What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

03.01.2014 | 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2014 | 19:04

Γ. Λιλληκας: Εμείς δεν μπήκαμε σε «κομματικά παζάρια» για διορισμούς στα ΔΣ Ημικρατικών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας διαψεύδει με δήλωσή του ότι το κόμμα του συμμετείχε στο “κομματικό παζάρι” των διορισμών στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών.

Προσθέτει μάλιστα πως κάποιοι βουλευτές, για να καλύψουν το γεγονός ότι τα κόμματά τους ενεπλάκησαν στη διαδικασία της συναλλαγής, για να διορίσουν κομματικούς και ημέτερους στα ΔΣ των ΗΟ, διαδίδουν ότι συμμετείχε και η Συμμαχία Πολιτών.

«Θέλω να διαψεύσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις διαδόσεις. Είναι εντελώς αβάσιμες. Η Συμμαχία Πολιτών ούτε ονόματα έδωσε, ούτε λίστα ονομάτων κατέθεσε, ούτε και οποιαδήποτε επικοινωνία είχε με τον Πρόεδρο ή άλλο κόμμα ή οποιοδήποτε κυβερνητικό αξιωματούχο για αυτό το απαράδεκτο παζάρι της συναλλαγής για το διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών», αναφέρει ο κ. Λιλλήκας.

Όπως προσθέτει, «η μόνη λύση είναι η επιβολή αξιοκρατίας στους διορισμούς και προαγωγές και όχι η αλλαγή του φορέα του ρουσφετιού» και αναφέρει πως «στο ζήτημα των ΗΟ ο εμπαιγμός των πολιτών συνεχίζεται».

Αναφέρει, επίσης, ότι «με σκοπό η κυβέρνηση να κατευνάσει την κατακραυγή των πολιτών ανακοινώνει ότι θα μεταφέρουν τις ευθύνες διορισμών και προαγωγών από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ)», για να προσθέσει πως «στην πραγματικότητα πρόκειται για στάχτη στα μάτια της κοινωνίας».

Συνεχίζει λέγοντας πως «δεν θα γίνονται οι διορισμοί και οι προαγωγές στους Ημικρατικούς από τα κομματικά Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών, αλλά θα γίνονται από ένα άλλο κομματικό θεσμό που είναι η ΕΔΥ».
«Δεν είναι», προσθέτει, «με τις ίδιες διαδικασίες, δεν είναι με την κατάθεση λίστας ονομάτων, δεν είναι μέσα από κομματική συναλλαγή, που διορίζεται η ΕΔΥ και άλλες ανεξάρτητες αρχές σε αυτό τον τόπο; Δυστυχώς, η κυβέρνηση, αντί να ακούσει την κοινωνία και να διορθώσει τις λανθασμένες πράξεις και αποφάσεις της, συνεχίζει, σε μια προσπάθεια απλά να ξεγελάσει ακόμα μια φορά τους πολίτες».

Επιπλέον, αναφέρει πως «η λύση είναι μόνο ο τερματισμός αυτής της αναχρονιστικής κομματικοποίησης όλων των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας και λύση είναι η επιβολή της αξιοκρατίας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Αρχής, όπως πρότεινε η Συμμαχία Πολιτών, η οποία θα καθορίσει συγκεκριμένα προσόντα και κριτήρια ανά οργανισμό –και όχι γενικά κριτήρια που θα πληρούν οι πάντες που έχουν κομματική ταυτότητα».

Καταλήγει αναφέροντας πως «επιβάλλεται όσο ποτέ προηγουμένως να ψηφιστεί και η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών, για απόδοση προσωπικής αστικής και ποινικής ευθύνης για όλους όσους ασκούν δημόσια εξουσία: και για τα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών, αλλά και για τις ανεξάρτητες αρχές όπως είναι η ΕΔΥ, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Λιλλήκας: Να εξετάσει η Γεν. Εισαγγελία τους διορισμούς στα ΔΣ Ημικρατικών

Γ. Λιλλήκας: Παθητική και μοιρολατρική η κυβέρνηση απέναντι στην έκθεση του Γ.Γ. ΟΗΕ

Με ευχές για διεκδικητικό 2014 αποχαιρετά η Συμμαχία Πολιτών το γενέθλιο έτος της

Σύμπλους απόψεων Συμμαχίας Πολιτών και ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών

ΣΥΜΠΟΛ: Από την επανεκκίνηση… περάσαμε στην απλή εκτέλεση των όρων της Τρόικας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ο Γιώργος Τζώρτζης θριάμβευσε και πήρε υποτροφία σε ένα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου
  2. Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει πως είναι 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύντροφό της! [vid]
  3. Η αντίδραση της Αριστοτέλους όταν έμαθε πως και η Λαμπροπούλου είναι μεγαλύτερη από τον σύντροφό της!
  4. «Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή! «Η Ιερουσαλήμ είναι αραβική! Τραμπ, παράφρονα, οι Άραβες είναι παντού!» - «Θάνατος στον διάβολο»
  5. Καταδίκη της απόφασης Τραμπ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
  6. Καταδίκη της απόφασης Τραμπ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας - Νεκροί και τραυματίες