What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

02.12.2013 | 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2013 | 11:37

Το παρασκήνιο των εκλογών του ΔΗΚΟ - Τι έγινε στην Πάφο – Η ένσταση Κάρογιαν

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ΔΗΚΟ Πάφου: "Νομότυπη η ψηφοφορία"
- «Το θέμα αυτό δεν είχε καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία»
- Ο Κάρογιαν διαφώνησε ωστόσο με τη διαδικασία και αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής
- Το "θερμό επεισόδιο" μεταξύ του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Κενεβέζουν και του δημάρχου Πάφου

Η ψηφοφορία στην Πάφο, στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών στο ΔΗΚΟ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, έγινε νομότυπα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές του ΔΗΚΟ στην Πάφο Αντώνης Αντωνίου.

Δεν παρέλειψε να προσθέσει πως την ευθύνη για τον καταρτισμό του μητρώου των μελών την είχε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Σε σχέση με την ένσταση που υπεβλήθη από το εκλογικό επιτελείο του Μάριου Καρογιάν, σύμφωνα με την οποία 400 περίπου άτομα, τα οποία είναι μέλη του ΔΗΚΟ, παλιά και νέα, δεν περιλήφθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους και δεν ψήφισαν, ο κ. Αντωνίου είπε πως «το θέμα αυτό δεν είχε καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία».

«Δικαίωμα ψήφου είχαν όλα τα μέλη του κόμματος που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών. Το μητρώο μελών στάληκε στην Εφορευτική Επιτροπή και ήταν στη διάθεση της Εφορευτικής Επιτροπής η ώρα 7 το πρωί. Την ευθύνη για τον καταρτισμό του μητρώου μελών τον είχε η Λευκωσία. Είναι το Εκτελεστικό Γραφείο που πήρε τις τελικές αποφάσεις ποιες αιτήσεις θα εγκριθούν και ποιες θα απορριφθούν» τονίζει ο κ. Αντωνίου.

Ακόμα σημείωσε πως 60-70 άτομα που προσήλθαν χθες στην Πάφο να ψηφίσουν είχαν την εντύπωση ότι ήταν μέλη, ενώ δεν ήταν. Κάποιοι από αυτούς, συνεχίζει, «πιθανόν να έκαμαν αίτηση και απορρίφθηκε η αίτησή τους, αλλά επειδή ο κατάλογος την τελευταία ημέρα δόθηκε δεν τους ενημέρωσαν από τη Λευκωσία ότι απορρίφθηκε η αίτησή τους. Κάποιοι άλλοι όμως δεν είχαν κάμει αίτηση καθόλου» εξηγεί για να συνεχίσει ότι αυτό δεν αφορά την Εφορευτική Επιτροπή ή την Επαρχιακή Επιτροπή της Πάφου.

Σημειώνει ακόμα πως ήταν το Εκτελεστικό Γραφείο που πήρε τις τελικές αποφάσεις για το ποιες αιτήσεις θα απορρίψει και ποιες θα εγκρίνει με βάση τις εισηγήσεις των τοπικών επιτροπών.

Στην Πάφο υπήρξαν 203 αιτήσεις που δεν εγκρίθηκαν είτε γιατί αυτοί που τις έκαναν ήταν μέλη άλλων κομμάτων ή ήταν εκλελεγμένοι με άλλα κόμματα - είτε κοινοτικοί σύμβουλοι, είτε σχολικοί έφοροι - και δεν τους σύστησαν οι τοπικές επιτροπές. Αλλά, τον τελικό λόγο τον είχε το Εκτελεστικό Γραφείο και πήρε τις τελικές αποφάσεις, είπε ο κ. Αντωνίου.
Είπε πως οι τοπικές επιτροπές στην Πάφο δεν είχαν συστήσει την εγγραφή 269 ατόμων. Από αυτές τις αιτήσεις, σημείωσε, το Εκτελεστικό Γραφείο ενέκρινε τις 66 και απέρριψε τις 203.

Ανέφερε ακόμη πως όπως ο Πρόεδρος του κόμματος δεν είχε πρόσβαση στο μητρώο μελών, «ούτε εμείς είχαμε πρόσβαση στο μητρώο μελών».

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε πως χθες υπήρξε ένας μονοψήφιος αριθμός ατόμων που προσήλθαν να ψηφίσουν στην Πάφο, ισχυριζόμενα πως ήταν παλιά μέλη του κόμματος.

Για τις περιπτώσεις αυτές, σημείωσε, υπήρχε άμεση επικοινωνία με τα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος και ρωτούσαμε για όποιον δεν βρίσκαμε στον εκλογικό κατάλογο, δίνοντας στα στοιχεία του, ταυτότητα και ονοματεπώνυμο, και μας έλεγαν αν είναι μέλος ή όχι.

