Κάτι δε πάει καλά στις Κεντρικές Φυλακές… Ακόμα μια αυτοκτονία – Ο αυτόχειρας μόλις 21 ετών…

– Κάτι φαίνεται να μην πάει καλά με το σωφρονιστικό μας σύστημα τελευταία
– Νέα υπόθεση αυτοκτονίας συναταράσσει τις Κεντρικές Φυλακές και όλη την κυπριακή κοινωνία
– Τελευταίο θύμα του σοφρωνιστικού μας συστήματος ένας νέος άνθρωπος 21 ετών 
– Υπό διερεύνηση οι λόγοι έθεσε τέρμα στην ζωή του
– Απανωτές οι καταγγελίες για “άθλιες συνθήκες” στις Κεντρικές Φυλακές, απανωτές και οι αυτοκτονίες
– Αναμένεται η τοποθέτηση του Υπ. Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επί του θέματος

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στις Κεντρικές Φυλακές, θέτοντας σε επιφυλακή για ακόμα μια φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο δια στόματος Ιωνά Νικολάου μετά και το τελευταίο περιστατικό πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε προκρίνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για αρτιότερη οργάνωση των διαδικασιών εντός των φυλακών με ταυτόχρονη εκπαίδευση σε συγκεκριμένους τομείς των σοφρωνιστικών υπαλλήλων.

Ο 21χρονος αυτόχειρας είναι Σύρος πολίτης ο οποίος εξέτιε ποινή για πλαστογραφία.

Ο Σύριος βρέθηκε απαγχωνισμένος στις 8.50 χθες βράδυ, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, στις Κεντρικές Φυλακές και ειδικά στην Διοίκηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αυτόχειρας έθεσε τέρμα στη ζωή του χρησιμοποιώντας τα κορδόνια των παπουτσιών του τα οποία και έδεσε στο παράθυρο του κελιού του.

Άντρες του ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν στη σκηνή και παρέλαβαν τα τεκμήρια, με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπου να έχει διενεργήσει την νεκροψία.

Ενήμερος τελεί από την πρώτη στιγμή και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, αλλά οι απανωτές αυτοκτονίες φαίνεται να δημιουργούν ένα πολιτικά επιβαρυντικό κλίμα και για τον ίδιο μετά και από τις συνεχείς καταγγελίες από εγκλείστους για άθλιες συνθηκες διαβίωσης, καθώς επίσης και από τις συνεχείς εντάσεις και ανταρσίες που σημειώθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές.