What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

02.01.2014 | 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2014 | 11:14

Οικολόγοι: Επικίνδυνα ελλιπής η έκθεση Μπαν Κι Μουν

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σχετικά με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν για την ανανέωση θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο χαρακτηρίζοντας την αντίδραση του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη ως ιδιαιτέρως χλιαρή.

«Στην έκθεση φαίνεται να μην γίνεται αναφορά στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στη νεκρή ζώνη στο Μάμμαρι και τη Ζώδια, ούτε στην παραβίαση του εναέριου χώρου της Κύπρου από τα Τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα. Κατά τον Μπαν Κι Μουν ‘’οι δύο πλευρές συνεχίζουν να συνεργάζονται καλόπιστα με την UNFICYP’’ τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται πως ο κ. Μπαν Κι Μουν δίνει συνέχεια στις αναφορές του στο φυσικό πλούτο της Κύπρου ο οποίος πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες.

«Στην έκθεση Μπαν Κι Μουν δεν γίνεται αναφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην αμφισβήτηση από του Τουρκοκύπριους των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (επειδή λένε οι ίδιοι δεν μετέχουν στον ΟΗΕ) και των ψηφισμάτων της Γ.Σ. του ΟΗΕ. Αντίθετα, αφήνεται να νοηθεί ότι η ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας θα γίνει από τον κ. Ντάουνερ, προφορικά.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, τι θα πει ο κ. Ντάουνερ προφορικά στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ποια η δυνατότητα μας να παρέμβουμε σ’ αυτήν τη μονόπλευρη προφανώς και εχθρική στα συμφέροντα του Κυπριακού λαού, ενημέρωση του κ. Ντάουνερ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι Οικολόγοι σημειώνουν πως η αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη για μη ύπαρξη σχεδίου Β’ από την Ελληνοκυπριακή ηγεσία, θυμίζει την παρόμοια δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της προηγούμενης Κυβέρνησης. «Κανένα σχέδιο Β’» ο Χριστόφιας, «κανένα σχέδιο Β’» και ο Αναστασιάδης, σχολιάζει το Κίνημα και προσθέτει πως με αυτή τη λογική, είναι σαν να συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση στο Κυπριακό, χωρίς αλεξίπτωτο.

«Επιβάλλεται επιτέλους, εννέα μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκαλέσει την πολυήμερη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για τον καταρτισμό γενικού σχεδιασμού για την επίλυση του Κυπριακού (συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου Β’). Είναι μια εξαγγελία που χρονολογείται από την πρώτη μέρα της εκλογής του. Τι άραγε περιμένει και δεν γίνεται επιτέλους αυτή η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για να χαράξει στρατηγική και το πλαίσιο των Ελληνοκυπριακών θέσεων;» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε συνεργασία καλεί Αναστασιάδη και Έρογλου ο Γ.Γ. του ΟΗΕ – Έκθεση… ισορροπιών για ανανέωση θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Έρογλου: Επιμένει σ’ επανέναρξη συνομιλιών χωρίς κοινό ανακοινωθέν 

Έρογλου: Να σταματήσει ο «χαρτοπόλεμος» με το κοινό ανακοινωθέν

Παρέμβαση Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής για το Κυπριακό – Ζήτησε τη ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. 

Έρογλου: «Σφετερίζεστε την Κυπριακή Δημοκρατία για να μας απομονώσετε» – Αυτή είναι… η χείρα φιλίας προς τους Ε/κ

Κατατίθεται νέα Ε/κ αντιπρόταση «Take it or Leave it» - Ο ΠτΔ τηλεφώνησε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο