What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

05.01.2014 | 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 05.01.2014 | 11:18

Γ. Ομήρου: Διλημματικές οι Ευρωεκλογές του Μαΐου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μιλώντας στα εγκαίνια των Γραφείων της ΕΔΕΚ Χλώρακας ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου αναφέρθηκε στις Ευρωεκλογές του Μαΐου και ανέφερε και τα εξής:

«Στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, στηρίζουμε τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Σαν σύγχρονοι σοσιαλιστές, επιμένουμε στην προτεραιότητα της πολιτικής και της συμμετοχής των πολιτών, της δημοκρατίας και των θεσμών απέναντι στην αγορά και την οικονομία.
Απορρίπτουμε την ηγεμονία της αγοράς, απορρίπτουμε την κοινωνία της αγοράς, δεν δεχόμαστε την υπαγωγή όλων των πεδίων δραστηριοτήτων της κοινωνίας στην οικονομία.

Αυτές τις θεμελιακές διαφορές μας με την ευρωπαϊκή συντηρητική παράταξη θα αναδείξουμε στην προεκλογική εκστρατεία προς τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο συνδιαμορφώνουμε με τα υπόλοιπα 27 Σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα της Ευρώπης.

Σε αυτές τις Ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι έρχονται αντιμέτωποι με μια βασική πολιτική επιλογή.
Είναι μια επιλογή ανάμεσα στο όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη, όπου οι πολίτες, τα κράτη - μέλη και τα θεσμικά όργανα θα συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των ζωτικών θεμάτων για τους λαούς της Ευρώπης και την επιμονή σε μια συντηρητική Ευρώπη, όπου το μέλλον των κρατών και των πολιτών θα βρίσκεται στα χέρια της αγοράς.

Σε μια εποχή όπου οι λαοί σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν την οικονομική ύφεση, την αύξηση της ανεργίας, το υψηλό κόστος ζωής, τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, τον αυξανόμενο κίνδυνο της φτώχειας, την κλιματική αλλαγή, έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ Κομμάτων με πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει δεσμευθεί να δημιουργήσει μια δικαιότερη και πιο ασφαλή κοινωνία και να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες προκλήσεις με προτεραιότητα τον πολίτη , η οικονομική κρίση και η οικονομική ύφεση αποδεικνύουν πως ότι γίνεται σε μια άλλη περιοχή του κόσμου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες και στη «γειτονιά μας». Η συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για μας ο ζωτικός κρίκος που ενισχύει τη χώρα μας στην προσπάθεια επίλυσης παγκόσμιων προβλημάτων, που έχουν επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο.

Χρειαζόμαστε όμως μια Ευρώπη που θα αλλάξει κατεύθυνση. Μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της ισότητας και όχι του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου.

Χρειαζόμαστε την επάνοδο της πολιτικής και της δημοκρατίας στο χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης και την απομάκρυνση των αδηφάγων και ανάλγητων αγορών.
Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα είναι η φωνή όλων μας, προωθεί τα συμφέροντα μας και προασπίζεται τους σκοπούς μας.

Γι΄ αυτό η στήριξη του ψηφοδελτίου της ΕΔΕΚ είναι εντολή για μια νέα κατεύθυνση για την Ευρώπη με επίκεντρο τον πολίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Ομήρου: Στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο

Γ. Ομήρου: Οι απευθείας διαπραγματεύσεις έχουν οδηγήσει σε πιο βαθύ αδιέξοδο

Γ. Ομήρου: Όχι στο ξεπούλημα Cyta και ΑΗΚ, ναι στη μετοχοποίηση με κύριο μέτοχο το κράτος

ΕΔΕΚ: Η κυβέρνηση ακολουθεί υποτακτικά τις προσταγές της Τρόικα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προϋπολογισμός «ευθύνης και ανάπτυξης»
  2. Live: Η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζει τον Προϋπολογισμό του 2018 - Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι τέλους τα κόμματα
  3. Πρόεδρος ΚΟΑ: Επιτηρητές ασφαλείας έκαναν πως δεν έβλεπαν τι έμπαινε στο Τσίρειο - Έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι!
  4. Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα αλλά το περιεχόμενο της ΔΔΟ»
  5. Οι απαντήσεις Ν. Παπαδόπουλου μετά τον πολιτικό σάλο που ξέσπασε για Σιζόπουλο και ΔΔΟ [vid]
  6. Χλώρακα: «Ξάφρισαν» χρυσαφικά από εξοχικό