«Είχε τέσσερις με πέντε περιπτώσεις που είπαν πως ήταν παλιά μέλη. Μπορεί να ήταν παλιά μέλη αλλά σε κάποια φάση διαγράφηκαν από το κόμμα είτε γιατί το είχαν ζητήσει οι ίδιοι είτε γιατί δεν είχαν ανανεώσει για αρκετά χρόνια τις συνδρομές τους. Εμείς δεν είχαμε καμιά ευθύνη για αυτό το πράγμα», είπε ο κ. Αντωνίου.

Είπε, εξάλλου, πως το έντυπο καταμέτρησης των ψηφοδελτίων εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και υπογράφτηκε και από τους εκπροσώπους των δυο υποψηφίων.

Πάντως ο κ. Κάρογιαν σε δηλώσεις μετά την ανακήρυξη του κ. Παπαδόπουλου σε Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ θα συνεχίσω να πράττω το καθήκον μου όπως έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή και σε όλη μου τη ζωή».

«Παρόλο» συνέχισε, «ότι έχω κάθε λόγο να διαφωνώ και να αμφισβητώ την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις τις οποίες έχουμε υποβάλει, παρόλο ότι έχω κάθε λόγο να διαφωνώ με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα στην Πάφο, με μια σειρά ενστάσεις τις οποίες έχουμε υποβάλει όχι μόνο σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες που απορρίφθηκαν από την Επιτροπή, εντούτοις η κομματική νομιμότητα μου, η αγάπη μου προς το κόμμα, η αφοσίωσή μου προς τους αγώνες και τις αρχές αυτού του κόμματος αλλά και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον για την ενότητα και τη συνοχή του ΔΗΚΟ, για την οποία πάλεψα για χρόνια πολλά, η δική μου δημοκρατική αξιοπρέπεια αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπουν να διευρύνω τις πληγές στο ΔΗΚΟ», ήταν η τοποθέτηση του Μ. Κάρογιαν.

Το "θερμό επεισόδιο"

Αξίζει να σημειώσουμε ακόμα το "θερμό επεισόδιο" μεταξύ του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Κενεβέζουν και του δημάρχου Πάφου διαδραματίστηκε μετά το τέλος της ψηφοφορίας στο εκλογικό κέντρο Πάφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Κενεβέζος επέμενε να μπει στην ομάδα καταμέτρησης των ψήφων για το εκλογικό κέντρο Πάφου.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας αρνήθηκε στον κύριο Κενεβέζο να μπει στην ομάδα καταμέτρησης και τότε ο Υπουργός Παιδείας έσπρωξε τον δήμαρχο λέγοντας του ότι "Εγώ είμαι ο Υπουργός, κάνω ότι θέλω".

Με την παρέμβαση τρίτων τα πνεύματα κατευνάστηκαν, ωστόσο δεν έλειψαν τα γιουχαΐσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το θρίλερ τελείωσε στις 03:00 – Νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Νέος Πρόεδρος στο ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 556 ψήφους - Αμφισβητεί ο Μ. Καρογιάν

«Ηγγικεν» η ώρα για νέα προεδρία στο ΔΗΚΟ - Έκλεισαν οι κάλπες - Η ώρα της αλήθειας για Νικόλα και Μάριο(ΦΩΤΟ – VIDEO)

ΔΗΚΟ: Κοσμοσυρροή στην Πάφο στην αίθουσα δεξιώσεων «Μόντε Λίζα» - Συνεχίζεται η ψηφοφορία

Ήγγικεν η ώρα… Αύριο η εκλογή νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ

Στάζει χολή για τις διαγραφές στο ΔΗΚΟ ο Χ. Σενέκης κάνοντας λόγο για πολιτικό κανιβαλισμό!


Ν. Παπαδόπουλος: Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι τα μέλη του

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αλώβητη βγήκε από την κακοκαιρία η Πάφος
  2. Ο Τραμπ «καρφώνει» το FBI για το μακελειό στη Φλόριντα!
  3. Τροχαίο στην Πάφο! Νεαρός καρφώθηκε με το όχημά του στο περιτοίχισμα του «Στέλιος Κυριακίδης» [pics]
  4. Μεθυσμένος περιφερόταν στους δρόμους της Πάφου φωνάζοντας
  5. Πυροβολισμοί σε σχολείο της Φλόριντα: 17χρονη έζησε την ίδια εφιαλτική εμπειρία που είχε ζήσει κι ο παππούς της!
  6. Φλόριντα: Νέες εικόνες από το ταραγμένο παρελθόν και… παρόν του 19χρονου μακελάρη