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. «Οι χιλιάδες μέλη και οι χιλιάδες ψηφοφόροι του κόμματός μας, για ένα πράγμα πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι: Η επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Κόμματος θα είναι πολύ καλύτερη. Καλή δύναμη και καλή ψήφο σε όλες και όλους» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αύριο θωρακίζουμε το ΔΗ.ΚΟ.Ενδυναμώνουμε το Κέντρο. Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Όλοι μαζί λοιπόν δίνουμε αύριο το παρόν στη μάχη για μία καλύτερη, ελπιδοφόρα και ασφαλή επόμενη μέρα», το μήνυμα από πλευράς Μάριου Καρογιάν.
Όλα έτοιμα για τη μάχη της κάλπης

Το πρωί του Σαββάτου σε ειδική συνεδρία ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων, σφραγίστηκαν τα ψηφοδέλτια, τα οποία θα παρουσιαστούν σήμερα το πρωί μαζί με τους εκλογικούς καταλόγους για ν' αρχίσει η εκλογική διαδικασία.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι πανομοιότυπες με τις πολιτειακές εκλογές. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και οι δικαιούχοι ψηφοφόροι, που αριθμούν τις 38 χιλιάδες, θα δικαιούνται να ψηφίσουν μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Λειτουργούν πέντε εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε πόλη. Στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην αίθουσα Millennium στη Λεμεσό, στην αίθουσα «Αστέρια» στην Αραδίππου για την Λάρνακα, στην αίθουσα «ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ» στην Πάφο και στο Ξενοδοχείο «Αινείας» στην Αγία Νάπα για την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

Κάθε μέλος του κόμματος που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ασκεί αυτοπροσώπως το δικαίωμα του εκλέγειν και ψηφίζει με βάση τους κανονισμούς που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος, κατά την προσέλευσή του στο Επαρχιακό Εκλογικό Κέντρο πρέπει απαραίτητα να φέρει μαζί του το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Άδεια Οδήγησης για να διαπιστώνεται η ταυτοπροσωπία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η οποία μπορεί να γίνει και στους χώρους των Επαρχιακών Εκλογικών Κέντρων την 1η Δεκεμβρίου.
Η συνδρομή που οφείλουν τα παλαιά μέλη είναι 15 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ για τη συνδρομή του 2013 και 5 ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.

Το βράδυ τα αποτελέσματα

Εκτός ανατροπής και συγκλονιστικού απροόπτου, γύρω στις εννέα το βράδυ θα γνωστοποιηθεί το όνομα, εκείνου που θα ηγηθεί του ΔΗΚΟ, στην επόμενη θητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ήγγικεν η ώρα… Αύριο η εκλογή νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ


Στάζει χολή για τις διαγραφές στο ΔΗΚΟ ο Χ. Σενέκης κάνοντας λόγο για πολιτικό κανιβαλισμό!


Ν. Παπαδόπουλος: Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι τα μέλη του

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο γνωστή επιχειρηματίας – Το συγκινητικό post του γιού της
  2. Αναβάλλεται η αυριανή αποκριάτικη παρέλαση της Πάφου λόγω καιρικών συνθηκών
  3. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η επιχειρηματίας Λένια Καττάμη – Συγκινούν τα μηνύματα συγγενών και φίλων
  4. Παρέμβαση Νικόλα Παπαδόπουλου γύρω από το σάλο με την θητεία του νέου ΥΠΑΜ
  5. ΔΗΚΟ: Παραιτήθηκε ιδρυτικό μέλος! [επιστολή]
  6. Αντιγόνη Παπαδοπουλου: Ξέσπασε! «Πληρωμένοι δημοσιογράφοι μιλούν για προδότες και νενέκους»