What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

07.01.2014 | 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2014 | 19:51

Προτάσεις ΥΠΕΣ χωρίς κόστος για τις κατεχόμενες περιουσίες Ελληνοκυπρίων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η αναχαίτιση της κατάστασης που δημιουργείται με την προσφυγή των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών κατεχόμενης γης στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Εσωτερικών, σε αντίθεση με τις διάφορες τοποθετήσεις των κομμάτων, κατέθεσε έγκαιρα τις απόψεις του και θα εισηγηθεί μέτρα που δεν συνεπάγονται κόστος.

Υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αύριο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά από τη συνάντηση με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι είναι γνωστό ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει είναι το θέμα των προσφυγών Ε/κ στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας των κατεχομένων για πώληση της περιουσίας τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε, έχει σχολιάσει και έχει απόψεις και θέσεις επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει τα κόμματα στα πλαίσια της υποεπιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, με σκοπό την αποτροπή αυτού του φαινομένου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι το Υπουργείο κατέθεσε τις παρατηρήσεις επί των προτάσεων χωρίς καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι κατηγορείται πως καθυστέρησε να καταθέσει τις απόψεις του.

«Επαναλαμβάνω, χωρίς καμία καθυστέρηση έχουμε σχολιάσει τις απόψεις όλων των κομμάτων», τόνισε, επισημαίνοντας «ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε υπάρχουν εύκολες λύσεις, ιδιαίτερα δε όταν το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό».

Όλοι αυτοί οι Ε/κ που προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή των κατεχομένων, το πράττουν γιατί έχουν οικονομικές ανάγκες, είπε, αναφέροντας ότι «από την άλλη, η Κυβέρνηση, η Πολιτεία πρέπει να βρουν τρόπο με τις χαμηλότερες δυνατές δαπάνες να αποτρέψουν αυτούς τους ανθρώπους από το να προσφεύγουν σε αυτή τη λεγόμενη επιτροπή».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι υπάρχουν και θέσεις από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών που μπορούν να βοηθήσουν, να απαλύνουν κατά κάποιο τρόπο αυτή την οικονομική ανάγκη χωρίς (να χρειαστούν) χρήματα, προσθέτοντας ότι όλες οι προτάσεις θα αναλυθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση έχει μια ασφαλή εικόνα της κατάστασης για τις προσφυγές Ε/κ στη λεγόμενη επιτροπή, ο κ. Χάσικος είπε ότι «υπάρχουν αριθμοί οι οποίοι, βεβαίως, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τον τουρκοκυπριακό Τύπο».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε επίσημα και με απόλυτη ακρίβεια πόσοι ακριβώς έχουν προσφύγει στην «επιτροπή» και για πόση ακριβώς έκταση γης μιλούμε, διευκρινίζοντας ότι «οι πληροφορίες έρχονται πάντα μέσα από τον τ/κ Τύπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγρια κόντρα Χάσικου - Περδίκη, με φόντο την Δρομολαξιά - Καλεί ο ένας τον άλλο σε απολογία

Το γάντι σήκωσε ο Σωκράτης Χάσικος για τις αντιδράσεις στους διορισμούς των Γ. Τσαλακού και Χ. Πετρίδη

Σ. Χάσικος: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για διορισμό «του φίλτατου» Τσαλακού

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γιώργος Λιάγκας: Έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά…
  2. «Εμφυλιοπολεμικό» κλίμα στα κατεχόμενα για την Afrika - Ακροδεξιοί αντιμέτωποι με δημοσιογράφους και αναγνώστες του Λεβέντ
  3. Βανδαλισμοί και ξήλωμα ταμπέλας στην «Αφρίκα» - Έκκληση Σενέρ Λεβέντ σε ΟΗΕ και Κυπριακή Δημοκρατία [vids, pics]
  4. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  5. Κατεχόμενα: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των «4» για σχηματισμό κυβέρνησης
  6. Σεισμός στην Αττική: Γιατί συγκαλείται ειδική επιτροπή; – Περιμένουν νέο σεισμό οι επιστήμονες;