What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

04.01.2014 | 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2014 | 16:57

Κυβέρνηση - ΑΚΕΛ τερματίζουν την «Χριστουγεννιάτικη ανακωχή»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Γ.Γ. του προέβη σε αιχμηρές δηλώσεις κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και ειδικά στο θέμα των διορισμών στα Δ.Σ. των Ημικρατικών. Η απάντηση εκ μέρους της Κυβέρνησης ήταν άμεση, με "καρφιά" και για το σκάνδαλο της Δρομολαξίας...

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα του διορισμού των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών και έχει απογοητεύσει και εκείνους οι οποίοι υπερθεμάτιζαν υπέρ της μέχρι και πρόσφατα. Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος είπε πως το κόμμα του δεν χρειάζεται να κάνει αντιπολίτευση γιατί η Κυβέρνηση από μόνη της έχει μείνει εκτεθειμένη.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων Θεόφιλο Θεοφίλου, ο κ. Κυπριανού είπε πως έχει διαφανεί περίτρανα ότι η Κυβέρνηση λειτούργησε στη βάση του παζαρέματος και στη βάση της εξυπηρέτησης κάποιων συμφερόντων. Είπε ακόμα πως το ΑΚΕΛ έχει τοποθετηθεί ολοκληρωμένα όλες αυτές τις μέρες σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Ημικρατικών Οργανισμών, σημειώνοντας ότι εκείνο που έχει διαφανεί μέσα από αυτή τη διαδικασία «είναι η ασυνέπεια και σε αυτό το θέμα από πλευράς κυβέρνησης». «Άλλα διακήρυξε προεκλογικά, άλλα υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους και άλλα έχει πράξει.

Αυτό είναι που επικρίνει το ΑΚΕΛ και μαζί με αυτό επικρίνει και το γεγονός ότι διορισμοί έγιναν με τρόπο που προκαλούν προβλήματα σε ό,τι αφορά το τεκμήριο της αντικειμενικότητας στη λειτουργία κάποιων πόστων». Επίσης, είπε ότι το ΑΚΕΛ είχε αναδείξει το ζήτημα που αφορά το ΔΣ του ΡΙΚ, γιατί δεν γνώριζε άλλα πρόσωπα και τις ιδιότητες που είχαν αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα πόστα.

Συνέχισε λέγοντας πως "μέσα από δηλώσεις που έγιναν από στελέχη τού ίδιου του ΔΗΣΥ, έχουν βγει στην επιφάνεια πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει το ασυμβίβαστο, όπου υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα καταρρίπτεται και το επιχειρήμα ότι έχουν διοριστεί εκείνοι, οι οποίοι έχουν γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικειμένο, για το οποίο έχουν διοριστεί".

Σε ό,τι αφορά τα άτομα που διοριστήκαν από το χώρο του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε: «Η κυβέρνηση μας είχε ρωτήσει κατά πόσο εμείς θα είχαμε αντίθεση στο διορισμό κάποιων ατόμων και είχαμε πει ότι δεν θα είχαμε καμιά ένσταση με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα μιλούσαμε για στελέχη του κόμματος. Και έγιναν αυτοί οι διορισμοί. Θεωρώ σημαντικό σε αυτά τα ΔΣ να υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ατόμων, έτσι ώστε μα εξασφαλίζεται και ένας αποτελεσματικό έλεγχος».

Άμεση υπήρξε η αντίδραση εκ μέρους του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος και εξέδωσε την παρακάτω γραπτή ανακοίνωση:

Ας αποφασίσει επιτέλους το ΑΚΕΛ τι ισχύει; Αυτό που είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ότι σε σχέση με τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς έγιναν θετικά βήματα προς τα μπρος ή αυτά που λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ; Το μόνο κριτήριο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς ήταν η εμπειρογνωμοσύνη, τα ακαδημαϊκά προσόντα, η επαγγελματική επάρκεια, η επιτυχημένη πορεία των διορισθέντων, κριτήρια που συνάδουν πλήρως με την κυβερνητική εξαγγελία και πολιτική για εξυγίανση στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των διορισθέντων και η ευρύτατη αντιπροσώπευση από το κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου, χωρίς οι διορισθέντες να προέρχονται από σκληρούς κομματικούς πυρήνες, έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες. Είναι το ΑΚΕΛ που συνέθετε τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών στη βάση του κατά πόσον οι υποψήφιοι ανήκουν στην κομματική ομάδα βάσης και ήταν συνεργάσιμοι ή όχι με το κυβερνών κόμμα. Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η αποδοτικότερη λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών, στη βάση της χρηστής διοίκησης, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν σκάνδαλα, όπως αυτό της Δρομολαξιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημικρατικοί και σκάνδαλο στη Cyta κυριαρχούν στον ημερήσιο Τύπο

Άρωμα γυναίκας στους ημικρατικούς - Ηλικία και προσόντα το κριτήριο στους διορισμούς

ΑΚΕΛ: Ανοίγει τις πύλες της Κεντρικής Επιτροπής και αποφασίζει για αντικαταστάτη Κατσουρίδη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπόσχεση Άντρου Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει αιτήματα της Λάρνακας
  2. Μετά από τη δημόσια ασφάλεια ο «Ρουβίκωνας» αναλαμβάνει και την εξωτερική πολιτική... με επίθεση στην Πρεσβεία της Σ. Αραβίας [vid]
  3. Κυπριακή Βουλή κατά Τραμπ για Ιερουσαλήμ - Η διαφοροποίηση ΔΗΣΥ
  4. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  5. Προεκλογική κόντρα με φόντο τα έκτροπα στο Τσίρειο - Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Δεν πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Ο Ιωνάς εκκόλαπτε τέτοιες συμπεριφορές
  6. ΔΗΚΟ: Χρειάζεται πιο διεκδικητική πολιτική στο Κυπριακό