What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

07.01.2014 | 08:30
Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2014 | 09:37

Δήλωση σοκ: Ο Ρίτσαρντ Νίξον ανατράπηκε λόγω αντίθεσης στην εισβολή στην Κύπρο!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το εβραϊκό λόμπι είχε ανατρέψει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον επειδή ήταν αντίθετος με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, αντίθετα με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος την υποστήριζε σύμφωνα με τον Τούρκο πρώην Υπουργό Υγείας Χαλίλ Σιβγκίν, δεξί χέρι του πρώην Προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι aHaber, ο Χαλίλ Σιβγκίν υποστήριξε ότι ο Νίξον είχε χάσει το αξίωμά του επειδή αντιτάχθηκε στην απόβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, κάτι που δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια των Ισραηλινών.

"Το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά υπήρχε η εκτίμηση ότι ο Νίξον δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.

Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο τρίτος τη τάξει ήταν τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ παρέμεινε στη θέση του και είναι εκείνος που μας έδωσε τη δυνατότητα για να επέμβουμε στην Κύπρο.
Δηλαδή, οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους το Νίξον και το δεύτερο τη τάξει, κράτησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ για να καταφέρουμε να επέμβουμε στην Κύπρο", δήλωσε ο πρώην Υπουργός του Τουργκούτ Οζάλ.

Σύμφωνα με τον Χαλίλ Σιβγκίν, η δύναμη αυτή ήταν το εβραϊκό λόμπι. «Η Κύπρος για τους Εβραίους είναι πολύ σημαντική. Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δεν θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ.

Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους. Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. Με αυτή την επιχείρηση δεν θα επιτρεπόταν να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας.

Σε περίπτωση που περνούσε στα χέρια της Ελλάδας τότε θα δημιουργείτο κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτοί ήταν οι υπολογισμοί που έγιναν. Τουλάχιστον, η Κύπρος θα χωριζόταν στα δύο. Εμείς θα βρισκόμασταν σε διαμάχη με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν θα αποτελούσε απειλή για το Ισραήλ", είπε ο Χαλίλ Σιβγκίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς αποτρέπεται το αδιέξοδο στο Κυπριακό; - Σενάρια ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου

Κυπριακό: Με το ζόρι… επανεκκίνηση των συνομιλιών για κοινό ανακοινωθέν(;) - Η Τουρκική κρίση καταλύτης των (μη) εξελίξεων

Ο Αλέξης Γαλανός «έψαλε τα Κάλαντα» σε Ντάουνερ και Μπαν Κι Μουν!

Κυπριακό: Δεν θα μπω σε διάλογο που θα οδηγήσει σε περιπέτειες, δηλώνει ο Αναστασιάδης
Τουρκία: Ή που θα λυθεί το Κυπριακό μέχρι τον Απρίλιο, ή….

Ισχυρισμοί Έρογλου για μη έκδοση κοινού ανακοινωθέντος εντός 2013

Έρογλου: Επιμένει σ’ επανέναρξη συνομιλιών χωρίς κοινό ανακοινωθέν 

Έρογλου: Να σταματήσει ο «χαρτοπόλεμος» με το κοινό ανακοινωθέν

Παρέμβαση Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής για το Κυπριακό – Ζήτησε τη ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. 

Έρογλου: «Σφετερίζεστε την Κυπριακή Δημοκρατία για να μας απομονώσετε» – Αυτή είναι… η χείρα φιλίας προς τους Ε/κ

Κατατίθεται νέα Ε/κ αντιπρόταση «Take it or Leave it» - Ο ΠτΔ τηλεφώνησε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Τηλεφωνικό ραντεβού Αναστασιάδη - Μπαν Κι Μουν στις 3 μ.μ. – Καθορίζονται επόμενα βήματα ε/κ πλευράς για κοινό ανακοινωθέν 

Σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό - Το διπλωματικό πόκερ συνεχίζεται με Plan B στο Κυπριακό

Αντιπρόταση Έρογλου για κοινό ανακοινωθέν – Φόρμουλα για κοινή κυριαρχία των δύο κοινοτήτων 

Η Τουρκία βιάζεται να κλείσει το Κυπριακό, αλλά...Επαφές Νταβούτογλου, Γ.Γ. ΟΗΕ, Βενιζέλου και διάβημα διαμαρτυρίας της Λευκωσίας για Ντάουνερ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο