What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

02.01.2014 | 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2014 | 12:48

Ο μολώχ της ασφάλτου χτύπησε λιγότερο το 2013

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ικανοποίηση για την αισθητή μείωση των θανάτων από οδικές συγκρούσεις το 2013, καθιστώντας την χρονιά που πέρασε ως την καλύτερη χρονιά από το 1960, εξέφρασε ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, κάνοντας έναν πρώτο σύντομο απολογισμό δράσης, «αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση για την αισθητή μείωση των σοβαρών οδικών συγκρούσεων που καταγράφηκε το 2013 σε σχέση με το 2012».

Συγκεκριμένα ο αριθμός των θανατηφόρων συγκρούσεων μειώθηκε κατά 19,6% και ο αριθμός των θανάτων κατά 13,7%, με επτά λιγότερους θανάτους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Το γεγονός αυτό, είπε, «καθιστά το 2013 ως την καλύτερη χρονιά, από το 1960, σε σχέση με τις οδικές συγκρούσεις».

Η εξέλιξη αυτή, σημείωσε, είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης, συλλογικής προσπάθειας και μιας αρμονικής συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. Παράλληλα, είπε ότι είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται με ζήλο κι επαγγελματισμό από το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας και της αφοσιωμένης προσπάθειας δεκάδων εθελοντικών οργανώσεων που έχουν, μαζί με την Πολιτεία, στρατευθεί στη μεγάλη Κυπριακή Κοινωνική Συμμαχία για μηδενισμό των θανάτων από τις οδικές συγκρούσεις.

Απευθύνοντας σε όλους θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι το θετικό αυτό αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

«Ούτε επιτρέπει επανάπαυση και εφησυχασμό. Αποφασιστικά συνεχίζουμε με την ίδια ένταση την προσπάθεια για να πετύχουμε τον πανευρωπαϊκό στόχο για μείωση των θανάτων από οδικές συγκρούσεις μέχρι το 2020 κατά 50%.

Ο στόχος αυτός πρέπει να γίνει συνείδηση και βίωμα ζωής για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους που αποτελούν τα πρώτα θύματα του Μολώχ της ασφάλτου».

Η ανάπτυξη και απόκτηση οδικής συνείδησης και σύγχρονης κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, υποδεικνύει, είναι στόχος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας που αποφασιστικά προωθεί την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την περίοδο 2012 -2020 αλλά και τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.

Απευθυνόμενος στους χρήστες των κυπριακών δρόμων, ζήτησε τη συνεργασία τους ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι κυπριακές επιδόσεις μας και ευχήθηκε τέλος μια αναίμακτη νέα χρονιά δημιουργίας, γεμάτη υγεία, ελπίδα, οδική ασφάλεια και ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποινικές ευθύνες και για Χαράλαμπο Τσουρή βλέπει η Ερευνητική για την CYTA

Σαουδάραβας ζητά €400.000 από Λίλλη για επένδυση στη Δρομολαξιά

Ποιοι είναι οι σύμβουλοι των € 250 χιλ. της CYTA; - Κι’ άλλο σκάνδαλο ή προέκταση του υφιστάμενου;   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το «καρφί» στον Τάσο Ευαγγέλου! [vid]
  2. Άγριο τρολάρισμα στην «Φωλιά των Κου-κου» για τις απαντήσεις Κύπριων παικτών στον «Αδύναμο Κρίκο» [vid]
  3. Νέα στοιχεία για την κυπριακή διάσταση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου - Οι Αλβανοί ζητούσαν ρευστό από Κύπρο
  4. Σοκάρουν τα στοιχεία για τον πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά το 11μηνών μωρό του!
  5. Με το σταγονόμετρο στοιχεία των Αρχών για το εξαφανισμένο υποβρύχιο της Αργεντινής - «Βραχυκύκλωμα από εισροή υδάτων»
  6. Οι ρυθμίσεις της Αστυνομίας και η κατάσταση στους δρόμους για επίσκεψη Σίσι και την αυριανή Τριμερή [vid]