What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

06.01.2014 | 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 06.01.2014 | 16:00

Συμμαχία Πολιτών: Η αναγέννηση της οικονομίας και του κράτους δεν θα προέλθει με προεδρικές ευχές

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το 2014 μας βρίσκει με συνεχιζόμενη κατοχή 40 ετών αλλά και σε πολύ τραγική οικονομική κατάσταση. Οι επεκτατικοί στόχοι που διατηρεί η Τουρκία έναντι της Κύπρου και η αδιάλλακτη στάση της δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για επίτευξη λύσης σε σύντομο χρόνο που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών, τα Ηνωμένα Έθνη υπό την πίεση χωρών συμμάχων της Τουρκίας διατηρούν μια ποντιοποπιλατική στάση στο Κυπριακό ενώ οι συνεχείς υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία.

Μετά από 40 χρόνια δικοινοτικές συνομιλίες και μονομερών υποχωρήσεων της πλευράς μας, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία. Η πολιτική καλοπιάσματος της Τουρκίας έχει χρεοκοπήσει και το Κυπριακό μετατράπηκε από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε πρόβλημα κατανομής των εξουσιών ανάμεσα στις δυο κοινότητες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αν επιθυμούν να ανοίξει ο δρόμος της λύσης θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να χαράξουν μια διεκδικητική και αγωνιστική πολιτική που θα εξαναγκάσει την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της. Η συνέχιση της προσπάθειας για έναρξη των συνομιλιών στη βάση ενός κοινού ανακοινωθέντος που με τις ασαφείς του διατυπώσεις θα αποκρύβει τις διαφορές και θα ικανοποιεί την Τουρκία σε μια εποχή που δεν υπάρχει στην Άγκυρά αξιόπιστος συνομιλητής λόγω της πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα, θα μας αυτοπαγιδεύσει και θα μας θέσει κάτω από αφόρητες πιέσεις.

Παράλληλα θα πρέπει η Κυβέρνηση να διαμορφώσει πραγματική αναπτυξιακή πολιτική για να αναχαιτίσουμε την καλπάζουσα ανεργία και τη μετανάστευση των νέων μας. Τα ευχολόγια της Κυβέρνησης και οι έπαινοι από την Τρόικα για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου θα οδηγήσουν την οικονομία σε ακόμη βαθύτερη ύφεση και σε μεγαλύτερη κοινωνική δυστυχία.

Η αναγέννηση της οικονομίας και του Κράτους δεν θα προέλθει με ανακύκλωση των μεθόδων του παρελθόντος που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση όπως το βιώσαμε στο θέμα των Ημικρατικών Οργανισμών ούτε με Προεδρικές ευχές. Απαιτείται όραμα και εκσυγχρονιστικό πνεύμα που η Κυβέρνηση δεν διαθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Αναστασιάδης: Δεν γίνονται θαύματα - Η οικονομική κατάσταση σταδιακά μεταβάλλεται

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξασφάλισε το δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ - Πού θα τα επενδύσει;

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η κατασκευαστική βιομηχανία – Παρέμβαση Αναστασιάδη ζητούν οι εργολάβοι

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κατεχόμενα: Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν
  2. Το Κόμμα για τα Ζώα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  3. Στο σκαμνί ο γιος του Γερολυμάτου – Πως εμπλέκεται σε σπείρα εκβιαστών
  4. Κατεχόμενα: Μισόλογα Ακιντζί για νέα «κυβέρνηση» - Σενάριο για τετρακομματική
  5. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»
  6. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών