What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

08.01.2014 | 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 08.01.2014 | 15:48

ΚΑ: Κεκλεισμένων των θυρών διαβουλεύσεις με ξένους επενδυτές

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Με το δεξί μπήκαν στο 2014 οι Κυπριακές Αερογραμμές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Τώνης Αντωνίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχει ενδιαφέρον, από ξένους επενδυτές.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς αερομεταφορείς της περιοχής από εδώ μέχρι και την Κίνα, από η Μέση Ανατολή έως την Ευρώπη» συστήνοντας ωστόσο, προσοχή διότι όπως είπε «οι διαπραγματεύσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και τόσο εμείς όσο και η κυβέρνηση είμαστε δεσμευμένοι με έγγραφα εμπιστευτικότητας που απαγορεύουν να ανακοινώνουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση».

Τόνισε ταυτόχρονα ότι η πρόωρη δημοσιοποίηση πληροφοριών ενέχει τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα προτού ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια.

Σε δηλώσεις μετά το αγιασμό των γραφείων της εταιρείας από το Μακαριότατο, είπε ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας δείχνουν ότι μπορούμε το 2014 να είμαστε όχι μόνο βιώσιμοι αλλά και κερδοφόροι».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του Μακαριότατου περί υπεράριθμου προσωπικού, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι «με πόνο ψυχής και μεγάλης δυσκολίας έχουμε πλεονάσει πέραν των 400 ατόμων τα οποία ήταν αναγκαία για να επιβιώσει η Εταιρεία».

Όσον αφορά τη νουθεσία του Μακαριότατου για την ανάγκη χρηστής διοίκησης και μη εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων εντός των ΚΑ, ο κ. Αντωνίου υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που το παρόν ΔΣ ανέλαβε καθήκοντα, έχει διατάξει εσωτερικές έρευνες για διάφορα θέματα που ακριβώς αποδείκνυαν την κακή διαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Έχουμε παραδώσει αυτές τις έρευνες στην κυβέρνηση για να προχωρήσουν και να εντοπίσουν αν υπάρχουν –εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν- ευθύνες για να καταδικαστούν εκείνοι που πρέπει να καταδικαστούν» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε ευθύνες προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.

«Πρόκειται για πράξεις που πηγάζουν από συμφωνίες κυρίως, αλλά και διοικητικές πράξεις οι οποίες κατά την άποψη μας δεν έπρεπε να γίνουν ή χρήζουν διερεύνησης για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε το αποτέλεσμα, αλλά η Γενική Εισαγγελία και η Κυβέρνηση», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την προωθούμενη πώληση της μιας εκ των δύο χρονοθυρίδων της Εταιρείας στο Αεροδρόμιο του Heathrow, ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι η πράξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δεν έχει πέσει οποιαδήποτε υπογραφή και ως εκ τούτου η Εταιρεία δεν έχει λάβει το αντίστοιχο ποσό που υπολογίζεται σε €15 εκ.

Τα χρήματα αυτά, τόνισε είναι αναγκαία για επιβίωση της Εταιρείας κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε να εισέλθει στην κερδοφόρα περίοδο το καλοκαίρι.

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε δημοσίως θερμές ευχαριστίες προς τον επιβατικό κοινό και κυρίως τον Κύπριο επιβάτη, ο οποίος επιλέγει και υποστηρίζει τις ΚΑ, ως θέμα εθνικό.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι και οι ΚΑ προσφέρουν πάρα πολλά στον επιβάτη αλλά και στην πατρίδα μας.

Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε στις επανειλημμένες ελκυστικές προσφορές των ΚΑ, με τελευταία την πρόσφατη εξαγγελία προς το Λονδίνο με €219 συμπεριλαμβανομένων των φόρων, από την οποία σε πέντε μέρες αγοράστηκαν 2,500 περίπου εισιτήρια.

Εξάλλου επανέλαβε ότι από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο η Εταιρεία δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ ως κρατική ενίσχυση και αυτό είναι οι οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης.
Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα με την επίλυση των ταμειακών προβλημάτων των ΚΑ αλλά και την αύξηση του επιβατικού κοινού οι ΚΑ έχουν και μέλλον και προοπτική.

Την πεποίθηση ότι θα επιβιώσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές, και θα είναι και κερδοφόρες, εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ μετά την τέλεση αγιασμού στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας.

«Η πατρίδα μας χρειάζεται τις ΚΑ, πρέπει να υπάρχουν», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι η Εκκλησία θα είναι πάντοτε κοντά τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγρια κόντρα Χάσικου - Περδίκη, με φόντο την Δρομολαξιά - Καλεί ο ένας τον άλλο σε απολογία

Το γάντι σήκωσε ο Σωκράτης Χάσικος για τις αντιδράσεις στους διορισμούς των Γ. Τσαλακού και Χ. Πετρίδη

Σ. Χάσικος: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για διορισμό «του φίλτατου» Τσαλακού

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Εμπορικό έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ στις κυπριακές εξαγωγές
  2. Κυπριακές Αερογραμμές: Στο δικαστήριο μετά το «λουκέτο»
  3. Άγρια κόντρα ελληνικού ΥΠΕΞ - Εκκλησίας για τη «Μακεδονία»
  4. Βαρύ κλίμα στην τελευταία Γ.Σ. των «Κυπριακών Αερογραμμών» και τα απομεινάρια μιας εκκαθάρισης
  5. Ζητούν έρευνα για ποινικά αδικήματα Αρχιεπισκόπου
  6. Κωνσταντίνα Ευριπίδου - Νικόλας Ιωαννίδης: Οι απανωτές γκάφες και η μάταιη προσπάθεια της Χριστιάνας Αντωνίου για να τους σταματήσει!